Menu Sluiten

De brief aan de rechter

Op 03-03-2020 schreef ik dat ik een brief aan de rechter had gestuurd. Ondertussen heb ik antwoord van de rechter. Omdat het pakket bij de buren was beland, en zij het niet terug wilden geven en open hadden gemaakt, heeft het even geduurd voor ik dit aan de blog kon toevoegen. Want, nu moest ik eerst weer een klacht indienen tegen de postbode en de rechtbank, en aangifte doen tegen mijn buren. Dat kost veel tijd en werk als je ziek bent.

De brief aan de rechter

Om je te laten zien hoe zoiets gaat (misschien heb je er iets aan), deel ik in dit artikel eerst mijn eigen brief. Bovendien kun je zo zien wat ik precies gevraagd heb, voor ik het antwoord van de rechter plaats.

Dit is mijn verzoek brief aan de rechter;

Aan de civiele rechter

Van Rechtbank Noord-Holland, locatie Alkmaar

Kruseman van Eltenweg 2

1817 BC Alkmaar

Betreft: Verzoek om zelf als advocaat te mogen functioneren

Den Helder,  2 maart 2020

Geachte heer/mevrouw,

 

Bij deze wil ik u graag verzoeken om mij toestemming te verlenen om als eigen advocaat op te treden, en de daarbij behorende taken uit te voeren.

Van juli 2015 tot en met december 2018 heb ik een letselschade advocaat gehad die veel fouten maakte. Ook gaf zij aan dat ze het geen leuke zaak vond, en dat zij de zaak daardoor op de lange baan schoof. Zo besloten wij dat we niet meer samen verder konden. Zie bijlage 1

Vanaf februari 2019 tot en met september 2019 had ik een nieuwe letselschade advocaat. Helaas maakte ook deze advocaat veel fouten, en kwam zij beloftes niet na. Zie bijlage 2

Voor beide advocaten heb ik nu een klacht ingediend bij de desbetreffende Dekens. Dit heb ik nu pas gedaan, omdat de Deken van Noord Holland in eerste instantie de klacht niet wilde aannemen, en er verder alleen betaalde mogelijkheden zijn. En aangezien ik moet leven van €57,- gemiddeld per week, kan ik dat niet betalen. Indien nodig kan ik u het antwoord, wanneer ontvangen, toesturen. Zie bijlage 4

Om de vorige advocaten te krijgen, heb ik in totaal ongeveer 70 letselschade advocaten aan moeten schrijven, door heel Nederland. Bijna alle advocaten die ik kon vinden, heb ik benaderd. Maar niemand wilde het verder doen. Ik krijg vaak het antwoord dat het te ingewikkeld is, ze geen letselschade van medische fouten behandelen, ze geen tijd hebben, of niet werken op basis van toevoeging. (Helaas kan ik dit niet allemaal laten zien, omdat een deel van de aanvragen via een webformulier verloopt, en een behoorlijk deel van de advocaten niet antwoord. Indien nodig, kan ik u nog screenshots toesturen van een deel van de verzonden berichten).

Zelfs gisteren nog, heb ik een advocatenkantoor gevraagd waar het juridisch loket mij naar had verwezen. Dit was al begin 2019 gedaan, maar precies op diezelfde dag, ontving ik antwoord van mijn tweede advocaat dat zij de zaak aannam. Daardoor ben ik er op dat moment niet mee bezig gegaan. Maar weer kreeg ik het antwoord dat men geen behoefte en geen tijd had aan deze zaak.

Naast het bovenstaande is er nog een probleem met de toevoeging waar tot op heden gebruik van is gemaakt. De Raad van Rechtsbijstand heeft telefonisch te kennen gegeven dat het waarschijnlijk is dat er geen toevoeging meer wordt toegekend. Omdat ik al 2 advocaten heb gehad. Maar geen van mijn advocaten heeft dit ooit uitgelegd Zie bijlage 1 en 2. En zonder de toevoeging, kan ik geen advocaat betalen.

De deken zou een advocaat aan kunnen wijzen die mij moet helpen. Maar, dan heb ik weer een advocaat die het eigenlijk niet wil.

Ik begrijp dat er in de wet staat dat je verplicht bent een advocaat te nemen, wanneer het schadebedrag boven de €25.000,- komt. En ik heb tot nu toe al c.a. €130.000,- netto schade opgelopen aan gemist inkomen en extra kosten vanwege mijn gezondheid. En met het oog op de toekomst, komt daar nog veel meer bij. Zie bijlage 10 Maar ook staat in onze grondwet, dat ik recht heb op een eerlijk proces.

Ik zou best het geduld hebben om verder te zoeken naar een advocaat. Maar helaas blijkt dat niemand wil. En door de fouten van mijn voormalige huisarts, leef ik al jaren in een noodsituatie. Zie bijlage 9, deel 5

Deze rechtszaak is voor mij nog de enige mogelijkheid om uit deze situatie te komen. Ik weet dat in Nederland de kans klein is dat je een proces tegen een arts wint. Maar dan heb ik het in ieder geval nog geprobeerd. Want ik wil graag nog leven, en dingen meemaken. Maar nu ben ik alleen aan het overleven.

Ook weet ik dat ik niet de kennis heb, om daadwerkelijk als advocaat gezien te worden. Maar, ik kan mijzelf wel verdedigen. Tevens heb ik alle stukken voor het proces zelf al in elkaar gezet, omdat de advocaten tot nu toe weinig deden. Alle informatie heb ik zelf uit moeten zoeken. Zie bijlages 8, 9, 10

Om het voor u overzichtelijker te maken, zal ik een korte samenvatting toevoegen van de rechtszaak tot nu toe. Zie bijlage 5

Ik zie er tegenop om het zelf te doen. Ik kom door mijn klachten niet graag meer onder de mensen. Tevens heb ik er nooit van gehouden om tegen een groep te spreken. Maar het is mijn enige kans op een beter leven.

Verder wil ik u vragen om kwijtschelding van de griffierechten. Ik heb de bijzondere bijstand gebeld, maar zij zijn er niet zeker van dat de griffierechten voor dit verzoek worden vergoed. Zie bijlage 4

Wanneer ik niet in het gelijk wordt gesteld om als eigen advocaat op te mogen treden, dan ben ik overgeleverd aan de willekeur van andere personen. Ongeacht of zij hun werk naar behoren doen of niet.

Ik hoop dat u de stukken wilt lezen, en wilt overwegen om mij toestemming te geven.

Desgewenst ben ik graag bereid om mij verzoek mondeling nader toe te lichten.

Hoogachtend,

 

Naam:           Linda de Klerk”  (Mijn persoonlijke gegevens heb ik hier even weg gelaten)

Aanvullende informatie

Ondertussen heb ik geleerd, dat als het om recht gaat, je alles moet kunnen onderbouwen wat je zegt. Om te voorkomen dat ik later  nog weer allerlei stukken van bewijs op moest sturen, heb ik deze gelijk bij de brief aan de rechter toegevoegd.

Zo heb ik alle stukken die ik zelf gemaakt heb over deze rechtszaak, die ook op dit blog te vinden zijn, bijgevoegd. Evenals de nodige medische dossiers, bewijzen van het stalken en lastig vallen en de stukken die de fouten van de vorige advocaten bevatten met de klachten naar de betreffende Dekens.

In een volgend artikel zal ik het antwoord van de rechter delen…

Related Posts