Menu Sluiten

Dagboek stalken

Van de politie kreeg ik de tip om het stalken en lastig vallen te documenteren. En omdat er zoveel gebeurd, is het voor mezelf ook wel eens handig om iets terug te kunnen zoeken.

Ik vergeet het alleen nog wel eens, en mijn handschrift is niet altijd even leesbaar. Dus kwam mijn vader met het idee om hem op de website bij te houden. Zo kan ook iedereen zien hoe het eruit ziet als je dit overkomt.

Maart

23-03-2020

Als mijn vader in de middag een poos luid aan de telefoon zit, begint hiernaast weer de harde muziek en het gestamp. Als ik eind van de middag/begin van de avond in de keuken bezig ben, hangen de buren met hun vriendjes voor (en vanwege het Coronavirus mogen we niet in groepjes op straat verblijven, dus dat zegt al wat). Ze zijn vooral aan het schreeuwen en vervelend aan het doen naar katten die buiten lopen. Zo te horen kijken ze filmpjes, maar vooral van narigheid van anderen en lachen erom.

22-03-2020

Als ik ’s morgens koffie zit te drinken rond 07:30 wordt er gerotzooid met mijn bakken. Ik kijk op dat moment niet, maar later is ook te zien dat er een bak en andere dingen in de tuin verplaatst zijn. En later weer.

Verder af en toe gebonk en gestamp.

21-03-2020

Doordat mijn vader nogal veel lawaai maakt met het schoonmaken van de ramen en gevel, gaat bij de buren weer de muziek hard in de middag. Ook regelmatig stampen en bonken zoals gewoonlijk.

20-03-2020

Regelmatig gebonk en gestampt, soms een uur aan een stuk door.

18-03-2020

Overdag af en toe stampen en bonken.

Wij kijken nu tv op “normaal” volume. Ik ga niet steeds op mijn tenen lopen en tegen mijn vader zeggen dat hij zachtjes moet doen, als de buren constant vervelend zijn. Daardoor waarschijnlijk ontstaat er hiernaast weer schreeuwende ruzie. Daarna wordt tot een uur of 23:00 geschoven met meubels, gebonkt etc..

17-03-2020

Vanaf 12:00 is er de hele dag door harde muziek. In eerste instantie steeds als mijn vader de deur uit is, en zodra hij terug komt gaat de muziek zachter. Gelukkig hoorde hij het al voor de deur, dus hij heeft hiervoor ook weer een verklaring geschreven. Zo schijnheilig, zo gaat het altijd, en daarom zijn ze moeilijk te registreren. Zodra er iemand anders is, zijn ze ineens heel rustig. Zodra ze horen dat diegene weg gaat, beginnen ze weer.

Ook regelmatig gestamp, gebonk, geschuif met meubels, de hele dag door, tot ongeveer 21:00 ’s avonds.

Omdat ik het zat ben, zeker aangezien ze beginnen te bonken en te stampen zodra ze ook maar iets van mij horen, terwijl ze zelf constant treiteren en overlast veroorzaken, hebben wij vanaf het eten de tv hard gezet. Niet eens zo hard, maar wel een redelijk volume. Het is gewoon raar, want over het algemeen heb ik die zo zacht staan dat je hem niet echt kunt horen.

Waar het op leek: De hele dag maken ze ontzettend veel lawaai, en later op de avond, gaat bij hen ineens alles uit als ze visite krijgen. Alsof ze het uitlokken, en dan willen laten zien dat ik degene ben die het lawaai maakt, en niet zij. Mijn vorige buurvrouw deed dat ook. Tot die mensen erachter kwamen dat ze loog, en dan moest ze weer opzoek naar een nieuwe vriendengroep, om daarmee opnieuw te beginnen.

16-03-2020

Als eerste valt ’s morgens op dat er weer en paadje is ingelopen tussen de zijkant van mijn huis en de gemeentelijke bosjes.

Vanaf een uur of 12:30 krijgen de buren weer visite, en begint de muziek weer. Tot 14:00 duurt de muziek, zingen en geschreeuw.

Mijn vader komt logeren en die haal ik rond 14:30 op. Bijzonder dat het daarna rustig is. Ineens, na een aantal weken heel vervelend doen, nu geen last meer de rest van de dag/avond.

15-03-2020

De hele avond zijn de buren weer vervelend.  Geluiden nadoen, etc.. Rond een uur of 22:45 krijgen ze nog visite. Vlak ervoor beginnen ze nog een poos hard te bonken, stampen en schreeuwen. Ook nadat de visite is aangekomen gaan ze nog door tot 23:00. Als ze wat van mij horen omdat ik ga slapen, komt er weer gelijk hard gebonk. En dat terwijl zij al een aantal weken weer heel vervelend zijn en zelf constant opzettelijk lawaai maken.

14-03-2020

Overdag ben ik weg geweest, en pas tegen 17:30 terug gekomen. Vanaf dat moment in ieder geval tot 20:00 zijn de buren weer constant vervelend. Harde muziek, bonken, stampen.

Na 20:00 ook nog maar minder vaak.

13-03-2020

Vanaf 08:30 wordt er constant gestampt. Je hoort dat iemand letterlijk op de overloop heen en weer loopt te stampen, zonder doel. Na een half uur ben ik het zat, en roep ik iets. Vanaf dan is het weer rustig.

Ook begin van de middag weer constant gebonk en gestamp. Om 16:35 beginnen ze met hameren/kloppen, en tegelijkertijd begint de harde muziek weer en geschreeuw zo nu en dan. Ben benieuwd hoe lang het nu zal duren. 17:15 is de muziek afgelopen.

In de avond ook weer heel veel gebonk, gestamp, harde muziek etc.. Ik heb mijn tv maar wat harder gezet…

12-03-2020

’s Morgens af en toe gebonk voor 8:00. Maar, ik loop ook niet meer op mijn tenen. Ik ga gewoon mijn eigen gang, want ze zijn toch nooit tevreden te krijgen, terwijl ze zelf constant vervelend zijn, al 3 jaar lang.

De rest van de dag is het verrassend rustig.

11-03-2020

Vanaf 06:30 tot 07:00 luid geklets en af en toe gestamp bij de buren.

In de avond zijn de buren weer regelmatig vervelend. Rond 20:00 begon het hiernaast met gebonk, lachen en geluiden nadoen. Vooral later op de avond blijven ze bezig. Tot zeker 23:45 zijn ze met regelmaat bezig. En als ze dan iets van mij horen (kat die naar de bak gaat), moeten ze daar een reactie op geven. Uiteindelijk gaat dat tot in de nacht door.

10-03-2020

Om 6 uur vanmorgen klonk er raar geluid. Toen ik ging kijken, bleek ik lekkage te hebben. Het duurde even voor het kwartje viel. De afgelopen week had ik al het idee dat ze op het dakje boven mijn klapraam zitten. Ook de kat kijkt steeds verschrikt in die richting, en je hoort ze stommelen en kletsen.

Maar, zoals gewoonlijk dacht ik “het zal vast niet zo zijn”. Nu er ook ineens lekkage op die plek is, is het wel duidelijk! En dat zijn de buren weer. En weer slopen ze nu, en weer zorgen ze dat ik geen enkele privacy en rust heb. Dat het de buren zijn weet ik omdat ik hun stemmen heb gehoord, en zij zo vanuit hun raam het dakje op kunnen. Het valt nogal op als iemand een ladder naar de zijkant van mijn huis sleept. Bovendien zouden er dan afdrukken zijn van een ladder, en die zijn er niet. Dus maar weer aan de slag met wijkmeester en politie?

Later bedenk ik dat het raam van de buren er al gehavend uitziet, sinds de eerste keer dat ik het idee kreeg dat ze op het dakje zaten (Wel heel toevallig, het raam waar ze waarschijnlijk door het dak op komen):

Vanaf 7 uur klinkt er al luid geklets bij de buren en met regelmaat gestamp, het nadoen van geluiden die door mijn ziektes ontstaan en gebonk. Het wordt weer steeds erger met die mensen.

In de ochtend is de oudste dochter allen thuis en die loopt steeds te stampen en hard te bonken. Tot ik besluit mijn schoenen aan te doen en ook eens de trap op te stampen en rond te blijven lopen op schoenen. Dan houdt dat op. Vermoeiend dat het zo moet.

Nu ben ik er ook wel zeker van dat de buren de blog meelezen. Ze zijn ineens een stuk rustiger dan anders! Ze komen alleen niet meer bij als blijkt dat mijn schutting eruit ligt. Maar ze wisten waarschijnlijk niet dat dit door de woningstichting gemaakt moet worden, en het niet voor mijn rekening is. (Zo heeft de buurvrouw jaren met een emmertje in de woonkamer gezeten vanwege lekkage, en ze wist niet hoe ze dat op moest lossen, tot ik uitlegde dat ze gewoon de woningstichting moest bellen…).

Alleen om 23:00 komt er gebonk, omdat Kitty naar de kattenbak moest. Dat houdt op als ik hard zeg “Doe normaal”.

09-03-2020

Om 7:00 gestamp, maar daarna is het vrij rustig. Af en toe een hard geluid.

In de avond heb ik even visite. Als die weg is, beginnen de buren weer. Aan 1 stuk door gestamp, gebonk, gegil etc. Dat tot na 23:00.

08-03-2020

In de middag een poos gebonk en gegiechel.

Vanaf begin van de avond zijn de buren een paar uur vervelend bezig. Veel bonken, met meubels schuiven, geluiden nadoen en dan hard giechelen. Net alsof er allemaal 3-jarigen wonen. Dit gaat tot vrij laat regelmatig door.

Vroeg in de ochtend (ik werd om 04:40 wakker van mijn rug, en heb daarna niet zo goed meer geslapen), met regelmaat een hard geluid bij de buren (een harde bonk o.i.d.).

07-032020

In de middag even een poosje lawaai, maar daarna is het rustig.

De hele avond door hangen er mensen achter/opzij rond. Aangezien ze de geluiden nadoen die door mijn ziekte ontstaan, zijn dit de buurmeiden met hun vriendjes. Tevens valt het wel erg op dat het binnen stil is als ze buiten rondhangen, en als het buiten stil is, dat het binnen lawaaierig is. Bovendien gaan ze snel naar binnen als moeder in aantocht is, want die hoor je dan een paar minuten later met haar auto (altijd hele harde muziek) aankomen.

Van 23:00 tot ongeveer 00:30 wordt er heel hard Thunderdome gedraaid. Het leek van een auto buiten te komen. Dus dat zouden weer de stalkers geweest kunnen zijn, al waren de buren ook al de hele avond bezig. En beiden houden de blog waarschijnlijk bij, dus ze kunnen elkaar proberen na te doen. Dat schijnen dit soort mensen leuk te vinden.

Om 03:45 wordt er hiernaast op de trap gestampt en gaan ze weer naar buiten. Rond mijn huis hangen op dit soort tijden is ook niets nieuws voor de buurmeiden…. Eigenlijk zijn de buurmeiden en hun vriendjes ook stalkers, maar dan wordt het zo verwarrend in het stalk dagboek.

06-03-2020

Ook de buren zijn alweer vroeg actief. Zo te horen hangen ze vroeg buiten rond, voor 7 uur gaat de achterdeur al een aantal keer. Verder regelmatig gestamp. Niet gewoon stampen, maar echt met kracht de voeten neerzetten, zonder dat het echt een doel heeft.

Begin van de avond ook weer veel gestamp en gebonk. Als ik dan een keer voor Saartje de trap op moet, (op mijn sokken…) komt er ook gelijk weer gestamp van de buren.

Rond 23:15 zijn de jongens (stalkers) in de buurt met hun vuurwerk. Saartje herkent ze, en gaat op wacht zitten om te zien dat ze niet de tuin in komen.

05-03-2020

Vanaf 7 uur ’s morgens veel gestamp en gebonk. Tevens geschreeuw. Zo te horen gaat een van de dochters weer op oorlogspad. Het is jammer, maar de haat en boosheid stralen er vanaf met het agressieve gestamp en geschreeuw. Ik ben benieuwd hoever ze straks weer gaan. Gaan ze weer over op inbreken? Rond mijn huis hangen en vernielen? Die kant gaan we weer op zo te horen.

Om 13:30 blijkt wel dat het inderdaad weer de verkeerde kant op gaat. Als ik de deur uitga om een vriendin op te halen, bedenk ik me als ik in de auto stap dat het niet klopt. Ik zie ook de vegen op mijn raam zitten. Bij haar aangekomen bekijken we mijn auto, en blijkt dat het dak weer besmeurd is met verf. Niet echte verf, maar kassenwitsel, wat gebruikt wordt voor de ramen van kassen. Ik denk dat dit ondertussen de 4e keer is. Dit zijn waarschijnlijk het groepje stalkers met de 2 jongens (die hebben dat vaker gedaan) die me al lang lastig vallen. ze krijgen te weinig aandacht, en worden dan steeds extremer in acties.

Als we terugkomen bij mijn huis, zijn duidelijk de spetters rondom, en onder mijn auto te zien. Alsof ze met een emmertje bij mijn auto hebben gestaan wat spetterde. Verder, bij andere auto’s of parkeerplekken, zie je nergens wat. Ook is het, als we het eraf halen met een doekje, duidelijk chemisch qua geur.

*Het viel wel op dat ik ’s morgens een foto van mijn auto van de vorige keer had gepost op Facebook, en hij ’s middags als ik de deur uit ga weer onder zit met precies hetzelfde spul. Zou er een van mijn vrienden tussen zitten die informatie doorgeeft? Want de daders heb ik zover ik hun naam weet geblokkeerd, en de post was alleen voor vrienden.

Helaas wilden de foto’s buiten niet lukken met het licht, maar ik plaats er 1 waar het wel wat op te zien is.

Vanaf een uur of 19:00 tot 22:30 hangt er regelmatig een groepje achter rond. Ze komen aan de poort, maken achter geluiden (zoals ergens tegen aan tikken e.d.), zodat ik weet dat ze er zijn. Het zou kunnen dat een van de buurmeiden thuis is gebleven en dit doet met haar vrienden. Maar ik heb de buren laat thuis horen komen, en daarna hield het op. Dus het kunnen net zo goed ook weer de stalkers zijn. Sneu dat ze nu echt niets beters te doen hebben.

04-03-2020

Saartje probeert om 7:00 haar eten te begraven op de overloop (een gewoonte van haar zwervers leventje). Uit reactie wordt er hiernaast gelijk gestampt op hakken, terwijl ze zelf constant lawaai maken.

Begin van de middag weer gestamp en gebonk.

Van 17:00 tot ongeveer 19:00 veel gestamp, gebonk, gelach en het nadoen van geluiden.

In de avond rommelt mijn buik weer hard. Om 22:00 beginnen de buren daarom weer vervelend te doen voor een poosje.

03-03-2020

Vanaf een uur of 16:00 tot 19:30 gebonk, met deuren slaan en gestamp.

02-03-2020

Als mijn wekker gaat (die staat op trillen, omdat geluid in de laagste stand al problemen gaf met de buren), komt er een hoop gestamp en gebonk als reactie. Ik zet hem altijd zo snel mogelijk uit. En ik heb toch een wekker nodig?

Regelmatig wat gestamp en geluiden nadoen.

01-03-2020

Omdat ik niet nog meer problemen wil, heb ik de printer en alles wat ik nodig had maar meegesleept naar een andere plek, om daar te printen. Ik moet meer dan duizend pagina’s uitprinten, en dat maakt veel herrie.

In de avond veel lawaai met gebonk, gestamp en met deuren slaan. Rond 22:30 volgt een luide discussie waarom de dochters niet zoveel lawaai mogen maken van hun moeder. En daarna gaan ze nog even verder, tot na 23:00 met stampen ed.. Als ik rond 23:40 naar bed ga (en zachtjes probeer te doen) komt er weer een poos gebonk en gestamp.

Februari

29-02-2020

In de ochtend op alles wat ze van mij horen (douchen, ergens tegen aan stoten etc.) reactie van de buren met gestamp of gebonk. Terwijl zij tot in de nacht bezig waren afgelopen nacht.

De hele dag door regelmatig met meubels schuiven en gestampt, met deuren slaan, bonken.

In de avond ook weer regelmatig veel lawaai met meubels schuiven, bonken, stampen en mijn geluiden nadoen die veroorzaakt worden door mijn ziektes.

28-02-2020

In de middag weer muziek van de buren.

De hele avond stampen en bonken. Om 23:20 gaat de muziek nog weer hard. Ik hoor de buurvrouw zeggen, hou op, daar kan ze niet tegen rond een uur of 23:50. (Gok dat ze mij bedoelde. En terwijl ik op bijna alles een reactie krijg op wat ze van mij horen, kan ik niet tegen harde muziek in de nacht??).

Nog tot c.a. 00:30 gegil, lachen, stampen en bonken.

27-02-2020

Vanmorgen al heel vroeg wakker door de pijn in mijn rug. Ik heb een poos moeten hangen en strekken voor ik eindelijk op kon staan. Toen ik om 07:00 naar de keuken aan de voorkant kon strompelen, hingen de buurmeiden daar rond, waar ze riepen (geluiden nadoen die ik in mijn slaap maak) en raar stonden te doen.

Als ik in de woonkamer zit hoor ik ze nog aan de achterkant, maar daar durven ze blijkbaar niet zoveel lawaai te maken (dat valt nogal op). Een half uurtje later gaat de achterdeur hiernaast, en gaan ze binnen verder. Met geluiden nadoen, slaan met deuren, stampen etc. Heel fijn als mensen zo naar doen als je constant door je benen en rug zakt van de pijn!

Als een vriendin weg is ’s middags weer veel gebonk en gegiechel.

26-02-2020

Weer een rusteloze nacht vanwege de pijn. Ik ben eruit geweest, maar heel zachtjes. Helaas kraakt de bank nogal waar ik op slaap. Blijkbaar toch weer ten ongenoegen van de buren, want er wordt weer met regelmaat behoorlijk gestampt en met deuren geslagen.

Rond 17:30 hoor ik steeds flink gebonk. Na een poosje realiseer ik me dat het een reactie is op de kachelpijp die tikt bij het opwarmen. Als ik roep “Dat is een kachel hoor!” wordt het minder. Wel wordt er met regelmaat nog gedreund en gestamp.

Rond een uur of 23:30 flink gebonk en gestamp. Ook rond 00:15 weer een poosje, en een hoop gestamp.

25-02-2020

In de middag wel weer een poos muziek. Op zich zou dat niet zo erg zijn, als ze dit niet gelijk iedere middag uren doen.

24-03-2020

De afgelopen 1,5 week is alles een beetje chaotisch geweest, waardoor ik het dagboek niet echt heb bijgehouden. Wat wel opviel, was dat de buren tot nu toe voor hun doen erg rustig waren. En dat terwijl het bij mij juist bedrijvig was. Want ik had bijna iedere dag wel een vriendin over de vloer, en mijn kat ging regelmatig flink tekeer met grommen en blazen (omdat we een katje hebben opgevangen).

En als klap op de vuurpijl moest ik gisteravond gaan liggen (wat eigenlijk niet kan) vanwege het maagzuur, en werd ik vanmorgen rond 5:45 wakker van de pijn. Ik kon niet overeind komen, en moest me op handen en voeten tussen de bank en de tafel laten zakken. En toen weer terug op de bank wat ook niet echt soepel ging. Daardoor kraakte de bank ontzettend. Toen waren ze wel boos, en begonnen ze wat te stampen e.d..

Ze hebben een nieuw persoon over de vloer. Die mag in eerste instantie niet weten hoe de vork in de steel zit. Pas als blijkt dat hij ook wel mee wil doen, beginnen ze weer. Wel regelmatig muziek, maar niet super hard.

De stalkers (daarmee bedoel ik die jongens en meiden die me altijd stalken en lastig vallen) krijgen blijkbaar te weinig aandacht. Dan worden ze altijd wat extremer. Het is slecht weer, en ik zit gewoon thuis binnen. Dus ik zie ze niet. V

Van de week werd ik wakker dat de opsporingsapp van mijn telefoon geactiveerd was. Iemand probeerde zo waarschijnlijk mijn locatie te bepalen, of me te laten schrikken. Ook was een aantal keren de afgelopen week de schuif van mijn poort los. Dat is een roestige schuif die alleen met heel veel moeite open gaat. Gelukkig heb ik nog een zware bloempot aan de binnenkant van de poort staan, zodat de poort niet zomaar open kan. Dan moet het heel veel lawaai maken.

14-02-2020

Uiteraard weer op het moment dat ik rust, ongeveer een half uur vanaf 12:50, luid praten, gestamp, gebonk.

Als ze dan later mijn deurklink horen kraken, beginnen ze gelijk weer met gestamp en gebonk. Als ik in de keuken bezig ben rond 15:00 klinkt de bas. Tot 15:45, dan beginnen die jongens hierachter weer met die auto. (De hele tijd gas geven terwijl ze voor de deur staan) Daarna gaat de muziek weer verder.

13-02-2020

Om 06:30 wordt ik wakker van een hard geluid naast het huis. Ik hoor meiden kletsend weglopen. Ik heb ze alleen gehoord en niet gezien, dus kan niet zeker zeggen wie het waren. Maar het viel wel op dat de dames hiernaast 2 tellen later binnen actief waren. Zou het weer begonnen zijn, dat ze ’s morgens vroeg om mijn huis heen hangen? Al komen ze nu waarschijnlijk niet in mijn tuin omdat ik een camera heb staan, maar naast mijn huis is net zo vervelend.

Avond, af en toe gestamp, met deuren slaan en gebonk. Er was weinig anders te horen dan de jongens die hier in de buurt een tijd bezig waren met een auto.

12-02-2020

Het begint weer als ik in de badkamer sta. Gestamp en hard slaan met deuren hiernaast. Dit gaat zo met tussenpozen door. Ook als ze iets van mij horen (piepje van de magnetron), komt er weer reactie. Het zou nog wel eens een vervelende dag kunnen worden.

Rond 18:30 weer veel lawaai, schreeuwen, bonken en stampen. Daarna zit ik bijna 2 uur aan de telefoon en hoor ik niets meer. Rond 23:00 wat gerommel als ze naar bed gaan. Als ik om 23:20 naar bed ga, begint het gerommel daar weer als reactie.

11-02-2020

Behalve dat Saartje vanmorgen vroeg (06:45) moest spugen, en ik hoestte, en er gelijk een reactie in de vorm van gebonk van de buren kwam, was het een vrij rustige dag. Ik denk dat ik weinig kon horen door de storm buiten. Prima!

10-02-2020

Weer vanaf het moment dat ik rust, een poos gebonk, getik en gestamp. Ook weer reageren met gebonk of gestamp als ze iets van mij horen.

Rond het huis hangen als ik de afwas doe. Ik geloof dat de buurvrouw duidelijk wil  maken aan anderen dat ik ook lawaai maak.

Als ik per ongeluk een keukenkastje iets harder dicht doe, wordt er hiernaast gelijk 3 keer hard met een keukenkast deurtje geslagen. Ook als er om 23:30 binnen ergens hout werkt (waar je weinig tegen kunt doen) door temperatuurverschillen, komt er gelijk gebonk van de buren.

Ook al weten ze precies waar ze mee bezig zijn, het lijkt of ze niet willen snappen dat er dingen zijn die erbij horen, of waar je niets aan kunt doen. Zoals wat geluid maken in de keuken met koken en afwassen. En dat dat heel iets anders is dan steeds moedwillig treiteren en vervelend doen. Zoals uit volle macht met deuren slaan, geluiden die door ziekte komen na gaan doen en hard stampen. (Voorheen gebeurde het soms een paar keer per week dat ze 1, of meerdere uren, met een groep boven gingen zitten. Dan draaiden ze harde muziek, en gingen ze met zijn allen met harde schoenen op een harde laminaatvloer stampen. Soms zelfs tot in de nacht.)

09-02-2020

Mijn vader was 2 dagen te logeren. Als hij weg gaat rond 21:30, beginnen ze bij de buren weer wat vervelender te doen met bijvoorbeeld het nadoen van geluiden.

07-02-2020

Net dat ik naar de dokter moest, zag ik inderdaad dat ze naast het huis hebben rondgehangen. Gisteren eind van de middag was alles nog netjes (ze hadden die ochtend geschoffeld, waardoor de grond los en egaal was). Nu stonden er grote voetstappen in, langs de hele zijkant van mijn huis tussen de bosjes. Op de terug weg 20 minuten later had er een hond doorheen gelopen, en is het niet heel duidelijk meer op de video.

 

Het kunnen de buurmeiden zijn geweest want 1 is verkouden en ik hoorde wel regelmatig gehoest en het nadoen van geluiden, waar ze een sport van hebben gemaakt. Maar de voetafdrukken waren naar mijn idee wel erg groot, voor niet al te grote meiden.

In de ochtend regelmatig gebonk, slaan met deuren. Maar, vooral als ze bij mij ook maar iets horen, wordt daar weer op gereageerd met stampen en bonken. Ik heb besloten nu niet met schoonmaken op mijn tenen te lopen. Daar heb ik geen zin in na al dat gedoe. Dat zal een heleboel tijd schelen.

Nu kan ik wel zonder angst stofzuigen, want vanaf een uur of 12 mag ik weer meegenieten van de bas van de muziek van de buren. Al stopt de muziek verrassend genoeg zodra ik dit om 12:25 op de website zet.

Eind van de middag weer een hoop gebonk, gestamp en met deuren slaan.

De hele avond zijn ze bezig geweest, samen met een vriend of meerdere vrienden. Vooral met gebonk, gestamp, geluiden nadoen (en dan zo volwassen giechelen) en om een uur of 22:30 ging de muziek weer aan. Dit heeft tot na 00:00 geduurd.

06-02-2020

Eind van de middag gebonk, gestamp en met deuren slaan. Als Saartje wat later naar de kattenbak gaat (en graaft), beginnen ze weer.

Begin van de avond hangen ze zo te horen weer om het huis heen. Binnen weer regelmatig gebonk en gestamp, en reageren als ze ook maar iets van mij horen. Dat gaat met tussenpozen door tot na 23:30

05-02-2020

Vanaf 7 uur vanmorgen al een hoop lawaai. Waarschijnlijk uit boosheid omdat ik een slechte nacht had (en wel zachtjes probeerde te doen). Tot in ieder geval een uur of 9 gaat dat regelmatig door met stampen, bonken en met deuren slaan. Ook tot een uur of 10 gaat het verder.

Als ik aan de telefoon zit met de gemeente, klinkt de muziek alweer door, dat is om 11:00. Duurde tot 11:30.

Na de ochtend viel het mee.

04-02-2020

Af en toe in de middag en eind van de middag gestamp en met deuren slaan. Overdag was het relatief rustig. Maar begin van de avond hangen ze weer buiten met het nadoen van geluiden. Pas laat in de avond komt het echte kabaal. Om 22:20 stampen en geluiden nadoen. Dat een paar keer herhalen met gegiechel.

Omdat mijn buik zo borrelt en piept, en ik het zuur heb doen ze om 23:15 nog vervelend met stampen e.d.. Dat gaat nog even door tot na 00:00. Terwijl bij hen iemand verkouden is en regelmatig hoest.

03-02-2020

Om 06:50 even gebonk en gestamp.

Na 14:00 als ik rust steeds gebonk.

In de avond af en toe gebonk en gestamp, en het nadoen van geluiden. Tegen 22:00 weer veel lawaai (o.a. schuiven met meubels), geluiden nadoen en giechelen. Duurt niet lang.

02-02-2020

Het was rustig vandaag, tot (raad eens?) ik ga rusten. En dat was nu echt een heel andere tijd, pas om 15:00. Stampen, met deuren slaan, bonken en geluiden nadoen, en dan vooral als ze mijn buik horen borrelen en rommelen.

Vanaf ongeveer 18:00 hingen er weer mensen buiten rond. Ik kan niet met zekerheid zeggen wie omdat ik ze dan niet zie, maar aangezien daarna de voordeur ging bij de buren en ze daarna binnen verder gingen met vervelend doen… Bonken, stampen, hard met deuren slaan. Buiten tegen het huis kloppen (ik kon ze horen praten dat ik in de keuken bezig was). Dat heeft ongeveer 1,5 uur geduurd. Nee toch niet, het gaat nu nog regelmatig door.

Helaas. Ik heb een goed gelukte opname, maar krijg hem tot nu toe met geen mogelijkheid op de site toegevoegd. Dat is jammer.

Tussen 20:00 en 21:20 is het even rustig geweest. Daarna begint het weer met geschreeuw, gelach en gestamp. Dat gaat met tussenpozen door. Tegen 22:00 roept de buurvrouw iets vanuit de achtertuin naar mijn klapraam. Dat doet ze wel vaker als ze boos is. Misschien heeft ze nu door dat het op internet komt.

Al zou het toch bizar zijn als zij daar boos en beledigd over is, na 3 jaar constant getreiter en vervelend doen, terwijl er volgens haar niets aan de hand was en zij nooit wat hoorden. En mij mijn huis uit jagen en er allerlei vriendjes bij betrekken.

Vanaf 22:10 is het rustiger. Maar om 23:35 begint het gebonk weer even. Misschien omdat mijn bank kraakt?

01-02-2020

Als mijn visite begin van de middag weg gaat, worden de buren wat lawaaierig (bonken, stampen, kloppen etc.). En rond 2 uur weer.

Ook reageren ze weer met gestamp en gebonk  op de dagelijkse dingen, zoals hoesten en de piepjes van de magnetron.

In de avond wordt het wat vervelender. Weer begin van de avond rond het huis hangen. En regelmatig bonken en stampen (en dan giechelen als kleine kinderen) en het regelmatig nadoen van geluiden. En als ik later op de avond moet hoesten of mijn keel schraap, komt er ook weer gebonk. (dat gaat dus ook zo als ik echt verkouden ben, en dat kan lang aan dan…).

Wat ik me afvraag, is hoe het leven er voor deze mensen er over een paar jaar uitziet. Ze zijn 20+, werken niet volledig, hangen constant rond, zijn zeker de halve dag thuis en halen rottigheid uit. En ze zullen met hun gedrag ook absoluut niet aan de oudere buurvrouw aan de andere kant van ze denken. Toen wij begin 20 waren, waren we allang bezig om een leven op te bouwen, een toekomst. Hard werken, studeren, en proberen om op jezelf te gaan wonen.

Natuurlijk deden we ook aan ontspanning en sociale activiteiten, maar daarbij vielen we anderen nooit lastig. We gingen uit, of met een hele groep spelletjes doen of sporten. Maar zoals deze (jonge) mensen zich gedragen, wil straks niemand dat ze voor hen werken, of naast hen komen wonen. (Ik weet dat dit niet onder het stalken en lastig vallen valt, maar wilde het even kwijt. Het heet natuurlijk wel “dagboek”.)

Januari

31-01-2020

Overdag was het vrij rustig, maar de avond niet. Vanaf eind van de middag begint het weer met harde muziek. Er wordt met deuren geslagen, gestampt, gebonkt en daarbij gelachen. Dit gaat eigenlijk de hele avond wel door, tot een uur of 22:30. Ik heb mijn tv dus ook op een normaler volume gezet, wat ervoor zorgt dat als ze de muziek zachter doen, ze mijn tv horen, en de muziek gelijk weer harder zetten.

Als ik naar bed ga rond 23:45 en last krijg van maagzuur oprispingen en moet hoesten, beginnen ze weer met bonken. Dit gaat door tot ver na 00:00. Ook midden in de nacht wordt een aantal keren flink gebonkt.

30-01-2020

Wat een verassing. Weer dat mijn klapraampje dicht is, beginnen ze om 11:00 met bonken en harde muziek. Het bonken gaat regelmatig door, en als ik geluid maak wordt er ook nog even met deuren geslagen. De muziek gaat tot nu toe (12:45) door. Ik moet zelf weer gewoon het geluid van mijn tv aanzetten ’s avonds. Dat vindt moeders vervelend (want zij mogen alles en een ander niks), en als het meezit wordt het dan weer even wat rustiger. Maar anders zit ik weer iedere dag uren in hun harde muziek…

Eindelijk, 16:45 is de muziek van de buren uit. Normaal houdt dat op als ik visite heb, maar dat was nu niet zo.

’s Avonds ook weer regelmatig gestamp en geluiden nadoen, rond het huis hangen. En als ik hoest met het naar bed gaan, begint het weer even.

29-01-2020

Vanmorgen even voor zevenen werd er een deuntje gefloten vlakbij (zo gehorig is het huis dus). Daarna een aantal flinke bonken, maar ik weet niet of dat binnen, of buiten was.

Overdag verder rustig, maar begin van de avond (rond 18:00) hingen ze weer buiten rond met het nadoen van geluiden.

Verder in de avond ook regelmatig geluiden nadoen.

28-01-2020

Zodra mijn klapraampje begin van de middag dicht gaat (als ik ga rusten), komt er een poosje gebonk, gestamp en met deuren slaan.

Eind van de middag ook weer een poos met deuren slaan, gebonk en gestamp. En het nadoen van geluiden.

Het vervelende is, dat als ik besluit dat ik (na al dat gestamp, gepest etc.) eens niet op mijn tenen ga koken en afwassen, ik op elk geluid dat ik maak (bijvoorbeeld een pan neerzetten) reactie krijg in de vorm van gebonk en nog meer gestamp. Ik mag dus niks in mijn eigen huis, terwijl zij degene zijn die met opzet vervelend zijn.

Begin van de avond wordt er weer rond het huis gehangen, met gebonk tegen de zijkant. Ook worden met regelmaat geluiden na gedaan.

27-01-2020

Om 7:00 tot c.a. 07:20 begon het weer met rond stampen en het slaan met deuren.

8:25-8:50 (weer de tijd dat ik in de badkamer ben) constant gestamp en met deuren slaan.

Rond 12:30 als de buren thuis komen, een minuut of 20 gebonk, gestamp en met deuren slaan. En harde muziek. De muziek gaat nu (15:45) nog steeds door… Op het moment dat ik dit geschreven heb, houdt de muziek op.

Begin van de avond hangen er mensen rond aan de zijkant van mijn huis (in de gemeente tuin naast mijn huis, langs mijn zijmuur waar de gemeentetuin is). Tegen het huis aan tikken en geluiden nadoen. Ook hoor je ze kletsen. Dat houdt na ongeveer een half uurtje op. Ook is er overal muziek, binnen en buiten, tot ik mijn tv iets harder zet (visite klaagt altijd dat mijn tv op “fluister stand” staat). En natuurlijk doen de buren regelmatig de geluiden weer na. Later op de avond is het rustiger, gelukkig regent het behoorlijk.

26-01-2020

Begin van de middag begin ik met schoonmaken. Als reactie krijg ik gestamp en slaan de buren met deuren. Als ik uiteindelijk gestofzuigd heb, is het raak. Dan beginnen ze weer mijn geluiden na te doen met een hoop gegiechel, te stampen, muziek, en luid praten. Tot mijn visite er is.

Ik mag dus niets meer in mijn eigen huis. Ik loop al op mijn tenen, maar schoonmaken gaat nu eenmaal niet helemaal geluidloos. Ik stoot wel eens ergens tegen aan of zet iets per ongeluk te hard neer. Bovendien, is het toch nooit goed. En omdat ze vervelend zijn, stofzuig ik nog maar 1 keer per week/1,5 week. Wat eigenlijk niet kan met een huisdier.

In het begin dat ik hier woonde, klaagde de buurvrouw wel over mensen die in de buurt hun huis niet schoon hielden. Ook heeft ze van de zomer bij de woningstichting geklaagd over mijn tuin. Die ik niet bijhield omdat ik zoveel mogelijk weg was vanwege hun! Dus of ik nu wel of niet schoonmaak, het is toch niet goed. Ik krijg er problemen door met de buren.

Waarschijnlijk omdat ik (en ik schreeuw niet aan de telefoon) een telefoongesprek heb gevoerd tot 21:50, beginnen de buren ineens om 22:20 hard te kletsen en te doen. Dat duurt maar even.

Maar om 23:15 zijn ze duidelijk ergens boos om; Ze beginnen te schreeuwen, stampen, bonken en slaan met deuren. En waarom? Omdat ik een glas water pakte voor het slapen gaan? Of zachtjes tegen de kat praatte/fluisterde terwijl ik haar nog even met een spuitje voerde? Geen idee…

25-01-2020

In de ochtend maak ik om 10:15 de kattenbak schoon, wat weer gestamp van de buren oplevert.

In de middag af en toe stampen en het nadoen van mijn lichamelijke geluiden.

In de avond regelmatiger vervelend het nadoen van geluiden en stampen.

24-01-2020

Saartje is ’s morgens onrustig vanwege pijn in haar pootje. Ze springt in de vensterbank, die daardoor wat geluid maakt. En mijn buik gaat rommelen omdat ik van houding verander. Daardoor gaan de buren om 06:30 reageren met wat gerommel  e.d.. Maar niet zo lang.

In de middag wat gebonk, slaan met deuren en gestamp bij de buren, en muziek. Maar niet zo erg als normaal. En af en toe geluiden nadoen.

In de avond wordt er regelmatig gestampt, en rond 21:00 gaat de muziek hard. Dit duurt tot 21:20. Omdat ik later nog last heb van zuuroprispingen, gaan ze om 23:45 nog hard stampen, bonken en praten. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.

23-01-2020

Redelijk rustige dag. Ik geloof dat ze ervan op de hoogte zijn dat alles op de blog komt. Natuurlijk wel weer op het moment dat ik probeer te rusten, maken ze regelmatig harde geluiden (ik weet niet wat). Alleen laat in de avond nog, weer stampen, met deuren slaan en geluiden nadoen. Daarna beginnen ze te stampen vanwege mijn snurken (ok, dat is logisch, ik werd er zelf ook wakker van), maar gaan daarna nog even door rond 23:45.

22-01-2020

Tussen 08:00 en 08:40 gestamp op de trap e.d. bij de buren. Ze zijn waarschijnlijk geïrriteerd omdat ik al vroeg op was, en ietwat onhandig door de moeheid (lees; per ongeluk ergens tegenaan tikken als ik iets neerzet etc.).

Zoals altijd weer begin van de middag een hoop lawaai, zoals stampen, en iets wat ik niet thuis kon brengen. En zo af en toe geluiden nadoen. Dat blijft favoriet.

Rond 18:00 hangen de buurmeiden buiten, voor en achter. Met vriendjes en muziek en een paar keer geluiden nadoen.

Rond 22:00 hangen er jongens achter. Ik weet niet precies wie, maar die doen dat ook vaker en dan geluiden nadoen. Dat doen ze deze keer niet. Ze staan alleen een aantal minuten te schreeuwen en het houdt op als ik naar de achterdeur loopt.

Om 22:40 beginnen de buren weer. Stampen, bonken, met deuren slaan en af en toe geluiden nadoen. Als ik voor in de keuken ben gaan ze naar buiten, en als ik weer in de woonkamer ben gaan ze binnen verder.

Als reactie krijg ik dus zuuroprispingen en een flink borrelende buik. Rond 23:15 is het rustig en bonken ze alleen nog als ze mij horen (Bijvoorbeeld als ik het raampje dicht doe).

21-01-2019

(Buren)

07:40-08:15 Ongeveer een half uur gestamp op de trap en slaan met deuren.

Ook weer begin van de middag als mijn visite net weg is (en ik normaal gesproken ga rusten) en eind van de middag. Verder was het redelijk rustig.

Wel begin van de avond vuurwerk hier vlak achter, en een auto met harde muziek die een poosje blijft staan (Thunderdome o.i.d.). Zo begint de avond normaal gesproken bij het kamperen, als de jongens er zijn. Even getik tegen het huis, maar ze gaan al snel weg. Ze moesten waarschijnlijk even laten weten dat ze er nog wel zijn, nu ik thuis ben.

20-02-2020

(Buren)

Maandagochtend. Om 06:40 begint het alweer. Met bonken en stampen, en ondertussen hoor je ze kletsen. Vanaf een uur of 7 zijn ze weer rustig. 8:30 gaat het bonken, stampen en met deuren slaan weer verder. Voor de tijd dat ik in de badkamer bezig ben.

13:00. Heel voorspelbaar; ze weten dat ik in de middag probeer te rusten (en houden bijvoorbeeld in de gaten of mijn raam dicht zit, want die moet dan dicht zijn). Met regelmaat geluiden nadoen (En dan giechelen. Mensen vragen wel eens of ik kleine kinderen of gehandicapten naast me heb wonen), bonken, de trap op en af stampen. Tot ze horen dat ik weer op ben.

15:15 naar de dierenarts geweest. Gelukkig was het pootje niet gebroken, maar het zal wel altijd een gevoelige plek blijven. Nu moet Saartje een paar dagen binnen blijven (als dat lukt) met pijnstillers. En als het na een paar dagen niet beter is, weer terug naar de dierenarts. Dit kostte dus €52,-.

Verder regelmatig in de middag en avond hetzelfde, bonken, stampen en geluiden nadoen. Maar, in vergelijking met de dagen ervoor, een redelijk rustige dag.

19-01-2020

Werd zondagochtend waar wat mijn grootste vrees is? Dat ze mijn kat pijn deden? Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar voel me er niet prettig bij. Ik heb Saartje rond 7 uur naar buiten gelaten, dat wil ze altijd graag. Rond 9:00 hoorde ik bij de buren dat er met de afvalbakken geschud werd, alsof ze er iets achter vandaan wilden hebben. Dat weet ik nog, omdat ik het raar vond.

Toen kwam Saar binnen, heel verschrikt en met een dikke staart. Maar er viel me nog niets op. Omdat ik op haar zat te wachten om weg te kunnen, heb ik gekeken of ze zelf goed at (ze moet bijgevoerd worden met een spuitje), en ben gelijk weg gegaan.

Toen ik terug kwam 2 uur later, bleek ze mank te lopen. Ze houdt heel zielig 1 pootje in de lucht met lopen, en ook als ze zit. Samen met mijn vriendin Roos hebben we haar pootje onderzocht, maar niets kunnen vinden. Dus dat wordt maandag naar de dierenarts. Pas later realiseerde ik me, wat ik in de ochtend gehoord had. Zou Saartje achter die bakken hebben gezeten, dat ze haar nu toch pijn hebben gedaan? (Ze gaat vaak bij de buren zitten onder de overkapping, wachtend tot ze mij hoort. Jammer genoeg leert ze dat niet af. En ik  kan geen katten net om de tuin spannen, vanwege de kosten en de schutting die stuk is). Mijn andere kat (die nu een jaar overleden is) hebben ze ook wel eens binnen vast gehouden… En vuurwerk naar ze gegooid vanuit hun raam rond oud en nieuw.

In de middag regelmatig het stampen, geluiden nadoen en met deuren slaan. In de avond hebben ze er vriendjes bij. En tussen 23:00 en 00:00 doen ze nog even hun best met bonken en mijn geluiden nadoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *