Menu Sluiten

Dagboek stalken

Van de politie kreeg ik de tip om het stalken en lastig vallen te documenteren. En omdat er zoveel gebeurd, is het voor mezelf ook wel eens handig om iets terug te kunnen zoeken.

Ik vergeet het alleen nog wel eens, en mijn handschrift is niet altijd even leesbaar. Dus kwam mijn vader met het idee om hem op de website bij te houden. Zo kan ook iedereen zien hoe het eruit ziet als je dit overkomt.

In eerste instantie is het een probeersel. Ik wil kijken of het werkt, en niet dat het teveel wordt voor de lezers.

Februari

14-02-2020

Uiteraard weer op het moment dat ik rust, ongeveer een half uur vanaf 12:50, luid praten, gestamp, gebonk.

Als ze dan later mijn deurklink horen kraken, beginnen ze gelijk weer met gestamp en gebonk. Als ik in de keuken bezig ben rond 15:00 klinkt de bas. Tot 15:45, dan beginnen die jongens hierachter weer met die auto. (De hele tijd gas geven terwijl ze voor de deur staan) Daarna gaat de muziek weer verder.

13-02-2020

Om 06:30 wordt ik wakker van een hard geluid naast het huis. Ik hoor meiden kletsend weglopen. Ik heb ze alleen gehoord en niet gezien, dus kan niet zeker zeggen wie het waren. Maar het viel wel op dat de dames hiernaast 2 tellen later binnen actief waren. Zou het weer begonnen zijn, dat ze ’s morgens vroeg om mijn huis heen hangen? Al komen ze nu waarschijnlijk niet in mijn tuin omdat ik een camera heb staan, maar naast mijn huis is net zo vervelend.

Avond, af en toe gestamp, met deuren slaan en gebonk. Er was weinig anders te horen dan de jongens die hier in de buurt een tijd bezig waren met een auto.

12-02-2020

Het begint weer als ik in de badkamer sta. Gestamp en hard slaan met deuren hiernaast. Dit gaat zo met tussenpozen door. Ook als ze iets van mij horen (piepje van de magnetron), komt er weer reactie. Het zou nog wel eens een vervelende dag kunnen worden.

Rond 18:30 weer veel lawaai, schreeuwen, bonken en stampen. Daarna zit ik bijna 2 uur aan de telefoon en hoor ik niets meer. Rond 23:00 wat gerommel als ze naar bed gaan. Als ik om 23:20 naar bed ga, begint het gerommel daar weer als reactie.

11-02-2020

Behalve dat Saartje vanmorgen vroeg (06:45) moest spugen, en ik hoestte, en er gelijk een reactie in de vorm van gebonk van de buren kwam, was het een vrij rustige dag. Ik denk dat ik weinig kon horen door de storm buiten. Prima!

10-02-2020

Weer vanaf het moment dat ik rust, een poos gebonk, getik en gestamp. Ook weer reageren met gebonk of gestamp als ze iets van mij horen.

Rond het huis hangen als ik de afwas doe. Ik geloof dat de buurvrouw duidelijk wil  maken aan anderen dat ik ook lawaai maak.

Als ik per ongeluk een keukenkastje iets harder dicht doe, wordt er hiernaast gelijk 3 keer hard met een keukenkast deurtje geslagen. Ook als er om 23:30 binnen ergens hout werkt (waar je weinig tegen kunt doen) door temperatuurverschillen, komt er gelijk gebonk van de buren.

Ook al weten ze precies waar ze mee bezig zijn, het lijkt of ze niet willen snappen dat er dingen zijn die erbij horen, of waar je niets aan kunt doen. Zoals wat geluid maken in de keuken met koken en afwassen. En dat dat heel iets anders is dan steeds moedwillig treiteren en vervelend doen. Zoals uit volle macht met deuren slaan, geluiden die door ziekte komen na gaan doen en hard stampen. (Voorheen gebeurde het soms een paar keer per week dat ze 1, of meerdere uren, met een groep boven gingen zitten. Dan draaiden ze harde muziek, en gingen ze met zijn allen met harde schoenen op een harde laminaatvloer stampen. Soms zelfs tot in de nacht.)

09-02-2020

Mijn vader was 2 dagen te logeren. Als hij weg gaat rond 21:30, beginnen ze bij de buren weer wat vervelender te doen met bijvoorbeeld het nadoen van geluiden.

07-02-2020

Net dat ik naar de dokter moest, zag ik inderdaad dat ze naast het huis hebben rondgehangen. Gisteren eind van de middag was alles nog netjes (ze hadden die ochtend geschoffeld, waardoor de grond los en egaal was). Nu stonden er grote voetstappen in, langs de hele zijkant van mijn huis tussen de bosjes. Op de terug weg 20 minuten later had er een hond doorheen gelopen, en is het niet heel duidelijk meer op de video.

 

Het kunnen de buurmeiden zijn geweest want 1 is verkouden en ik hoorde wel regelmatig gehoest en het nadoen van geluiden, waar ze een sport van hebben gemaakt. Maar de voetafdrukken waren naar mijn idee wel erg groot, voor niet al te grote meiden.

In de ochtend regelmatig gebonk, slaan met deuren. Maar, vooral als ze bij mij ook maar iets horen, wordt daar weer op gereageerd met stampen en bonken. Ik heb besloten nu niet met schoonmaken op mijn tenen te lopen. Daar heb ik geen zin in na al dat gedoe. Dat zal een heleboel tijd schelen.

Nu kan ik wel zonder angst stofzuigen, want vanaf een uur of 12 mag ik weer meegenieten van de bas van de muziek van de buren. Al stopt de muziek verrassend genoeg zodra ik dit om 12:25 op de website zet.

Eind van de middag weer een hoop gebonk, gestamp en met deuren slaan.

De hele avond zijn ze bezig geweest, samen met een vriend of meerdere vrienden. Vooral met gebonk, gestamp, geluiden nadoen (en dan zo volwassen giechelen) en om een uur of 22:30 ging de muziek weer aan. Dit heeft tot na 00:00 geduurd.

06-02-2020

Eind van de middag gebonk, gestamp en met deuren slaan. Als Saartje wat later naar de kattenbak gaat (en graaft), beginnen ze weer.

Begin van de avond hangen ze zo te horen weer om het huis heen. Binnen weer regelmatig gebonk en gestamp, en reageren als ze ook maar iets van mij horen. Dat gaat met tussenpozen door tot na 23:30

05-02-2020

Vanaf 7 uur vanmorgen al een hoop lawaai. Waarschijnlijk uit boosheid omdat ik een slechte nacht had (en wel zachtjes probeerde te doen). Tot in ieder geval een uur of 9 gaat dat regelmatig door met stampen, bonken en met deuren slaan. Ook tot een uur of 10 gaat het verder.

Als ik aan de telefoon zit met de gemeente, klinkt de muziek alweer door, dat is om 11:00. Duurde tot 11:30.

Na de ochtend viel het mee.

04-02-2020

Af en toe in de middag en eind van de middag gestamp en met deuren slaan. Overdag was het relatief rustig. Maar begin van de avond hangen ze weer buiten met het nadoen van geluiden. Pas laat in de avond komt het echte kabaal. Om 22:20 stampen en geluiden nadoen. Dat een paar keer herhalen met gegiechel.

Omdat mijn buik zo borrelt en piept, en ik het zuur heb doen ze om 23:15 nog vervelend met stampen e.d.. Dat gaat nog even door tot na 00:00. Terwijl bij hen iemand verkouden is en regelmatig hoest.

03-02-2020

Om 06:50 even gebonk en gestamp.

Na 14:00 als ik rust steeds gebonk.

In de avond af en toe gebonk en gestamp, en het nadoen van geluiden. Tegen 22:00 weer veel lawaai (o.a. schuiven met meubels), geluiden nadoen en giechelen. Duurt niet lang.

02-02-2020

Het was rustig vandaag, tot (raad eens?) ik ga rusten. En dat was nu echt een heel andere tijd, pas om 15:00. Stampen, met deuren slaan, bonken en geluiden nadoen, en dan vooral als ze mijn buik horen borrelen en rommelen.

Vanaf ongeveer 18:00 hingen er weer mensen buiten rond. Ik kan niet met zekerheid zeggen wie omdat ik ze dan niet zie, maar aangezien daarna de voordeur ging bij de buren en ze daarna binnen verder gingen met vervelend doen… Bonken, stampen, hard met deuren slaan. Buiten tegen het huis kloppen (ik kon ze horen praten dat ik in de keuken bezig was). Dat heeft ongeveer 1,5 uur geduurd. Nee toch niet, het gaat nu nog regelmatig door.

Helaas. Ik heb een goed gelukte opname, maar krijg hem tot nu toe met geen mogelijkheid op de site toegevoegd. Dat is jammer.

Tussen 20:00 en 21:20 is het even rustig geweest. Daarna begint het weer met geschreeuw, gelach en gestamp. Dat gaat met tussenpozen door. Tegen 22:00 roept de buurvrouw iets vanuit de achtertuin naar mijn klapraam. Dat doet ze wel vaker als ze boos is. Misschien heeft ze nu door dat het op internet komt.

Al zou het toch bizar zijn als zij daar boos en beledigd over is, na 3 jaar constant getreiter en vervelend doen, terwijl er volgens haar niets aan de hand was en zij nooit wat hoorden. En mij mijn huis uit jagen en er allerlei vriendjes bij betrekken.

Vanaf 22:10 is het rustiger. Maar om 23:35 begint het gebonk weer even. Misschien omdat mijn bank kraakt?

01-02-2020

Als mijn visite begin van de middag weg gaat, worden de buren wat lawaaierig (bonken, stampen, kloppen etc.). En rond 2 uur weer.

Ook reageren ze weer met gestamp en gebonk  op de dagelijkse dingen, zoals hoesten en de piepjes van de magnetron.

In de avond wordt het wat vervelender. Weer begin van de avond rond het huis hangen. En regelmatig bonken en stampen (en dan giechelen als kleine kinderen) en het regelmatig nadoen van geluiden. En als ik later op de avond moet hoesten of mijn keel schraap, komt er ook weer gebonk. (dat gaat dus ook zo als ik echt verkouden ben, en dat kan lang aan dan…).

Wat ik me afvraag, is hoe het leven er voor deze mensen er over een paar jaar uitziet. Ze zijn 20+, werken niet volledig, hangen constant rond, zijn zeker de halve dag thuis en halen rottigheid uit. En ze zullen met hun gedrag ook absoluut niet aan de oudere buurvrouw aan de andere kant van ze denken. Toen wij begin 20 waren, waren we allang bezig om een leven op te bouwen, een toekomst. Hard werken, studeren, en proberen om op jezelf te gaan wonen.

Natuurlijk deden we ook aan ontspanning en sociale activiteiten, maar daarbij vielen we anderen nooit lastig. We gingen uit, of met een hele groep spelletjes doen of sporten. Maar zoals deze (jonge) mensen zich gedragen, wil straks niemand dat ze voor hen werken, of naast hen komen wonen. (Ik weet dat dit niet onder het stalken en lastig vallen valt, maar wilde het even kwijt. Het heet natuurlijk wel “dagboek”.)

Januari

31-01-2020

Overdag was het vrij rustig, maar de avond niet. Vanaf eind van de middag begint het weer met harde muziek. Er wordt met deuren geslagen, gestampt, gebonkt en daarbij gelachen. Dit gaat eigenlijk de hele avond wel door, tot een uur of 22:30. Ik heb mijn tv dus ook op een normaler volume gezet, wat ervoor zorgt dat als ze de muziek zachter doen, ze mijn tv horen, en de muziek gelijk weer harder zetten.

Als ik naar bed ga rond 23:45 en last krijg van maagzuur oprispingen en moet hoesten, beginnen ze weer met bonken. Dit gaat door tot ver na 00:00. Ook midden in de nacht wordt een aantal keren flink gebonkt.

30-01-2020

Wat een verassing. Weer dat mijn klapraampje dicht is, beginnen ze om 11:00 met bonken en harde muziek. Het bonken gaat regelmatig door, en als ik geluid maak wordt er ook nog even met deuren geslagen. De muziek gaat tot nu toe (12:45) door. Ik moet zelf weer gewoon het geluid van mijn tv aanzetten ’s avonds. Dat vindt moeders vervelend (want zij mogen alles en een ander niks), en als het meezit wordt het dan weer even wat rustiger. Maar anders zit ik weer iedere dag uren in hun harde muziek…

Eindelijk, 16:45 is de muziek van de buren uit. Normaal houdt dat op als ik visite heb, maar dat was nu niet zo.

’s Avonds ook weer regelmatig gestamp en geluiden nadoen, rond het huis hangen. En als ik hoest met het naar bed gaan, begint het weer even.

29-01-2020

Vanmorgen even voor zevenen werd er een deuntje gefloten vlakbij (zo gehorig is het huis dus). Daarna een aantal flinke bonken, maar ik weet niet of dat binnen, of buiten was.

Overdag verder rustig, maar begin van de avond (rond 18:00) hingen ze weer buiten rond met het nadoen van geluiden.

Verder in de avond ook regelmatig geluiden nadoen.

28-01-2020

Zodra mijn klapraampje begin van de middag dicht gaat (als ik ga rusten), komt er een poosje gebonk, gestamp en met deuren slaan.

Eind van de middag ook weer een poos met deuren slaan, gebonk en gestamp. En het nadoen van geluiden.

Het vervelende is, dat als ik besluit dat ik (na al dat gestamp, gepest etc.) eens niet op mijn tenen ga koken en afwassen, ik op elk geluid dat ik maak (bijvoorbeeld een pan neerzetten) reactie krijg in de vorm van gebonk en nog meer gestamp. Ik mag dus niks in mijn eigen huis, terwijl zij degene zijn die met opzet vervelend zijn.

Begin van de avond wordt er weer rond het huis gehangen, met gebonk tegen de zijkant. Ook worden met regelmaat geluiden na gedaan.

27-01-2020

Om 7:00 tot c.a. 07:20 begon het weer met rond stampen en het slaan met deuren.

8:25-8:50 (weer de tijd dat ik in de badkamer ben) constant gestamp en met deuren slaan.

Rond 12:30 als de buren thuis komen, een minuut of 20 gebonk, gestamp en met deuren slaan. En harde muziek. De muziek gaat nu (15:45) nog steeds door… Op het moment dat ik dit geschreven heb, houdt de muziek op.

Begin van de avond hangen er mensen rond aan de zijkant van mijn huis (in de gemeente tuin naast mijn huis, langs mijn zijmuur waar de gemeentetuin is). Tegen het huis aan tikken en geluiden nadoen. Ook hoor je ze kletsen. Dat houdt na ongeveer een half uurtje op. Ook is er overal muziek, binnen en buiten, tot ik mijn tv iets harder zet (visite klaagt altijd dat mijn tv op “fluister stand” staat). En natuurlijk doen de buren regelmatig de geluiden weer na. Later op de avond is het rustiger, gelukkig regent het behoorlijk.

26-01-2020

Begin van de middag begin ik met schoonmaken. Als reactie krijg ik gestamp en slaan de buren met deuren. Als ik uiteindelijk gestofzuigd heb, is het raak. Dan beginnen ze weer mijn geluiden na te doen met een hoop gegiechel, te stampen, muziek, en luid praten. Tot mijn visite er is.

Ik mag dus niets meer in mijn eigen huis. Ik loop al op mijn tenen, maar schoonmaken gaat nu eenmaal niet helemaal geluidloos. Ik stoot wel eens ergens tegen aan of zet iets per ongeluk te hard neer. Bovendien, is het toch nooit goed. En omdat ze vervelend zijn, stofzuig ik nog maar 1 keer per week/1,5 week. Wat eigenlijk niet kan met een huisdier.

In het begin dat ik hier woonde, klaagde de buurvrouw wel over mensen die in de buurt hun huis niet schoon hielden. Ook heeft ze van de zomer bij de woningstichting geklaagd over mijn tuin. Die ik niet bijhield omdat ik zoveel mogelijk weg was vanwege hun! Dus of ik nu wel of niet schoonmaak, het is toch niet goed. Ik krijg er problemen door met de buren.

Waarschijnlijk omdat ik (en ik schreeuw niet aan de telefoon) een telefoongesprek heb gevoerd tot 21:50, beginnen de buren ineens om 22:20 hard te kletsen en te doen. Dat duurt maar even.

Maar om 23:15 zijn ze duidelijk ergens boos om; Ze beginnen te schreeuwen, stampen, bonken en slaan met deuren. En waarom? Omdat ik een glas water pakte voor het slapen gaan? Of zachtjes tegen de kat praatte/fluisterde terwijl ik haar nog even met een spuitje voerde? Geen idee…

25-01-2020

In de ochtend maak ik om 10:15 de kattenbak schoon, wat weer gestamp van de buren oplevert.

In de middag af en toe stampen en het nadoen van mijn lichamelijke geluiden.

In de avond regelmatiger vervelend het nadoen van geluiden en stampen.

24-01-2020

Saartje is ’s morgens onrustig vanwege pijn in haar pootje. Ze springt in de vensterbank, die daardoor wat geluid maakt. En mijn buik gaat rommelen omdat ik van houding verander. Daardoor gaan de buren om 06:30 reageren met wat gerommel  e.d.. Maar niet zo lang.

In de middag wat gebonk, slaan met deuren en gestamp bij de buren, en muziek. Maar niet zo erg als normaal. En af en toe geluiden nadoen.

In de avond wordt er regelmatig gestampt, en rond 21:00 gaat de muziek hard. Dit duurt tot 21:20. Omdat ik later nog last heb van zuuroprispingen, gaan ze om 23:45 nog hard stampen, bonken en praten. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.

23-01-2020

Redelijk rustige dag. Ik geloof dat ze ervan op de hoogte zijn dat alles op de blog komt. Natuurlijk wel weer op het moment dat ik probeer te rusten, maken ze regelmatig harde geluiden (ik weet niet wat). Alleen laat in de avond nog, weer stampen, met deuren slaan en geluiden nadoen. Daarna beginnen ze te stampen vanwege mijn snurken (ok, dat is logisch, ik werd er zelf ook wakker van), maar gaan daarna nog even door rond 23:45.

22-01-2020

Tussen 08:00 en 08:40 gestamp op de trap e.d. bij de buren. Ze zijn waarschijnlijk geïrriteerd omdat ik al vroeg op was, en ietwat onhandig door de moeheid (lees; per ongeluk ergens tegenaan tikken als ik iets neerzet etc.).

Zoals altijd weer begin van de middag een hoop lawaai, zoals stampen, en iets wat ik niet thuis kon brengen. En zo af en toe geluiden nadoen. Dat blijft favoriet.

Rond 18:00 hangen de buurmeiden buiten, voor en achter. Met vriendjes en muziek en een paar keer geluiden nadoen.

Rond 22:00 hangen er jongens achter. Ik weet niet precies wie, maar die doen dat ook vaker en dan geluiden nadoen. Dat doen ze deze keer niet. Ze staan alleen een aantal minuten te schreeuwen en het houdt op als ik naar de achterdeur loopt.

Om 22:40 beginnen de buren weer. Stampen, bonken, met deuren slaan en af en toe geluiden nadoen. Als ik voor in de keuken ben gaan ze naar buiten, en als ik weer in de woonkamer ben gaan ze binnen verder.

Als reactie krijg ik dus zuuroprispingen en een flink borrelende buik. Rond 23:15 is het rustig en bonken ze alleen nog als ze mij horen (Bijvoorbeeld als ik het raampje dicht doe).

21-01-2019

(Buren)

07:40-08:15 Ongeveer een half uur gestamp op de trap en slaan met deuren.

Ook weer begin van de middag als mijn visite net weg is (en ik normaal gesproken ga rusten) en eind van de middag. Verder was het redelijk rustig.

Wel begin van de avond vuurwerk hier vlak achter, en een auto met harde muziek die een poosje blijft staan (Thunderdome o.i.d.). Zo begint de avond normaal gesproken bij het kamperen, als de jongens er zijn. Even getik tegen het huis, maar ze gaan al snel weg. Ze moesten waarschijnlijk even laten weten dat ze er nog wel zijn, nu ik thuis ben.

20-02-2020

(Buren)

Maandagochtend. Om 06:40 begint het alweer. Met bonken en stampen, en ondertussen hoor je ze kletsen. Vanaf een uur of 7 zijn ze weer rustig. 8:30 gaat het bonken, stampen en met deuren slaan weer verder. Voor de tijd dat ik in de badkamer bezig ben.

13:00. Heel voorspelbaar; ze weten dat ik in de middag probeer te rusten (en houden bijvoorbeeld in de gaten of mijn raam dicht zit, want die moet dan dicht zijn). Met regelmaat geluiden nadoen (En dan giechelen. Mensen vragen wel eens of ik kleine kinderen of gehandicapten naast me heb wonen), bonken, de trap op en af stampen. Tot ze horen dat ik weer op ben.

15:15 naar de dierenarts geweest. Gelukkig was het pootje niet gebroken, maar het zal wel altijd een gevoelige plek blijven. Nu moet Saartje een paar dagen binnen blijven (als dat lukt) met pijnstillers. En als het na een paar dagen niet beter is, weer terug naar de dierenarts. Dit kostte dus €52,-.

Verder regelmatig in de middag en avond hetzelfde, bonken, stampen en geluiden nadoen. Maar, in vergelijking met de dagen ervoor, een redelijk rustige dag.

19-01-2020

Werd zondagochtend waar wat mijn grootste vrees is? Dat ze mijn kat pijn deden? Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar voel me er niet prettig bij. Ik heb Saartje rond 7 uur naar buiten gelaten, dat wil ze altijd graag. Rond 9:00 hoorde ik bij de buren dat er met de afvalbakken geschud werd, alsof ze er iets achter vandaan wilden hebben. Dat weet ik nog, omdat ik het raar vond.

Toen kwam Saar binnen, heel verschrikt en met een dikke staart. Maar er viel me nog niets op. Omdat ik op haar zat te wachten om weg te kunnen, heb ik gekeken of ze zelf goed at (ze moet bijgevoerd worden met een spuitje), en ben gelijk weg gegaan.

Toen ik terug kwam 2 uur later, bleek ze mank te lopen. Ze houdt heel zielig 1 pootje in de lucht met lopen, en ook als ze zit. Samen met mijn vriendin Roos hebben we haar pootje onderzocht, maar niets kunnen vinden. Dus dat wordt maandag naar de dierenarts. Pas later realiseerde ik me, wat ik in de ochtend gehoord had. Zou Saartje achter die bakken hebben gezeten, dat ze haar nu toch pijn hebben gedaan? (Ze gaat vaak bij de buren zitten onder de overkapping, wachtend tot ze mij hoort. Jammer genoeg leert ze dat niet af. En ik  kan geen katten net om de tuin spannen, vanwege de kosten en de schutting die stuk is). Mijn andere kat (die nu een jaar overleden is) hebben ze ook wel eens binnen vast gehouden… En vuurwerk naar ze gegooid vanuit hun raam rond oud en nieuw.

In de middag regelmatig het stampen, geluiden nadoen en met deuren slaan. In de avond hebben ze er vriendjes bij. En tussen 23:00 en 00:00 doen ze nog even hun best met bonken en mijn geluiden nadoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *