Menu Sluiten

Dagboek stalken

Van de politie kreeg ik de tip om het stalken en lastig vallen te documenteren. En omdat er zoveel gebeurd, is het voor mezelf ook wel eens handig om iets terug te kunnen zoeken.

Ik vergeet het alleen nog wel eens, en mijn handschrift is niet altijd even leesbaar en kan ik geen wijs meer worden uit de schriften waarin ik het eerst bijhield. Dus kwam mijn vader met het idee om hem op de website bij te houden. Zo kan ook iedereen zien hoe het eruit ziet als je dit overkomt.

Als je dit leest, hoop ik wel dat je begrijpt dat ik niet zomaar heb besloten om dit in een online dagboek bij te houden. Toen ik hiermee begon, zat ik al 3 jaar, dag in dag uit, dag en nacht, in het getreiter op dit adres. En al het andere is geprobeerd om dit op te lossen. Dit was de enige optie die ik nog kon bedenken, in de hoop dat het eens zou stoppen.

22-08-2021

De grap; sinds een week of 2 nu 2 keer aangesproken door de oudste dochter hiernaast. Eerst kwam ze aan de deur (daarvoor zelf weer uitgelokt met getreiter, en ik heb ze ondertussen vaak genoeg gewaarschuwd dat ze dan ellende terug krijgen), maar dus wel zeuren of ik zachtjes kon doen. (En nadat zij 4 jaar 24/7, waar ik zelfs voor weg gevlucht ben lange periodes, constant treiteren en vaak genoeg tot heel laat herrie schoppen vind ze het raar dat ik niet beleefd blijf).

Net weer in de achtertuin, begint ze weer. Zelf steeds uitlokken maar wel zeuren. Ze zegt dat ik dan maar aan de deur moet komen. Nou, ze weten  precies wat ze doen, en iedere dag weer. En hoe vaak heb ik (of de politie) aan de deur gestaan dat ze niet open doen? Juist, altijd.

Gezegd dat als ze problemen heeft dat ze de politie maar belt. Ik ga na 4 jaar niet meer met zulke lui in gesprek. En dat als ze me nog een keer lastig vallen, ik de politie bel. Mogen ze het ook uitzoeken. Dat geldt dus ook alleen voor aanspreken, want het is wel duidelijk wat de bedoeling is. Ze willen nu doen in de buurt alsof zij het netjes op proberen te lossen (je krijgt nooit de kans iets te zeggen, daar gaan ze altijd snel overheen, en als ik bv zeg jullie zijn 4 jaar lang 24/7 bezig gaan ze er ook snel overheen), maar goed, hier weten ze gelukkig toch al hoe ze zijn en verder kunnen ze tegen de politie klagen. (Uit de opmerkingen blijkt ook wel weer dat ze niks anders te doen hebben dan zich met me bezig te houden en zwart te maken, dus dat is ook weer duidelijk hier).

Hopelijk beseffen ze dat ik over het algemeen (vooral s avonds laat) eerst hun herrie/getreiter opneem, voor ik begin.

En wie begint er om 23.20 weer met bonken? Verassing, de buren. Zo vermoeiend die mensen. Weinig zinnig verstand. (Valt ook niet op dat ze dat steeds doen als de logé bij de buren naast hen, steeds buiten zit zodat die het niet hoort binnen)

19-07-2021

10.40 De dame(s) hiernaast zijn alweer lekker bezig. Net dus de stofzuiger aangezet een poosje als tegenreactie op het getreiter. Uitgezet met de waarschuwing dat als hij weer aan moet omdat ze doorgaan, dat voor de rest vd dag is. Maar dan hang ik wel even een briefje achter mijn raam, met de uitleg waarom hij aan staat en dat ze gewaarschuwd waren. Dan kunnen ze klagen en zielig doen bij anderen, maar die kunnen dan ook even mijn uitleg lezen.

Dit is de enige keer dat ik hiervoor zal waarschuwen. Volgende keer doe ik het gewoon gelijk. Of ze nu “wraak” nemen omdat ze iets bij mij horen (zij mogen alles, een ander niks), opzettelijk overlast veroorzaken of treiteren. Ze kunnen  het nu gewoon terug verwachten.

Zoals verwacht gingen ze door en het briefje met uitleg van mijn kant (voor als ze weer klagen tegen anderen, dat ik lawaai maak en zij niks mogen) hangt er. Natuurlijk wil ik hem weghalen, maar wel als het gesodemieter een keer over is. (Tot nu, 23:45, bewijzen ze in ieder geval duidelijk waarom dat briefje er hangt, dus dat scheelt weer).

17-06-2021

Het blijft zo. O.a. vooral eerst alles uitlokken, en dan doen alsof een ander de boosdoener is. Maar nu met het verschil dat ik inderdaad terug reageer. Als ik de energie heb, de hele dag gelijk maar.

02-03-2021

09:22 Sinds gistermiddag ca 14.00 zit ik constant in een heleboel herrie, dus, nu gaan we gezellig tegen elkaar op, tot de politie weer gebeld kan worden. (Deze zijn op de hoogte van de situatie, en weten ook dat ik eerst een zootje herrie terug maak). Want in totaal (nacht ertussen uit omdat ik ze dan niet hoor) 14-21 = 7 uur, en vanmorgen al van 7-9:15 =  ruim 9 uur in de herrie, voor ik ook eens een poos aan de gang ga.

28-02-2021

Zoals je misschien gemerkt hebt, hou ik de blog momenteel niet standaard bij. Druk met andere dingen, en eigenlijk is iedere dag wel een herhaling van hieronder. Met nu wel het verschil dat ik van me af bijt. Zij vervelend doen en herrie maken, dan ik ook als ik zin heb. En als het te gek wordt, bel ik gewoon de politie, zoals van de week. Daarbij blijf ik zorgen dat ik ze ’s nacht niet kan horen door een apparaat aan te zetten zodra ze vervelend zijn (voor de duidelijkheid (want zij lijken dat ook niet te snappen) dit geldt voor de hele dag. Als zij niet treiteren, zullen ze er ook geen last van hebben. Als ze overdag of ’s avonds in een treiterbui zijn, wat bijna altijd is, gaat hij voor de zekerheid aan i.v.m. ervaring) en loop ik niet meer voor ze op mijn tenen. Ook als ik dat doe, beginnen ze toch altijd weer. Dit is het enige lijkt, waar ze de hele dag mee bezig zijn.

(hoe zou een psychiater dat nou noemen… ook bijvoorbeeld hoe ze de volgende dag tekeergaan met bonken, kloppen,tikken etc. Uren, alsof ze in een gesticht thuishoren. En in de avond lijkt het erop dat ik voor de 2e keer in een week tijd de politie kan gaan bellen)

Gelukkig zijn ze heel goed geworden  in zichzelf voor lul zetten door hun gedrag, dus dat scheelt ook weer 🙂 voor iedereen ook gelijk weer duidelijk hoe ze zijn, en dat ze zich niet normaal kunnen gedragen.

Deze omschrijving kwam ik per toeval tegen, maar klopt aardig. https://themindsjournal.com/warning-signs-evil-person/

27-01-2021

13:10 uiteraard is het niet meer gestopt. Het stampen, bonken en treiteren gaat gewoon door. Het lijken zielige kindertjes die vreselijk om aandacht verlegen zijn. Niet zo gek als mensen vragen of er gehandicapte kindertjes naast me wonen. (Daarstraks stonden ze na te doen hoe een vd katten snurkt. En dit zijn (jong) volwassen mensen. Ik bedoel maar) Dus, ik ga ook voorlopig maar weer gewoon mijn gang.

26-01-2021

Zoals te verwachten, gaat de oorlog vandaag gewoon verder. Maar goed, als het nodig is, zet ik rustig de hele dag wasmachine, stofzuiger en mijn eigen muziek (normaal) aan. Als zij het mogen, mag ik het ook wanneer ik dat wil. En ik bel natuurlijk wel voor de muziekoverlast van hun kant.

25-01-2021

Er is nog niet genoeg oorlog in de wereld, dus blijkbaar gaan we ook hier gewoon verder. Deze middag overdreven veel herrie, gebonk, gestamp en harde muziek. Wel gemeld bij de politie. Opvallend, als er iemand anders langskomt, gaat de muziek weer een stuk zachter. Nouja, als ze weer verder gaan, moest ik weer bellen. Zoals zo vaak, zijn ze met regelmaat tot in de avond bezig geweest.

 

23-01-2021

22:56 Misschien toch maar doorgeven dat er een feestje gaande is bij de buren?

Begrijp me niet verkeerd, ieder ander moet zelf weten wat die doet. Maar ik krijg al ellende als ik een was draai of stofzuig, na 4 jaar dag en nacht getreiter van hun kant? Dan ga ik dus niet in hun feestjes zitten. (Uiteraard waarschuw ik de volgende keer ook niet op de blog).

Het apparaat gaat ook aan, want ze zijn vast nog niet klaar met vervelend doen (wat ook blijkt, dus misschien toch maar bellen zo 23:22).

19-01-2021

Als ik rond 11.30 thuis ben met de boodschappen gebonk en gesla met deuren. Vast omdat ik vanmorgen wat geluid maakte door o.a. een deurklink die niet meegaf (je kunt hier alles proberen te laten maken, maar dat werkt 2 weken).

Dus… het is weer gezellig. Na 4 jaar getreiter en opzettelijk overlast, heb ik er geen zin meer in. Dus dan gaan ze zelf ook maar in de herrie zitten. Treiteren, afstraffen/wraak en opzettelijke overlast gewoon niet meer. Dat wordt wat als we vanaf donderdag niet meer op visite kunnen en dus helemaal weinig de deur uit kunnen.

17-01-2021

Opzettelijk is iets anders dan onopzettelijk

11-02-2020

Overdag af en toe gebonk, en vanaf 22:30 een poosje. Om 3:00 vannacht ook weer een paar minuten heel hard gebonk en gestamp.

10-01-2020

De hele dag zijn ze heel rustig geweest, pas ’s avonds laat gaan ze weer los. Hard stampen, bonken en treiteren. Tot in ieder geval 23:30, dus maar weer het apparaat aan. Vreemd dat ze er zelf steeds om blijven vragen.

08-01-2020

Begin van de middag hard bonken. En als ik gestofzuigd heb in de middag een poos overdreven hard stampen en bonken. (Dit is dus weer dat verschil; je stofzuigt af en toe omdat het nodig is, en terwijl zij al 4 jaar constant de hele dag vervelend kunnen doen en opzettelijk veel lawaai maken, wordt een ander “afgestraft” omdat die iets doet wat nodig is?!).

06-01-2020

In de avond veel geschreeuw, getreiter en kinderachtig gedoe. Rond 23:00 veel gebonk en gestamp. Ze willen dus zelf weer dat het apparaat aan gaat. Dat doe ik ook, en uiteraard loop ik ’s ochtend gewoon niet meer op mijn tenen.

05-01-2020

In de avond regelmatig wat vervelend doen, en tegen 00:30 heel hard bonken.

04-01-2020

In de plaats van het apparaat aan te zetten, heb ik ervoor gekozen gewoon niet op mijn tenen te lopen in de ochtend. Waarop zij weer beginnen te bonken, stampen etc.. En… zo komt er nooit een einde aan de oorlog hier.

03-01-2020

Tussen 23:30 en 00:30 bonken en tikken, alsof ze het weer willen uitlokken dat het apparaat aangaat. (Maar, dan wel een reactie geven als ze van mij wat horen. Ze snappen niet dat er een verschil zit in opzettelijk vervelend doen, en andere dingen).

02-01-2020

Zodra mijn logé weg was gisteravond, begon het weer even. Maar niet lang. Nu de halve middag alweer gebonk en gestamp. Zo gaat het altijd. Ze wachten tot visite weg is.

29-12-2020

Vanaf c.a. 11:20 beginnen de buren weer met deuren slaan, stampen etc. (Opzettelijk vervelend doen dus). We gaan dus voorlopig op dezelfde voet verder. Het scheelt dat ik een logé krijg, dat maakt het voor mij ook wat makkelijker.

28-12-2020

Sinds vanmorgen op tijd ben ik aan het schoonmaken, zonder op mijn tenen te lopen (dat heeft toch geen zin, want ze beginnen toch altijd weer). En lekker op mijn slofjes aan het sloffen, want ik hoef voor hen geen koude voeten te hebben. Dan maar zo.

23:40 De hele dag ben ik druk in de weer geweest. En niet zachtjes zoals gewoonlijk. De grap is, dat ze zelf zoveel mogelijk lawaai mogen maken als het hen uitkomt, maar als een ander het doet is het niet goed. Nou, ik heb besloten dat ik er genoeg van heb, en als het moet, ga ik iedere dag zo aan de gang. Na 4 jaar gesodemieter is het wel klaar.

Heel typisch, om 23:25 beginnen ze weer met herrie maken (terwijl ze voor de rest, op af en toe na, vrij rustig waren). Ze lokken dus zelf steeds opzettelijk uit dat het apparaat aan gaat. Dan moeten ze daar ook niet over klagen!

27-12-2020

20:15

Sinds c.a. 14:00 zijn ze bij de buren weer lekker bezig. Ze hebben weer eens een vriendje gevonden dat graag meedoet. Bonken, stampen, kinderachtig gedrag. Ook stoer voor de deur, maar wegrennen als de camera wordt neergezet. Uiteraard vinden ze zichzelf heel erg stoer.

Er zijn me ondertussen meerdere opties aangeboden om dit op te lossen, door mensen die het heel erg vinden dat ze zo doen. Soms denk je er wel eens aan erop in te gaan als je er doorheen zit, of heel boos wordt. Echter, wil ik me proberen niet te verlagen tot hun niveau.

Om 23:20 gaat het stampen en bonken nog door (oudere buurvrouw aan de andere kant maakt ze zoals gewoonlijk ook niets uit). Als dat nog lang duurt, bel ik daarvoor gewoon de politie. Het hoeft niet alleen om muziek te gaan.

Hoeveel mensen mogen er nu op bezoek zijn ivm de coronamaatregelen? (Er gingen er gelijk een aantal weg) Toch zijn ze denk ik wel de hele nacht zo’n beetje bezig geweest. Hier en daar hoorde ik in de verte een bonk. Gelukkig hoor ik dat bijna niet door dat apparaat. Maar, ik zal nu natuurlijk ook niet zachtjes gaan doen. Wat zijn die mensen laag en kinderachtig. Met zijn allen tegen 1 persoon die beperkt is door ziekte, zijn ze heel stoer.

26-12-2020

De buren zijn rustig geweest (uiteraard omdat ik visite had, ze willen zo min mogelijk getuigen).

25-12-2020

Ik zal nooit meer vergeten wanneer de buren begonnen met treiteren. Ik was die hele dag bezig geweest om mijn moeder naar het Hospice te verhuizen. Die nacht, vanaf een uur of 2, waren ze een uur lang tegen de buizen aan het slaan en geluiden aan het nadoen van mijn slaapstoornissen. Een van de ergste dingen die je kunt meemaken, is je moeder verliezen. En dan doen ze zo. Echter, doen ze dat ook wanneer je en ziek huisdier hebt dat je in moet laten slapen, als je heel ziek en beroerd bent, en zoals nu, met de feestdagen.

Ik hoop van harte dat ze ooit zelf mee mogen maken wat ze een ander aandoen. Wie weet gaan ze dan beseffen waar ze mee bezig zijn. Fijne feestdagen…

Vanaf begin van de middag met regelmaat heel hard gestamp en gebonk. Dit heeft met tussenpozen tot 23:30 geduurt. Toen gingen ze met veel kabaal weg, en kwamen heel zachtjes terug. In de hoop dat ik dacht dat ze weg waren? Het apparaat gaat gewoon aan.

24-12-2020

In de avond met regelmaat heel hard gebonk e.d., tot 23:30.

23-12-2020

Zoals gewoonlijk, visite is weg, en de buren gaan weer lekker triest aan de gang in de middag. Gelukkig lijkt dit op te houden zodra het hier staat.

Rond 00:00 beginnen de buren weer met stampen, deuren slaan etc. Ze willen het apparaat aan. Maar, dan moeten ze dus niet verwachten dat ik ’s ochtends nog op mijn tenen loop.

Toch sneu, in de plaats van eens iets nuttigs te doen, houden ze zich liever de hele dag hiermee bezig. Dit soort mensen wil toch niet betrekken bij het opvoeden van je kinderen, of in de zorg bij kwetsbare mensen hebben?

22-12-2020

Omdat er wel met regelmaat hard gestampt en gebonkt werd, wel het apparaat aangezet. Dat was vannacht helaas een beetje dubbelop. Een van de katjes blijkt ziek. Doordat er iets met haar keel is, begon ze regelmatig heel hard te hoesten en daarbij heeft ze alles onder gespuugd.

15.45 nog steeds gehamer. Dus al 5 uur lang. Maar, twijfel nu wel of het de directe buren zijn. Er wordt verderop ook geklust. Dit is dus het gevaar, als ze dit periodes hebben gebruikt om te treiteren. Dan ga je er gelijk vanuit dat het de volgende keer ook zo is.

Vanaf 10.50 al zo’n 3 kwartier om de zoveel tijd gehamer (Dit hebben ze de afgelopen jaren soms hele periodes gebruikt om te treiteren, zie de laatste keer op 12-12). Het apparaat gaat dus de rest van de week aan. Jammer met de kerst. (Al zijn de feestdagen nooit echt leuk met zulke buren).

Op de video begint het op 00:40, en dan met tussenposen (de wasmachine staat bij mij aan);

Ook dit is weer een goed voorbeeld van met wat voor mensen ik te maken heb. Gisteren flink vervelend doen en herrie maken, en er dan snel vandoor gaan (zodat ze niet in de consequenties zitten). Dat is net zo laf als treiteren, maar snel stoppen zodra ze denken dat er iemand anders is of dat je aan de telefoon zit.

Maar dat geeft niet. Ook vanavond kan dat apparaat aan. En morgen. En als het weer zo blijft, gaat het apparaat weer standaard aan. Voor mij geen probleem. Dat is een stuk rustiger dan hun gedoe.

21-12-2020

En natuurlijk, de katten zijn allang rustig, maar de rest vd dag gestamp als 5-jarigen, tot in de avond.

Zoals te verwachten, snappen de buren weer geen verschil tussen opzettelijk vervelend doen, en dingen waar je niets aan kunt doen/die erbij horen. Dan idd maar op stil. Ik vang een paar uurtjes een kat van een andere buurvrouw op. Daardoor zijn ze hier wat onrustig, en rennen regelmatig de trap op en af (ik kan ze moeilijk vastbinden). Maar, daarop komt gelijk weer een heleboel gebonk en gestamp, terwijl de buren dit al bijna 4 jaar de hele dag met opzet doen, mag het niet een keertje bij een ander, terwijl dat niet opzettelijk gaat. Vanavond maar weer het apparaat aan dus.

Gisteren is het rustig geweest. Toch willen ze het niet snappen. Nu zijn ze heel stil, maar hebben wel de neiging te reageren met lawaai als ze iets van mij horen (wat ook onder vervelend doen valt, dus ook dan gaat het apparaat aan).

Ik heb nooit gezegd dat ze muisstil moeten zijn. Alleen dat ze moeten stoppen met treiteren, lastig vallen en opzettelijk overlast veroorzaken. Al is er natuurlijk wel de kans, dat de dingen die ze al jaren gebruiken om te treiteren, ook zo worden opgevat als dat niet zo bedoeld is. Maar daar hebben ze het ook weer zelf naar gemaakt. Ze zouden eens kunnen proberen normaal te doen… ik heb ook vermeld dat ik dus juist niet meer op mijn tenen ga lopen met alles.

19-12-2020

Vlak voor het naar bed gaan (00:00) beginnen ze weer met stampen en deuren slaan. Het lijkt erop dat ze juist willen dat het apparaat aan gaat. Waarschijnlijk om dan zielig te doen bij hun vriendjes, terwijl ze het weer zelf uitlokken. Maar ik ga niet afwachten of ze zo doorgaan, dus zoals eerder vermeld, gaat hij aan.

Tja, het wordt wat vervelend om iedere keer hetzelfde te melden. Gisteren ook weer met regelmaat (tot c.a. 00:00) heel hard gebonk, gestamp en met deuren slaan. Vooral in de middag en vroeg in de avond. De buren lijken niet te willen begrijpen dat er verschil zit tussen opzettelijk lawaai maken, en dingen die erbij horen/waar niets aan te doen is. Soms gaat het iets beter, maar ze blijven proberen, iedere dag weer. Net als dat de blog eraf was, en ze beginnen direct weer de hele dag vervelend te doen. Zo lijken ze dus ook niet te begrijpen dat ze zelf steeds de oorzaak zijn dat er reactie op komt. Want de blog is dus weer online gegaan, omdat zij weer bezig gingen.

Omdat ze zo bezig waren, heb ik vannacht het apparaat weer aangezet. Hoewel ze er de eerste maanden niet eens iets van gemerkt hebben, lijkt het nu een drama voor ze. Terwijl het enkel is zodat ik het getreiter en de ‘wraak’ die ze overal wel rechtvaardig voor vinden, niet hoor. Gelukkig (door het apparaat) heb ik er niet veel van meegekregen. Enkel omdat ik wakker was geworden van iets anders, hoorde ik in de verte wat gebonk om 02:00. Maar aangezien 1 van mijn katten daarna 2 uur van slag is geweest, gok ik dat ze behoorlijk bezig zijn geweest. En dat is het dus ook. Ze zijn vreselijk egoïstisch, want het maakt ze niets uit dat de oudere buurvrouw aan de andere kant er ook de klos door is. Hun wraak gaat boven alles. (Dit is ook de reden dat er wel getuigen zijn, maar niet hier uit de buurt. Verschillende mensen hebben aangegeven niet te durven getuigen, omdat ze bang zijn (waarschijnlijk terecht) dat zij dan ook geterroriseerd gaan worden.).

Het is jammer, maar het zal niet veranderen. Ze zitten nu eenmaal zo in elkaar dat ze egoïstisch zijn, en er trots op zijn dat ze een ander het leven zuur maken. Ik ga echt proberen af te leren om op mijn tenen te lopen, en gewoon mijn leven proberen te leiden. En ook de katten mogen gewoon bewegen in huis. Nu ben ik als de dood als er 1 de kolder heeft en een keer de trap op en af rent, terwijl ze dat hiernaast jarenlang de hele dag konden doen. (Dit is ze later niet meer af te leren, dus daar hebben ze dan pech mee).

Ik zal niet, net als hen, opzettelijk extra lawaai gaan maken, maar ook niet meer alles zachtjes proberen te doen. Het heeft toch geen zin. Het zal wel moeilijk worden, omdat zij het verschil niet snappen tussen dingen die erbij horen. Maar, wanneer ze opzettelijk vervelend zijn (het verschil met ‘normaal’ bezig zijn, of me lastig vallen of heel hard bonken en stampen is vrij duidelijk), ook overdag, zet ik ’s avonds het apparaat aan. En natuurlijk blijf ik de blog bijhouden. Ik ga geen spelletjes spelen, en iedere dag maar afwachten wat hun bui is, en of ze aan de gang gaan wanneer ik eenmaal in bed lig.

Het is jammer. Of, eigenlijk te gek dat het moest, maar het was voor mij wel een oplossing. De afgelopen jaren ben ik veel weggevlucht voor ze, en kon ik in mijn tuinhuisje op de moestuin verblijven (zolang het weer het maar even toeliet, verbleef ik daar). Dit gaat helaas niet meer, dus zal ik er toch mee om moeten leren gaan, zolang het duurt.

Zoals verwacht gaat het in de middag fewoon verder, dus gaat het apparaat vanavond weer aan.

17-12-2020

En ja hoor, 13:30 harde muziek bij de buren (inclusief gestamp). Ze moeten gewoon altijd iets doen. Voordeel is wel dat je hiervoor politie kunt bellen.

Misschien omdat ik vanmorgen heb gestofzuigd. Al is 20  minuten stofzuigen in de 1.5 week, heel iets anders dan iedere dag moedwillig uren stampen en bonken. (En, als ik niet stofzuig af en toe, krijgen ze vanzelf de vlooien, want die krijg je dan wel met huisdieren).

16-12-2020

15:00 nu ca 1,5 uur gebonk, gestamp, getik etc. Dat gaat nog een half uur door. Ook de rest van de dag komt het regelmatig terug. En dan, als ze 3 keer ‘plok’ van mij horen voor het slapen gaan, moeten ze zich weer laten gelden. Want owee als een ander dat even per ongeluk doet. Lijkt me vermoeiend als je levensdoel is beter zijn in lawaai maken en vervelend doen. Staat ook zo goed op cv’s e.d..

14-12-2020

Weer steeds vaker urenlang gebonk. Dit is zo’n beetje de hele dag door geweest, en de volgende ochtend gelijk vanaf 7 uur weer.

Het ligt ook echt niet allemaal aan mij, aangezien er in de 3 jaar voor mij, 3 keer verschillende bewoners zijn geweest die er niet langer dan een jaar hebben gewoont. En direct dat ik hier kwam wonen, kwamen er al mensen uit de buurt doe zeiden “als je hier problemen krijgt, kom dan naar ons toe”.  Maar dat is helaas altijd, als je al verhuist bent.

13-12-2020

Ondanks dat het niet opzettelijk is, heb ik afgelopen nacht zelf wel iedereen wakker gehouden. Ik ben vreselijk verkouden, en hoest bijna aan een stuk door.

Het hoesten verergerd weer andere klachten, zoals de maagzuuroprispingen en de slaapstoornis Catathrenia (al zijn de klachten van de Catathrenia er nu ook regelmatig overdag).

Ik begrijp heel goed dat dit vervelend is voor mezelf, maar ook voor anderen. Hopelijk zakt het snel af. Nu maar allerlei theetjes proberen en zoveel mogelijk vitamines nemen…

12-12-2020

Nadat het ongeveer 3 avonden/nachten zo een beetje is gegaan, hou ik voorlopig het zoem apparaat aan. Helaas met regelmaat blijven ze bezig. Nu, vanaf ca een uur of 11, met tussenpozen weer gehamer (het is nu 13:20).

09-12-2020

Als bij mij het licht uitgaat rond 00:00 beginnen de buren heel hard te bonken. Dit laat wel weer duidelijk zien hoe ze zijn.

08-12-2020

Zoals te verwachten was (dit gebeurde de afgelopen weken toch alweer vaker), zijn de buren de hele avond aan het stampen en bonken geweest. Om 00:00 heb ik het zoem apparaat maar weer aangezet, om hen niet te horen. En het gebonk en gestamp gaat nu weer verder vanaf 7:00. Heel bijzonder. Zij kiezen ervoor zich steeds zo te gedragen, maar als daar dan consequenties aan zitten, zijn zij het slachtoffer.

07-12-2020

Nog 2 opties

Het blijkt ondertussen wel dat de buren nooit zullen stoppen. Er zijn periodes dat het beter gaat, maar het wordt altijd weer erger. Zo heb ik een week of 2 geleden, uit goede wil, de blog offline gehaald. Want ik vind het eigenlijk heel vervelend om dit zo te moeten doen, om het hier een heel klein beetje leefbaar te houden. Ik ben niet zo, en ik wil ook niet zo zijn. Maar niets anders helpt.

Omdat ik nog niet wist wat ik er verder mee wilde, had ik er een “under construction” label opgezet. Vanaf het moment dat de blog offline was, begonnen de buren weer vervelend te doen. Misschien dachten ze dat de blog gehackt was, want het was duidelijk dat ze dit als vrijbrief zagen. Van ellende heb ik om 1:00 ’s nachts de blog weer online gezet. Direct werd het rustiger.

Ook had ik van de zomer ontdekt dat als ik een apparaat aan heb staan in de kamer (dit deed ik vooral als ik ging slapen), dat een monotoon zoemend geluid geeft, dat ik hen niet zo hoor. Hoewel het heel vervelend is, zorgde dit er wel voor dat ik veel minder stress had. En de eerste 2 maanden kwam er geen enkele reactie, waardoor ik ervanuit ging dat zij het niet hoorden. Het was dus enkel een oplossing voor mij, en geen wraak naar hen.

Maar, na 2 maanden gaf dit ineens problemen. Blijkbaar hoorden ze het ineens wel, en hadden er last van. Daardoor bleven de buren echter wel wat rustiger, en liet ik het ding uit. Maar, na de blog hadden ze misschien gedacht dat dit apparaat wel stuk was, omdat ik het niet meer aan zette. Dus, begonnen ze ook weer 3 keer in de week tot in de nacht vervelend te doen. Tot ik ook weer dit apparaat aanzette als ik ging slapen. Daarna werd het weer wat minder. Dit laat dus wel zien dat ze constant een manier zoeken om vervelend te kunnen doen.

Omdat het toch nooit op zal houden met de buren, en ook de strijd voor gerechtigheid op een soort eindpunt is belandt, heb ik besloten te delen, welke 2 opties voor de toekomst er nog zijn. Ik ben hier al heel lang mee bezig, maar vind het moeilijk om dit openbaar te maken. In het kort;

De rechtszaak die eerst tegen de huisarts werd gevoerd, en daarna verplaatst is naar de overheid, ligt ondertussen bij het Europees Hof voor de rechten van de mens. Dit is de laatste optie die er nog is, om de rechtszaak te kunnen voeren. Hierbij heb ik gevraagd om een spoedprocedure, om te kunnen verhuizen. Hiervoor heb ik diverse bewijzen bij moeten voegen van het stalken, treiteren en lastig vallen, maar het is nog mijn enige hoop om te kunnen verhuizen.

Mocht het bovenstaande niet lukken, dan ga ik euthanasie aanvragen. Want, als de rechtszaak niet lukt, heb ik geen opties meer om de situatie te kunnen veranderen. En ik heb voor mezelf besloten dat ik niet de rest van mijn leven door wil brengen op deze manier, Zonder de nodig privacy voor mijn ziektes, en met constant in het getreiter van anderen te zitten. Mijn buren zijn niet de enige reden dat het zover komt, maar ze hebben er wel het grootste aandeel in. Ze zijn er trots op, en hebben er lol in, dat ze zo goed zijn in het zuur maken van een ander zijn leven. Daarom zullen ze nooit stoppen.

Meer uitleg kun je hier lezen

06-12-2020

Om 05:45 werd ik wakker. Bij de buren werd er heel hard gepraat en gelachen. In de avond weer veel gebonk en gestamp voor lange tijd.

05-12-2020

Wanneer mijn wekker gaat om even voor 07:00, wordt er gelijk een poos gestampt en gebonkt bij de buren. Terwijl ze zelf tot laat in de nacht bezig waren, en mijn wekker al op trillen staat, omdat het geluid van de wekker op 1% al problemen met ze gaf. Sorry hoor, ik weet niet hoe zij dat doen, maar ik heb wel een wekker nodig. En zachter kan hij echt niet, want het geluid staat al uit.

04-12-2020

Helaas gaat het weer regelmatig erg vervelend. Een voorbeeld is vannacht. Door ziekte heb ik last van zuuroprispingen en de Catathrenia. Het gevolg is dat ze nu, tot in ieder geval 01:50 constant bonken en bv met deuren slaan. Triest weer dat het zo moet. Iets wat door ziekte ontstaat (dus wat niet voor je lol is), zo beantwoorden. Er voor kiezen om zo kinderachtig te doen, in de plaats van oplossingsgericht te denken (oordopjes?).

07-09-2020

Vanmorgen bleek de halve deur onder de stront te zitten. Weer met de politie en woningstichting besproken. Als het meezit komt er nu overleg tussen de woninstichting, wijkagent en gemeente Den Helder (meldde de politie aan de telefoon).

Ook gaan we actief opzoek naar getuigen in de buurt. Gelukkig zijn er al een aantal mensen die wat opletten, dus hopelijk komt daar meer uit. Waarschijnlijk binnenkort maar weer met een advocaat hiervoor aan de gang.

04-09-2020

Zoals beloofd, had ik deze pagina eraf gehaald, ondanks dat ik niet op papier heb gekregen wat er mis is. Het was een stuk rustiger geworden. Helaas begint in ieder geval 1 van de dochters weer vervelend te doen. Eerst leek het of ze een beetje aan het proberen waren hoe ver ze konden gaan, maar het is nu wel met regelmaat en steeds vaker.

Dus heel jammer. Nu laat ik deze pagina er op staan, tot het “normaal” gaat en blijft, en ik op papier heb wat ik al meerdere keren gevraagd heb. Het is geen spelletje van er op zetten en eraf halen, als ze eens een poosje niet vervelend doen. Ik zal hem voorlopig niet bijwerken, maar als het weer terug gaat naar het oude verhaal, doe ik dat wel.

Bijna vanaf het moment dat ik hetgeen hierboven op de blog heb gezet, straalt de boosheid er vanaf. Er wordt weer regelmatig gebonkt, gestampt en geslagen met deuren. Dit zegt voor mij alleen maar dat het klopt wat ik dacht. Want als je niet bewust aan het uitproberen bent hoever je kunt gaan, waarom hou je de dan de blog in de gaten?

Om 17:45 escaleert het weer, en moet ik weer de politie bellen voor ze. Ik  zie dat een vriendje van de buurdames een emmer met iets over mijn auto gooit (hij wilde vast niet spontaan m’n auto wassen), achter wordt troep in de tuin gegooid en hij stopt vies toiletpapier door de brievenbus. (Dit zal op mijn ziektes slaan, dus ook heel stoer).

Allemaal heel flink, net als dat het altijd met meer tegen 1 persoon is (die zich niet kan verdedigen), en dan snel wegrennen als er politie komt. Moeder zat al in de auto en ging er snel vandoor toen de politie arriveerde, en de rest zat snel binnen. Dit zal nog wel een poos gezellig worden. Maar, er ligt vaker vies toiletpapier op de stoep, dus nu weet ik ook waar dat vandaan komt. Misschien volgende keer maar even terug brengen naar waar het vandaan komt.

Zoals aangegeven voordat het escaleerde, wordt het nu ook weer bijgehouden.

03-07-2020

Vanmiddag rond 16:20 thuis gekomen, nadat ik bijna de hele dag weg was geweest. De plastic bak moest binnen gehaald worden, dus dat deed ik. Net voor ik naar binnen zou gaan, komt de buurvrouw naar buiten met de oudste dochter die thuis woont. En natuurlijk, begint ze gelijk te schreeuwen. “Wat ik met jou ga doen!”.

Ze had het eerst over een “stomme blog”. En “Wat ik met jou ga doen!”. Toen zei ze dat ik een leugenaar was, want ik had nooit aan de deur gestaan voor die pakketten! Dat is niet waar. Toen zei ze ik heb een camera bij de voordeur, en je bent nooit aan de deur geweest. Vreemde camera dan…  Ik ben 3 keer aan de deur geweest, en 1 keer met een vriendin als getuige. Alle keren waren er mensen thuis. Toen maakte ze ervan “dat ik nooit aan de deur ben geweest als zij thuis was”. Hoe moet ik dat nou weten als de auto gewoon voor de deur staat? En hun dochter (of dochters) waren wel thuis, ook met meer mensen toen ik met die vriendin aan de deur stond. Kunnen die niet open doen? Nee zei de buurvrouw?

Waarop ik nog zei dat de dochter gelogen had, omdat ze eerst tegen de vriendin die uiteindelijk het pakket op kon halen zei, dat ze helemaal geen pakket hadden ontvangen (dus nog een getuige hiervoor). Tot die vriendin dus met het briefje van de postbode zwaaide waarop stond dat mijn pakket bij hen was afgeleverd. En die vriendin, haalde dat pakket 3 kwartier nadat ik er de laatste keer voor de deur stond (en zelfs de politie daar voor de deur heb gebeld omdat ze steeds weigerden open te doen), en toen werd er wel in 1 keer open gedaan door een van de dochters. Dus… En waarom zouden ze niet open durven doen als ik aan de deur sta? Juist, omdat ze genoeg hebben uitgehaald ondertussen.

Daarop begon de buurvrouw te schreeuwen “heb ik dat gezegd?”, heb IK dat gezegd tegen JOU?”. Nee, je dochter. Maar ondertussen begon ze overal zo hard overheen te schreeuwen, dat het er eigenlijk op leek dat het de bedoeling was dat mensen in de buurt alleen haar verhaal zouden horen, en niet wat ik erop te zeggen had. En ook… het pakket was geopend wat niet mag? EN het pakket ervoor verdwenen, dat krijg ik ook niet terug?! En daar heb ik alle bewijzen voor, maar ik ben degene die liegt volgens haar.

Verder werd er nog veel meer geschreeuwd. O.a. omdat ik ergens heb vermeld dat het Antilliaanse mensen zijn, werd ik racist genoemd. Terwijl dat alleen was om iets aan te duiden. En misschien zijn ze wel in Nederland geboren, maar door hoe ze doen, lijkt de Antilliaanse cultuur de boventoon te voeren. En dat is helemaal niet racistisch bedoeld, maar een feit. Net als dat we de Nederlandse of Indonesische cultuur hebben (om maar een voorbeeld te geven).

Ook werd er geroepen dat ik  loog over het feit dat ze begin twintig zijn. Misschien heb ik me vergist, en is de 1 19 en de ander 21. Maar dat neemt niet weg dat ze volwassen zijn. En zelf beslissen over hun acties. Maar omdat het geschreeuw maar verder ging, en ik toch weinig kon zeggen ben ik maar naar binnen gegaan. Oja, ik heb nog wel ergens gezegd dat ze niet goed bij haar hoofd is…

Daarna eindigde het eigenlijk met een aantal keren “ik ben niet bang voor je”. Waarop ik zei dat zeg ik toch ook niet?

Zo jammer, ik heb van alles geprobeerd om het op te lossen.  Omdat niets werkte ben ik dit op de blog gaan bijhouden, in de hoop dat er uiteindelijk genoeg is om er iets aan te doen. En…. Ik heb er geen naam en adres van hen bijgezet. Ze roept het nu zelf zo om dat iedereen weet dat het over hen gaat.

Ook in de open brief van 2 dagen geleden staat nog dat ik dit offline wil halen, als zij eens normaal gaan doen. Maar dat zit er zo niet in denk ik. (En even voor de buurvrouw, nu kun je weer zeggen dat ik lieg, maar de halve buurt heeft waarschijnlijk wel kunnen horen wat er gezegd werd).

Het meest bijzondere vind ik wel, dat zij al 3 jaar lang dag in dag uit treiteren, maar ze vinden mij erg omdat ik dat sinds begin dit jaar op de blog zet….

01-07-202

Een open brief aan mijn buren

Het lijkt erop dat mijn buren er achter zijn dat ik het stalken/getreiter bij hou op de blog. (Ik dacht dat ze dat allang wisten). Bij deze wil ik graag een reactie naar hen geven, en op de reacties die op Youtube bij de video’s waren geplaatst. Ik hoop van harte dat ze dit lezen, en misschien, heel misschien gaan nadenken over waar ze mee bezig zijn;

Beste buren,

Laat ten eerste even duidelijk zijn, dat deze blog niet direct over jullie gaat. Het gaat over de medische missers en de gevolgen ervan. Zoals o.a. het getreiter en stalken. Ook dat gaat, zoals jullie kunnen lezen, niet alleen over jullie. Zoals erbij staat vermeld, moet ik van de politie en de wijkmeesters  zoveel mogelijk documenteren en bewijzen. Daar is deze pagina voor.

Er zitten misschien zaken tussen, waarvan de dader niet duidelijk is. Dat staat er dan bij. Maar als je zoveel nare dingen doet, kun je verwachten dat er al snel met een vinger naar je gewezen wordt…

In het begin dat ik hier kwam wonen, heb ik diverse malen met jullie moeder gesproken. Uitgelegd waarom ik verhuist ben, regelmatig gevraagd of jullie ergens last van hadden en ook of jullie moeder naar mij toe wilde komen als er iets was. Dit gebeurde nooit. Altijd werd er gezegd “nee hoor, wij horen nooit iets”. Maar, na 3,5 maand, begon toch het getreiter. Bijna dagelijks, naast veel overlast. (En let wel op; getreiter en opzettelijk overlast veroorzaken, is iets anders dan dingen waar je niets aan kunt doen. Of dingen die erbij horen).

Ook heb ik jullie eens een brief geschreven, welke jullie ook gelezen hebben. Moeder besprak dit in de tuin met een vriendin, die erop zei “misschien zijn ze nou toch te ver gegaan”. Het is dus ook bij jullie eigen kennissen bekend wat jullie doen. En die kijken er niet van op. Misschien wordt het tijd, om eens na te denken. Als je zelf zo’n moeite hebt met de waarheid (met de pakketten werd glashard gelogen, als ik vroeg of er iets was werd er gezegd dat er niets was, maar ondertussen wel ermee treiteren), misschien hebben je kinderen dat dan ook. En misschien moet je niet alles voor zoete koek aannemen van ze.  En in bovenstaande brief, heb ik jullie ook weer gevraagd, om op papier te zetten waar je last van hebt. Dit kan erbij helpen om te verhuizen, en dan zijn we van elkaar af. Maar ook dat doen jullie niet. Alles willen jullie oplossen met wraak en treiteren.

Het is opvallend, dat als jullie iets uithalen, en er dan consequenties van ondervinden, jullie je heel erg zielig voelen, en boos worden. Maar wat verwacht je dan? Dat jullie alles kunnen uithalen bij een ander, en dat een ander dan niets doet of zegt? Jullie zijn volwassen mensen, en kiezen er zelf voor bewust te treiteren en overlast te veroorzaken. Daar zijn ondertussen al genoeg getuigen voor.

Wanneer je nu eens gewoon met mij in gesprek was gegaan, of eerlijk was geweest als ik vroeg of er iets was, hadden we het misschien nog op kunnen lossen. En was deze oorlog helemaal niet nodig geweest. Al lijken jullie dat juist leuk te vinden. Vooral wraak is erg belangrijk in jullie leven. (En uiteraard na ruim 3 jaar getreiter, hoef je niet meer “gewoon” met me in gesprek te gaan). Of als jullie je eens met jezelf bezig houden, in de plaats van met mij. Dat zou al een stuk rustiger zijn. En gezonder, ook voor jullie zelf.

Ook begrijpen jullie geloof ik niet wat redelijk is. Iedere dag urenlang harde muziek, is niet redelijk naar degenen om je heen. En dan boos worden en er tegenin gaan als een ander dan eens een keer de muziek of tv harder heeft, is helemaal  dom. Dat geeft duidelijk aan hoe jullie het zien. Jullie mogen alles, en een ander mag niets. Als je zo van harde muziek houdt, ga dan eens naar een kroeg of bij een ander zitten. Je bent niet alleen, en ik denk dat je dat wel geleerd is vroeger.

Als laatste zal ik je het volgende aanbieden: Ik zal deze pagina (het stalk dagboek) van de blog halen, als jullie eens gewoon gaan doen. Stoppen met het getreiter en de constante, opzettelijke overlast. Ik wil zo snel mogelijk verhuizen, maar dat kan niet via de gewone weg.  Helaas zijn er zo weinig huurwoningen, dat de wachtlijsten gigantisch zijn. Maar, het is mogelijk dat een eerlijke (en nette) reactie van jullie kant, kan helpen met het versnellen van het verhuizen. Daarom wil ik graag op papier waar jullie last van hebben, met de contactgegevens erbij voor eventuele verdere vragen van woningstichting of de gemeente. Jullie hoeven er niet bij te zetten dat je treitert o.i.d..

Wanneer jullie van jullie kant eens ophouden en een reactie op papier geven i.v.m. het verhuizen, haal ik deze pagina van de website offline, zolang dat zo blijft. Begint het weer, gaat de pagina er weer op. Daarnaast hou ik wel de informatie die hier op staat, omdat het nodig kan zijn voor de rechtszaak waar ik mee bezig ben, en de politie en wijkmeester als jullie weer beginnen.

Als laatste, er zijn meerdere reacties geplaatst bij de video’s die ik via YouTube hier op de blog plaats. Door de reacties (onterechte beschuldigingen, en jongere kinderen) ga ik ervan uit dat deze reacties van jullie, of vriendinnetjes van jullie zijn. Ik wil er even op een paar ingaan, aangezien jullie bepaalde zaken niet lijken te begrijpen:

Langs de deur gaan wordt moeilijk, als er niet open wordt gedaan als ik aan de deur sta. Daar zijn getuigen voor. Bovendien kan er niet normaal gepraat worden, als de ander niet eerlijk is, en alleen maar schreeuwt. Dit heb ik in het begin meermalen geprobeerd, maar zonder resultaat. Van de politie en wijkmeester moet ik zoveel mogelijk vastleggen om te bewijzen dat het zo gaat.

Op jezelf letten is moeilijk als je constant in de overlast van een ander zit, en de ander zich constant op jou richt met getreiter. En natuurlijk mag je buiten eten. Dat hoeft alleen niet weer met harde muziek, die soms iedere dag uren te horen is. Zoals je kunt lezen, ging het niet om “informatie” maar om de overlast die ik zoveel mogelijk moet vastleggen voor de wijkmeester, politie en de rechtszaak waar ik mee bezig ben. Ik kan er niets aan doen dat er ondertussen gepraat wordt.

Ten eerste, ik ben heel lang op mijn tenen gaan lopen, heb het netjes geprobeerd op te lossen en de anderen gaan maar door. Dus ik denk niet dat ik diegene ben die moet veranderen. Daarnaast staat er “jongere kindere”. Die jongere kinderen, zijn begin 20. Dan wordt je geacht volwassen te zijn. Je mag drinken, autorijden en werken. Dat betekend dat je ook wordt geacht zelf beslissingen te nemen over je gedrag (tenzij je verstandelijk beperkt bent, maar dat zijn jullie volgens mij niet), en daarin je verantwoordelijkheden te nemen. Daarbij gaat het om nog meer volwassenen die er regelmatig bij zijn, zoals de moeder. Welke niet zo jong zal zijn als haar kinderen in de 20 zijn?

Hoezo ben ik een racist? Omdat ik een keer in de uitleg heb vermeld dat het gaat om Antilliaanse mensen, om aan te geven dat dat niet klopte met de “blanke” jongeren die de beveiliging had aangeduid? Dat is gewoon een feit, en geen racisme. En…. Jaren treiteren met andermans ziektes, dat is discriminatie, en dat mag wel?

Ik hoop werkelijk dat het nu eens normaal kan gaan. Dat zou voor iedereen prettiger zijn. Niet alleen voor ons, maar ook voor anderen in de buurt.

P.s. De wijkmeesters en officier van Justitie (i.v.m. de aangifte voor diefstal) zijn ook op de hoogte van dit dagboek.

Juni

01-07-2020

Regelmatig behoorlijk gebonk  en gestamp, af en toe met meubels schuiven.

29-06-2020

Rustige dag, alleen laat in de avond wat gebonk.

28-06-2020

Vanaf 09:45 tot c.a. 17:00 weg geweest. Binnen 3 minuten nadat ik thuis kom, gaat de muziek weer hard. Eerst zelf mijn tv harder in de hoop dat ik ze niet meer zou horen, maar dat werkte niet. Toen de politie gebeld, en gevraagd of ik ook overdag kon bellen voor overlast. En dat mocht. Politie kwam ongeveer een half uur later, rond 18:00. Ze moesten minimaal 6 keer hard aanbellen en daarna heel hard op de deur bonzen voordat de buren open deden. Ik heb ze uitgelegd dat ze dus ook niet open doen als ik aan de deur sta.

Toen de politie weg was, ging de muziek steeds ongeveer een kwartier harder en dan weer een kwartier iets zachter. Dus politie weer gebeld. Weer kwamen ze en gelukkig net toen de muziek weer hard stond. Daarna kwamen ze bij mij verhaal halen.

Ze vroegen waarom ik het niet zelf ging vragen, want de buurvrouw had gezegd (net als met het ophalen van mijn pakketten dat ik ze zelf op kon halen terwijl ze dan niet open deden), dat ik het zelf wel kon vragen. Uitgelegd dat ze de eerste keer voor hen toch ook niet open deden en dat ze weer moesten komen voor de muziek, terwijl ze al geweest waren? Oja… Bovendien zijn zij met een hele groep en gaan ze heel ver, terwijl ik alleen ben. Bovendien moet het geregistreerd worden, wil er ooit iets aan gedaan kunnen worden!

Ook uitgelegd wat voor mensen het zijn, en dat liegen een tweede natuur is. Dat konden ze ook terug zien in de aangifte tegen diefstal.

Daarna tot na 23:15 met regelmaat harde bonken. Soms met 10 minuten ertussen, en soms met een half uur ertussen. Op de video hieronder kun je een voorbeeld van het gebonk horen, maar je moet hem even doorspoelen, je hoort het vanaf 00:55

27-06-2020

De ochtend was rustig. Af en toe geluiden nadoen. En natuurlijk weer rond de tijd dat ik rust opzettelijk veel lawaai maken zoals bonken en stampen.

De rest van de dag ook  met regelmaat het nadoen van de geluiden die door ziekte ontstaan en bonken. Tot na 23:30.

26-06-2020

Overdag zo nu en dan vervelend met muziek die harder gaat, of het nadoen van geluiden. Pas om 21:15 wordt het weer echt vervelend. Zo te horen feestje nummer zoveel. De muziek gaat hard, schreeuwen, bonken, stampen etc.. En natuurlijk het treiteren met geluiden die door mijn ziektes komen.

Omdat het soms helpt, zet ik mijn tv ook harder. Ik heb geen zin om weer tot 2 uur ‘s  nachts in hun getreiter en overlast te zitten. Helaas helpt het niet, dus ik zet alles weer zachter. Maar rond 22:45 besluit ik de politie te bellen i.v.m. de herrie (die dus alleen maar erger werd).

Gelukkig kwam de politie dit keer wel (de vorige keer niet, en dat heb ik ook gemeld aan de telefoon, want mijn buren roepen al “de politie komt toch niet”). Rond 23:45. En voor de verandering had het geholpen en hield het op.

25-06-2020

Regelmatig zijn de buren vervelend met het nadoen van geluiden die door ziekte komen. De hele dag door, maar niet constant.

24-06-2020

Ik loop niet meer op mijn tenen. En maak hier en daar ook maar extra lawaai. Ze blijven vervelend, en dan hoef ik geen rekening me hen te houden. Ze vinden het zelf vervelend om in het lawaai van anderen te zitten, dus dan doen ze dat ook maar.

23-06-2020

Weer vanaf een uur of 22:00 rond het huis hangen en geluiden nadoen die door mijn ziekte worden veroorzaakt. En schreeuwen. Tot een buurman er iets van zei. Toen zouden ze binnen nog verder gaan, maar ik zette de tv gelijk hard. Uiteindelijk werd het minder, maar ik heb de tv op normaal volume weer de nacht aangehouden.

22-06-2020

Overdag vrij rustig. Als eind van de middag de muziek aangaat, zet ik mijn tv harder.

De avond is anders; Ze hangen de hele avond rond het huis, schreeuwen alles bij elkaar en doen (schreeuwend) de geluiden na die ik in mijn slaap maak. Later op de avond, rond een uur of 22:30, gaan ze binnen verder. Hard bonken, schreeuwen,  met meubels schuiven en de geluiden van mijn ziektes nadoen.

Als dit tot bij 23:30 nog niet over is (ze kijken buiten steeds of ik al naar bed ben), zet ik mijn tv hard en de ventilator aan, zodat ik ze niet zo hoor. Ik zal toch ook moeten slapen, en het geeft veel stress. Mensen zeggen altijd, dat zijn die dochters, maar de moeder zelf was er ook bij (En die schreeuwt buiten nog het hardst). Ze zijn nog een hele poos doorgegaan.

21-06-2020

Naast dat ze (ik weet niet wie, niet mijn buren) bezig zijn geweest op de andere locatie, waar er regelmatig een vieze troep wordt gemaakt vlak voor ik op zondagochtend schoonmaak (de andere dagen is er niets aan de hand, en dit is al een keer of 7 gebeurd), zat er ook weer schade aan mijn klapraam. Ik weet niet precies op welke dag het er gekomen is, maar het kan er niet langer dan 2 dagen gezeten hebben.

Het klapraam stond open,  en het stelt niet veel voor, maar er moest blijkbaar even duidelijk gemaakt worden dat het nog niet over is. Dat als ik het niet goed op slot doe,  dat ze weer inbreken. En ik  heb een sterk vermoeden wie dat doet, aangezien het meerdere keren is gebeurd dat ik onder de douche stond. Je kunt buiten niet horen dat ik in de badkamer ben,  en ik heb maar aan 1 kant buren. Bovendien heb ik toen die meiden op de trap horen giechelen, en ging, nadat ze snel naar beneden waren gegaan, binnen een paar tellen hun achterdeur.

Je kunt in ieder geval zien dat gekrast is, de strepen zijn voelbaar in het hout.

20-06-2020

Eind van de middag weer harde muziek, gelach en geschreeuw. Maar daarna gingen ze weg. Ik heb besloten mijn tv voorlopig maar wat harder te zetten. Niet hard, maar een redelijk normaal volume. Daar lijken ze zich al aan te ergeren, maar als ik last van ze heb, gaat hij gewoon hard. Dan komt de politie maar een keer aan mijn deur, dan kan ik uitleggen dat het is om hun niet te horen.

19-06-2020

Hele dag rustig, maar om 00:15 werd ik wakker van harde muziek, geschreeuw en gebonk. Natuurlijk… Ik heb mijn tv heel hard gezet voor een poos, en daarna was het hiernaast rustiger. Om ze verder niet teveel te horen,  heb ik de tv aan gelaten, maar wel zachter gezet.

18-06-2020

Hele dag rustig

17-06-2020

Overdag vrij rustig. Vanaf 18:20 harde muziek, gillen,  lachen en bonken. Dat heeft tot na 23:45 geduurd.

Een paar dagen heb ik niets geregistreerd.

12-06-2020

Mijn vader was nog te logeren, en weet ondertussen ook wel hoe mijn buren in elkaar zitten. Als ze de kans krijgen (de buurvrouw zelf durft dat niet, maar haar vriendjes wel), zetten ze hun auto (‘s) zo voor mijn deur neer, dat ik niet meer kan parkeren. Of ik kan er tussen bij hen voor de deur, maar dan blokkeren ze mijn auto zodat ik niet meer weg kan rijden zolang zij er staan.

Dit is dus hun auto, ik maak de foto vanuit mijn voordeur (Ik woon op de hoek, dus er kan geen auto meer achter, maar hij kan wel een heel stuk naar voren):

Van 03-06-2020 ben ik weg geweest tot 10-06-2020 De dagen erna waren vrij rustig, omdat ik visite had, en mijn vader was te logeren.

02-06-2020

Door de tv val ik gelukkig wel vrij snel in slaap, en wordt om 06:00 wakker van het nieuws op de tv. Aan het gebonk bij de buren te horen, hebben ze zich de hele nacht geïrriteerd. Maar ik heb geslapen! Gelukkig heb ik maar aan 1 kant buren, maar wel vind ik het zielig voor de buurvrouw aan de andere kant van mijn buren. Dat is een oudere vrouw, en dat maakt mijn buren niet uit. Hun getreiter is belangrijker dan wat dan ook. Toch denk ik erover om het voortaan maar zo te doen. Politie en wijkmeester doen niets, dus dan moet ik het na 3 jaar dag en nacht getreiter zelf maar oplossen toch?

Rond 11:00 krijg ik visite, en we besluiten buiten koffie te drinken. Zodra we zitten te praten, ziet mijn visite boven bij de buren het raam wijd open gaan (wat bijna altijd dicht zit), zodat de buurvrouw ons gesprek kan meeluisteren. Heel irritant. Dat is dus precies de reden waarom mijn gordijnen dus altijd dicht zijn. Als ik aan het bellen ben en mijn raam staat open, staat zij in het hoekje naast onze schutting mee te luisteren. Laatst had ik ook visite, en toen we buiten gingen roken, moest zij ook buiten aan de gang, om te zien wie mijn visite was. Dat vond mijn visite ook wel erg opvallend.

In de avond ben ik zelf even op visite. Als ik  terug ben, begint rond 22:00 de herrie. Ze hangen buiten rond op straat, en zijn constant bezig met een brommer. Als ze binnenlopen hoor je steeds gebonk. Maar pas om 23:15 begint weer het echte bonken. Zo om de 5 minuten wordt er heel hard gebonkt. Tot ik zelf behoorlijk wat lawaai maak als waarschuwing, dan houdt het eindelijk tegen 23:45 op.

01-06-2020

Aangezien het de tweede nacht deze week was dat de buren tot 02:00 bezig waren, en de politie en wijkmeester niets doen, heb ik om 07:00 maar mijn schoenen aangetrokken. Tot ongeveer een uur of 8 heb ik regelmatig lawaai gemaakt. Soms lijkt dat het enige wat helpt, om ervoor te zorgen dat het even rustiger wordt. Want ze willen niet in het lawaai van een ander zitten…

Af en toe gebonk en gestamp in de middag, maar het valt mee. Als ze zien dat ik 16:10 buiten in de tuin sta te roken, moeten ze gelijk weer even de muziek hard zetten.

Later op de avond weer constant gebonk en gestamp. Als ze weer doorgaan tot na 00:00 (dit wordt de derde keer deze week dat ze dan tot halverwege de nacht bezig zijn), besluit ik mijn tv aan te zetten. Hoewel ik vind dat het volume dan redelijk is, klaagt mijn visite altijd dat mijn tv te zacht staat (ze  willen hier dus  liever ook geen film meer kijken). Door de afleiding en het geluid hoef ik me niet zo te irriteren aan het getreiter van de buren.

Mei

31-05-2020

De hele dag vrij rustig geweest, maar nu (18:30) gaan ze buiten eten met harde muziek. Dat kan nog wel een paar uur duren.

Rond deze tijd heb ik gelijk (weer) een overlastformulier van de wijkmeester/woningstichting ingevuld. Met de melding dat er iemand bij in woont. Als ik er geen last van heb, prima, dan moet je zelf weten wat je doet. Maar in dit geval is de overlast groter omdat ze met nog meer bezig zijn. En als de dames een vriend hebben (wat bijna altijd is, al wisselt het wel), woont die er gelijk bij in. Binnen een half uur na deze melding bij de wijkmeester ging de muziek uit, en zette die jongen zijn auto uit het zicht. Is dat toeval?

De hele avond door regelmatig gebonk en getik, gestamp en slaan met deuren.

Pas als ik naar bed  ga, rond 00:00, en ik laat per ongeluk iets vallen, gaan ze los. Vanaf dan, met hele korte tussenpozen, wordt er constant geschreeuwd, hard gegiecheld, gestampt en gebonkt. Ook wordt er steeds met meubels geschoven. Om 00:39 heb ik de politie gebeld. De vorige nacht waren ze ook al tot 02:00 bezig. De politie zegt het druk te hebben, en het kan een poos duren. Wel willen ze dat ik tot daarna bereikbaar ben voor vragen. Helaas is de politie niet gekomen, en zijn de buren tot zeker 02:00 bezig geweest (toen ben ik ongeveer in slaap gevallen. Als je maar moe genoeg bent…). Het is jammer, maar de politie hier doet weinig.

Met mijn telefoon is het heel moeilijk om door de muren op te nemen. Het verschil hoor je met de video van vanmiddag. Daarop is duidelijk alles te horen. En terwijl het vannacht nog net niet was alsof ze in mijn woonkamer zaten, hoor je het heel moeilijk en zachtjes terug op de video. Als je wilt luisteren, moet je de koptelefoon opzetten, en het volume op max, en de ramen dicht, wil je een beetje kunnen horen waar het om gaat.

Deze opname was om 00:57. Je kunt de volgende dingen horen:

 • Om 00:11 bonk en gegiechel erna
 • 00:22 giechelen
 • 00:32 Bonken
 • 00:45 bonk

Deze opname was om 01:32;

 • 00:09 bonk
 • Rond 00:30 bonken in de verte
 • Op de telefoon kon je ze op schoenen horen rond stampen en luid praten, maar dat lijkt weg via Youtube.

30-05-2020

Via het klapraam is te horen dat ze met iemand moeten praten over het voorval van de vorige avond. Als ik om 10:30 visite krijg, drinken we in de tuin koffie, waarbij we gewoon hardop bespreken dat ze alsnog, na alles, weer door zijn gegaan met het getreiter tot 2 uur ’s nachts, en ik moest roepen dat ik de politie voor ze zou bellen als ze niet ophielden.

Ook dat ze het hele voorval waarschijnlijk zelf hebben uitgelokt, omdat ze constant treiteren, zelfs tot inbreken en stelen aan toe. Maar ook dat ik en een vriendin bijvoorbeeld wel eens gezien hebben dat die meiden in een groep van 15 Antillianen 1 blank jongetje achterna zaten in de stad, en heel schijnheilig tegen de politie deden. Naast de meneer waarmee ze moesten praten (ik weet niet of dat politie was, of iemand anders), zaten er ook nog diverse buren buiten die dit konden horen. En eindelijk, sindsdien is het hier weer even rustig geweest. De buren zijn veel weg geweest.

Wat wel nog gebeurde is het volgende: Omdat ik alles zoveel mogelijk moet vastleggen, had ik mijn camera buiten gelegd, in de richting van de buren, toen ik ging rusten. En ja hoor, 1 van de buurmeiden ging kijken of mijn klapraam dicht was, maar ze zag gelijk de camera. Haar reactie daarop was “nou ja…”.

Net als met het briefje voor de postbode op de deur waarop ik had verduidelijkt dat ze mijn post openen en stelen (omdat ondanks dat er niet bij de buren bezorgen op stond, de postbode dat wel gedaan had). Toen was de reactie  ook “nou ja…” en op mijn reactie daarop “de aangifte komt nog” zeiden ze “oh, wat erg..”. Alsof ik degene ben die vervelend bezig is, omdat ik het zat ben en alles zoveel mogelijk moet vastleggen, terwijl zij alles uitvreten. Zo zijn ze nu ook heel zielig na het voorval, terwijl ze er heel waarschijnlijk zelf om gevraagd hebben, en er eigenlijk allang zoiets had moeten gebeuren.

29-05-2020

Als ik rust, gaan de buren veel lawaai maken. Buiten en binnen. Ik heb een stukje op video op kunnen nemen, al was dit binnen. Door de muren neemt hij niet goed op. Als je het geluid hard zet kun je zo nu een dan een bonk horen (dat gebeurt dus meestal de hele dag door, vanaf dat ik rust). En als je goed oplet, kun je in de verte het gestamp op schoenen horen (ik loop binnen op sokken).

Een zoon van de buurvrouw aan de andere vraagt waarom ze dit nou doen. Het antwoord luid “wij mogen niet slapen, dus zij ook  niet”. Ik gok dat ze doelt op de slaapstoornissen, waarvan ik de eerste 3 maanden dat ik er woonde zeker 8 keer gevraagd heb of ze er last van hadden, maar het antwoord luidde altijd “Nee hoor, wij horen nooit wat”. Ook vorig jaar in een brief gevraagd of ze anders op papier wilden zetten waar ze last van hebben, zodat ik daardoor misschien sneller zou kunnen verhuizen. Maar ook dat hebben ze nooit gedaan. Nog nooit hebben ze er gewoon met mij over gesproken.

De hele verdere middag maken ze veel lawaai,  tot ze begin van de avond naar buiten gaan (ze hangen vaak voor op straat, waar ze dan de hele boel bij elkaar schreeuwen). Om 21:00 gaat er steeds een zachte bel. Mijn bel is stuk, en doet het meestal niet, of geeft ook een heel zacht gezoem. Omdat het nogal aanhoud, ga ik toch maar even via het keukenraam kijken of het bij mij is….

Wauw, er bleek een groep Antillianen voor de deur van de buren te staan, die begonnen te schreeuwen. Ik heb vanachter het gordijn, een stukje opgenomen. Er trapt iemand de deur in, en je hoort dat er iemand achterna wordt gezeten de trap op. Ook kun  je de klappen horen vallen. Ze hebben vermoed ik, dit keer de verkeerde lastig gevallen!

Er blijft nog heel lang herrie, en vanuit de achtertuin als ik ga roken, zie ik de politie rondrijden opzoek naar de daders. De deur krijgt een noodreparatie, en er is te horen dat er spullen die stuk zijn,  bij elkaar worden geveegd. Echter, nadat alles weer rustig is, richten ze zich weer op mij! Tot 02:00 blijven ze met regelmaat stampen en met deuren slaan. Ze laten er net zo lang tussen zitten dat je net niet in slaap kunt vallen. Tot ik om 2 uur roep “Wel geloofwaardig hé, als nu de politie weer voor jou gebeld moet worden”. Dan houdt het eindelijk op.

28-05-2020

Niet geregistreerd

27-05-2020

Vanaf c.a. 11:00 met regelmatig vervelend doen, stampen, bonken en met deuren slaan. Dat de hele dag door. Vanaf ’s avonds 19:45 weer veel gegil, gestamp en gebonk. Dat ook de hele avond door.

26-05-2020

Overdag is het eens rustiger. Alleen als ik een keer een hoestbui krijg, beginnen ze te bonken. Alleen in de avond weer regelmatig gestamp en gebonk tot 23:45, en slaan met deuren.

25-05-2020

Rond de middag kijken de buren weer steeds of mijn klapraam dicht is, wat aangeeft dat ik rust. Als hij rond 13:00 dicht is, begint het gebonk en gestamp. Ik heb de tv en de wasmachine aangezet, om ze zo min mogelijk te horen. De hele middag door geschuif met meubels, gestamp en gebonk. En harde muziek (zie de video’s hieronder). Ook maken ze ruzie en hebben het over de politie moeten bellen als er iets gebeurd.

De halve avond ook veel gebonk en gestamp, tot ze op een gegeven moment weg gaan. Als ze rond 00:30 thuiskomen, wordt er weer een poos gebonkt en gestampt.

24-05-2020

Na een goede week weg te zijn geweest, ben ik eind van de middag om 16:30 thuis gekomen. Vanaf een uur of 20:00 waren de buren ook thuis. Vanaf dat moment is er een aantal uren herrie; gebonk, gestamp, geschuif met meubels, geschreeuw.

Als Saartje (kat) om 23:10 de trap af komt, wordt er weer 20 minuten gebonkt en gestampt.

Ik ben tussendoor weer een aantal dagen weg geweest, waarbij alles rustig was. (Van 16 mei tot/24 mei)

15-05-2020

Vanaf c.a. 17:45 harde muziek, maar dit duurt niet lang omdat ik  mijn tv harder zet. Vanaf dan, tot ongeveer 1 uur ’s nachts, met tussenpozen hard bonken, met deuren slaan, stampen en schreeuwen.

14-05-2020

Af en toe een hoop lawaai hiernaast. Voornamelijk met stampen en bonken.

Rond 23:30 gaan de buren in de achtertuin aan de gang. Met een hoop gebonk en gedoe. Dit duurt tot ongeveer 00:00.

10 t/m 12 mei 2020

Eindelijk is het redelijk rustig geweest. Alleen vannacht (rond 2 uur) een hoop gestamp en gebonk omdat ik lawaai maakte in mijn slaap (ik werd er ook wakker van). Dus… Zij mogen iedere nacht herrie maken met opzet, en ik niet door ziekte??

Vanaf 2 mei t/m 10 mei ben ik weg geweest.

Dit was voor het eerst in ongeveer 2 jaar tijd, dat ik een hele week rust heb gehad. Dat was heel fijn om even bij te komen. Geen buren en geen stalkers. Degene die daar zelf ook heel vervelend was, heeft lijkt het, besloten om ermee op te houden. Dat zou heel fijn zijn. Het was wel heel druk iedere keer bij haar dus ze had ook niet echt de kans, maar van mij mag het zo blijven.

In de tussentijd dat ik weg was (ik kom tussendoor wel regelmatig even thuis), bleek dat mijn buren een pakket van mij hadden gestolen, en een ander niet wilden geven. Uiteindelijk op een hele vreemde manier het pakket in handen gekregen, bleek dat ze hem hadden opengemaakt. Hiervoor loopt nu een aangifte. Maar hier zal ik meer over vertellen in een blog artikel binnenkort. De buren weten dat ik aangifte heb gedaan. Helaas dat het zo moet, maar misschien dat als er eens consequenties zitten aan hun gedrag, dat ze er nog eens over nadenken.

01-05-2020

Overdag vrij rustig, met af en toe periodes van gebonk en geschreeuw.

Als een van de katten om 03:30 naar de kattenbak gaat, blijven de buren tot 04:30 bezig met stampen, tikken, kloppen en hoor je ze buiten rondhangen.

April

30-04-2020

Regelmatig gebonk en gestamp,  maar rustiger dan de voorgaande dagen. En als ik laat op de avond zuuroprispingen krijg, komt er gelijk weer gezeur en gebonk. Terwijl zij dus constant opzettelijk bezig zijn…

29-04-2020

Ik kwam pas rond 16:30 thuis, en de buren beginnen gelijk weer met een hoop kabaal, in de hoop dat ik niet kan rusten. B.v. een brommer steeds starten in de achtertuin, maar er niet mee gaan rijden, bonken in de achtertuin etc.

Rond 19:30 wordt het eindelijk wat rustiger, maar om 23:00 beginnen ze weer met bonken en stampen.

28-04-2020

Besloten dat ik  niet op mijn tenen meer  loop vandaag. Ik doe niet expres hard, maar ook niet zachtjes. Daardoor lijkt het wat rustiger. Het scheelt dat ik vanaf begin van de avond verschillende mensen over de vloer krijg, die tot 23:15 blijven. (Ik had een katje waarvan ik de eigenaars zocht omdat hij steeds kwam bedelen en eten pikken, en die zijn gelukkig gevonden 🙂 ). De visite was natuurlijk wel met gepaste afstand!

27-04-2020

Voor 7 uur ’s morgens wordt er al gestampt en gebonkt. Het lijkt alsof deze mensen nooit slapen.

Overdag is het vrij rustig.

Vanaf eind van de middag is het weer raak. Eind van de middag is er weer hele harde muziek voor een poos. Vanaf later  op de avond weer veel gebonk, gestamp, hard lachen etc. Ook kun je ze buiten horen rondhangen. Dit gaat door tot c.a. 02:30.

26-04-2020

De hele dag weg geweest en pas rond 17:30 thuisgekomen. Vanaf dat moment weer hele harde muziek bij de buren  (daar heb ik een video van). De muziek moest boven de stofzuiger van de buurvrouw uitkomen. Dit duurt tot 18:30. Tot ik dan mijn tv harder zet, dan gaat het wat zachter, al is er wel constant geroep en gelach.

De hele avond door gestamp en redelijk wat lawaai. Tot 00:00 zijn ze bezig geweest met muziek, stampen en gillen. Het is zo iedere nacht raak.

Ook  om half 2 ’s nachts  komt er nog een poos gebonk en gestamp.

25-04-2020

In de avond waren de buren weg. Het was eindelijk even rustig. Vanaf het moment dat ze thuis komen, rond 22:45 tot na 23:30 is er weer constant gebonk en gestamp.

24-04-2020

In de nacht, als mijn kat naar de kattenbak gaat, komt er gelijk een hoop gebonk. Terwijl zij steeds tot halverwege de nacht feesten???

In de middag gaat de muziek hard, stampen, lachen etc.

Terwijl de buren vorige week 3 keer tot halverwege de nacht aan het feesten waren, krijg ik nu in de avond een briefje in de bus. Er is een verjaardag, dat wordt feest tot 14:00, met een flinke geluidsinstallatie. Ik besluit  om dit keer geen politie te bellen, in de hoop dat ze dat dan waarderen, en mij ook eens een paar dagen met rust laten.

Begin van de avond is het rustig. Pas als bij mij het licht uitgaat, begint het feest? Stampen, harde muziek, bonken etc. Het klinkt ook alsof ze lachgas gebruiken (Dit heb ik in het centrum al een paar keer gezien, dan hoor je de spuitbussen steeds). Het feest is inderdaad weer de halve nacht door gegaan.

23-04-2020

Eerst geprobeerd rond 13:30 te gaan rusten, maar weer begint het hiernaast gelijk met bonken (terwijl het daarvoor rustig was), slaan met deuren en stampen.

Later probeer ik het nog een keer. Ik heb ik de deur al dicht gedaan, maar ik sta nog buiten bij de achterdeur te roken. En bedacht, dat ik mijn camera maar eens aan moest zetten. Het is duidelijk dat de buurvrouw naar buiten stapt en kijkt of mijn klapraam dicht is. Alleen schrikt ze, want daarna ziet ze door de schutting dat ik er sta met mijn camera! Helaas had ik de camera te laag vast, dus die kijkt niet door de schutting. Op de opname is het wel te horen dat ze dat doet. Toen kon ik even rusten.

De rest van de dag zijn ze regelmatig vervelend met bonken en stampen, maar even een stukje minder. Het gaat door tot na 23:15.

21-04-2020

Om 05:30 was er al een hoop gebonk en gestamp hiernaast. Ook waren de buurmeiden buiten al te horen. Het stopt als ik op mijn telefoon kijk (dus het scherm oplicht). Ze houden dus precies in de gaten wanneer ik er wakker van ben.

Als ik om 15:00 probeer te rusten, begint het weer met gehamer. Vanaf dat moment ga ik ook lawaai maken. Tv hard zetten, bonken, daardoor binden ze hiernaast weer in. Heel vervelend, en vooral vermoeiend dat het constant, dag in dag uit zo moet.

20-04-2020

Vrij rustig, tot in de middag, als ik wil rusten. De buren kijken dan altijd vanuit de achtertuin of mijn klapraam en gordijn dicht zijn, en gaan dan tegenwoordig als ik rust, herrie maken in de achtertuin. Zo ook vandaag. Als ik rust, komen ze hun achtertuin in en beginnen te schreeuwen en bonken met spullen. Een van de buurmeiden gild een paar keer “Ik wil slapen, Ik wil slapen”. Als we de deur open zetten en mijn vader loopt naar buiten, gaan zij snel naar binnen. Zo laf dus.

19-04-2020

Omdat ik het wel weer zat ben (hun gefeest kost mij een hele dag dat ik dingen kan doen, omdat ik helemaal kapot ben), doe ik niet zachtjes vanaf het moment van opstaan rond 07:30. Ik zet om 8:00 gelijk de was aan, de tv en dan iets harder, en bonk ook overal mee. Ik wil niet zo zijn, maar als ik het niet doe, gaat het van kwaad tot erger hiernaast. Want, zij vinden het vervelend om in het lawaai van een ander te zitten, maar mogen zelf wel alles natuurlijk.

18-04-2020

Weer helemaal raak bij de buren. Vanaf 22:00 veel gestamp, gebonk en met deuren slaan. Vanaf 00:15 is het helemaal feest. Harde muziek, geschreeuw, gegiechel, gebonk en veel gestamp. Dit heeft tot 03:30 geduurd.

Rond 00:30 politie gebeld, maar rond 01:15 afgebeld omdat ze nog niet waren geweest, en het nu een kwartier rustiger was. Hierna gaan de buren weer volop verder met de muziek, gestamp, gebonk en het gegil, tot 03:30.

17-04-2020

10:30-11:30 gebonk en luid gegiechel. Vanaf 14:30 weer een poos kloppen, bonken, stampen en met meubels schuiven.

15-04-2020

Vanaf c.a. 17:00 harde muziek, stampen,  bonken en schreeuwen bij de buren.

14-04-2020

Vanaf 22:00 bonken, stampen, met deuren slaan en luid gegiechel bij de buren. Dit gaat door tot zeker 01:30.

13-04-2020

Om 00:00 nog gebonk, geschuif met meubels en met deuren slaan bij de buren.

Ik ben een poos ziek geweest, waarschijnlijk met het coronavirus. Ik heb dus een tijd niet alles bijgehouden. Bovendien was het rustiger, omdat mijn vader hier logeert.

04-04-2020

Vandaag was het helemaal raak. Ik heb een aantal video opnames, die ik later probeer toe te voegen.

Werkelijk de hele dag zijn de buren vervelend. Vanaf de ochtend regelmatig boren (vaak laten ze hem gewoon even kort horen. Het lijkt erop dat ze iets uit willen lokken, of dreigen, aangezien ze eerder de gaten in mijn buitenmuur hebben geboord). Kloppen, hameren, stampen etc. Zodra ik iemand aan de telefoon heb, houden ze weer op.

Ook in de middag gaat dat de hele tijd door, en tussendoor harde muziek. Uiteindelijk gaat het boren over begin van de avond, maar de rest…

Tot zeker 02:30 maken ze een heleboel lawaai, met schreeuwen, muziek stampen etc.. Om 00:10 bel ik de politie. Als die zijn geweest rond 00:30 is de muziek over. Maar de rest, het schreeuwen, bonken en stampen gaat dus tot 02:30 door. Dit is wel heel onprettig als je ziek met koorts ligt, en rust nodig hebt. Want het geeft ook nog eens veel stress.

03-04-2020

Rond 12:20 begint de harde muziek weer. Zodra er op mijn raam wordt geklopt door de bezorger van de apotheek, gaat de muziek weer zacht (dit is dus hoe ze standaard et werk gaan, heel schijnheilig).

De hele middag zijn ze bezig met gebonk, muziek en gestamp. Ze hebben blijkbaar een reactie van mijn kant uit willen lokken, want in de avond hebben ze visite en doen ze ineens zachtjes. (Als ik dan niet meer op mijn tenen loop, of de tv op een normaler volume zet, i.p.v. op fluister stand, kunnen zij zielig doen bij de visite).

Om 01:30 wordt ik wakker van gebonk van de buren. Ik merk dat ik zuurstof tekort heb, en daar al verlammingsverschijnselen van krijg. Ook heb ik het gevoel dat ik door elkaar wordt geschud. Weer een soort van toeval? Misschien heeft het virus de apneu geactiveerd, of komt het door de koorts. Maar blijkbaar maakte ik lawaai in mijn slaap, waar de buren genoeg van hadden (na alles wat zij steeds doen). En dat blijkt de volgende dag ook wel.

02-04-2020

Vanaf 14:30 met tussenpozen steeds een periode van geklop, gestamp en gebonk.

Rond 23:30 moet ik hoesten en beginnen ze gelijk weer te stampen. Omdat ik het zat ben, roep ik dat ze eens normaal moeten doen. Dan houdt het op.

01-04-2020

Overdag viel het mee, maar laat in de avond/nacht zijn ze weer behoorlijk bezig hiernaast.

Vanaf ongeveer 22:30 tot 00:30 stampen, bonken, geluiden nadoen, hard kletsen etc..

Maart

31-03-2020

Weer grotendeels weg geweest vandaag, en rond 17:20 thuisgekomen. Regelmatig hangen de buren buiten rond (zij lijken zich weinig aan te trekken van de Corona maatregelen).

De hele avond door wel gebonk, gestamp, geluiden nadoen, met deuren slaan etc.. Dit gaat zeker door tot 23:15.

30-03-2020

Ik ben bijna de hele dag weg geweest. As ik rond 16:45 thuiskom, moet ik verderop parkeren omdat hun visite bij mij voor de deur staat. Vanaf de parkeerplaats verderop hoor ik de muziek alweer. Vanaf dat ik binnen kom gaat de muziek wat zachter, maar wordt er de hele avond door veel gebonkt en gestampt. Ook weer met zijn allen geluiden nadoen.

29-03-2020

Als ze me horen hoesten komt er regelmatig een reactie van de buren. Dan beginnen ze te kloppen of te stampen. Dat gaat eigenlijk de hele dag wel door.

27-03-20

In de middag regelmatig korte periodes harde muziek. En veel gestamp en gebonk.

Als mijn vader weer naar huis is rond 18:00 (die was te logeren), pakken ze het we helemaal op. Geluiden nadoen, stampen, bonken etc..

Tot 23:00 muziek.

26-03-2020

Vanaf 22:15 beginnen de buren weer met getik/gebonk en gestamp. Ook om 00:00 gaan ze nog verder.

(Doordat ik ziek was, missen er hier en daar een aantal dagen)

23-03-2020

Als mijn vader in de middag een poos luid aan de telefoon zit, begint hiernaast weer de harde muziek en het gestamp. Als ik eind van de middag/begin van de avond in de keuken bezig ben, hangen de buren met hun vriendjes voor (en vanwege het Coronavirus mogen we niet in groepjes op straat verblijven, dus dat zegt al wat). Ze zijn vooral aan het schreeuwen en vervelend aan het doen naar katten die buiten lopen. Zo te horen kijken ze filmpjes, maar vooral van narigheid van anderen en lachen erom.

22-03-2020

Als ik ’s morgens koffie zit te drinken rond 07:30 wordt er gerotzooid met mijn bakken. Ik kijk op dat moment niet, maar later is ook te zien dat er een bak en andere dingen in de tuin verplaatst zijn. En later weer.

Verder af en toe gebonk en gestamp.

21-03-2020

Doordat mijn vader nogal veel lawaai maakt met het schoonmaken van de ramen en gevel, gaat bij de buren weer de muziek hard in de middag. Ook regelmatig stampen en bonken zoals gewoonlijk.

20-03-2020

Regelmatig gebonk en gestampt, soms een uur aan een stuk door.

18-03-2020

Overdag af en toe stampen en bonken.

Wij kijken nu tv op “normaal” volume. Ik ga niet steeds op mijn tenen lopen en tegen mijn vader zeggen dat hij zachtjes moet doen, als de buren constant vervelend zijn. Daardoor waarschijnlijk ontstaat er hiernaast weer schreeuwende ruzie. Daarna wordt tot een uur of 23:00 geschoven met meubels, gebonkt etc..

17-03-2020

Vanaf 12:00 is er de hele dag door harde muziek. In eerste instantie steeds als mijn vader de deur uit is, en zodra hij terug komt gaat de muziek zachter. Gelukkig hoorde hij het al voor de deur, dus hij heeft hiervoor ook weer een verklaring geschreven. Zo schijnheilig, zo gaat het altijd, en daarom zijn ze moeilijk te registreren. Zodra er iemand anders is, zijn ze ineens heel rustig. Zodra ze horen dat diegene weg gaat, beginnen ze weer.

Ook regelmatig gestamp, gebonk, geschuif met meubels, de hele dag door, tot ongeveer 21:00 ’s avonds.

Omdat ik het zat ben, zeker aangezien ze beginnen te bonken en te stampen zodra ze ook maar iets van mij horen, terwijl ze zelf constant treiteren en overlast veroorzaken, hebben wij vanaf het eten de tv hard gezet. Niet eens zo hard, maar wel een redelijk volume. Het is gewoon raar, want over het algemeen heb ik die zo zacht staan dat je hem niet echt kunt horen.

Waar het op leek: De hele dag maken ze ontzettend veel lawaai, en later op de avond, gaat bij hen ineens alles uit als ze visite krijgen. Alsof ze het uitlokken, en dan willen laten zien dat ik degene ben die het lawaai maakt, en niet zij. Mijn vorige buurvrouw deed dat ook. Tot die mensen erachter kwamen dat ze loog, en dan moest ze weer opzoek naar een nieuwe vriendengroep, om daarmee opnieuw te beginnen.

16-03-2020

Als eerste valt ’s morgens op dat er weer en paadje is ingelopen tussen de zijkant van mijn huis en de gemeentelijke bosjes.

Vanaf een uur of 12:30 krijgen de buren weer visite, en begint de muziek weer. Tot 14:00 duurt de muziek, zingen en geschreeuw.

Mijn vader komt logeren en die haal ik rond 14:30 op. Bijzonder dat het daarna rustig is. Ineens, na een aantal weken heel vervelend doen, nu geen last meer de rest van de dag/avond.

15-03-2020

De hele avond zijn de buren weer vervelend.  Geluiden nadoen, etc.. Rond een uur of 22:45 krijgen ze nog visite. Vlak ervoor beginnen ze nog een poos hard te bonken, stampen en schreeuwen. Ook nadat de visite is aangekomen gaan ze nog door tot 23:00. Als ze wat van mij horen omdat ik ga slapen, komt er weer gelijk hard gebonk. En dat terwijl zij al een aantal weken weer heel vervelend zijn en zelf constant opzettelijk lawaai maken.

14-03-2020

Overdag ben ik weg geweest, en pas tegen 17:30 terug gekomen. Vanaf dat moment in ieder geval tot 20:00 zijn de buren weer constant vervelend. Harde muziek, bonken, stampen.

Na 20:00 ook nog maar minder vaak.

13-03-2020

Vanaf 08:30 wordt er constant gestampt. Je hoort dat iemand letterlijk op de overloop heen en weer loopt te stampen, zonder doel. Na een half uur ben ik het zat, en roep ik iets. Vanaf dan is het weer rustig.

Ook begin van de middag weer constant gebonk en gestamp. Om 16:35 beginnen ze met hameren/kloppen, en tegelijkertijd begint de harde muziek weer en geschreeuw zo nu en dan. Ben benieuwd hoe lang het nu zal duren. 17:15 is de muziek afgelopen.

In de avond ook weer heel veel gebonk, gestamp, harde muziek etc.. Ik heb mijn tv maar wat harder gezet…

12-03-2020

’s Morgens af en toe gebonk voor 8:00. Maar, ik loop ook niet meer op mijn tenen. Ik ga gewoon mijn eigen gang, want ze zijn toch nooit tevreden te krijgen, terwijl ze zelf constant vervelend zijn, al 3 jaar lang.

De rest van de dag is het verrassend rustig.

11-03-2020

Vanaf 06:30 tot 07:00 luid geklets en af en toe gestamp bij de buren.

In de avond zijn de buren weer regelmatig vervelend. Rond 20:00 begon het hiernaast met gebonk, lachen en geluiden nadoen. Vooral later op de avond blijven ze bezig. Tot zeker 23:45 zijn ze met regelmaat bezig. En als ze dan iets van mij horen (kat die naar de bak gaat), moeten ze daar een reactie op geven. Uiteindelijk gaat dat tot in de nacht door.

10-03-2020

Om 6 uur vanmorgen klonk er raar geluid. Toen ik ging kijken, bleek ik lekkage te hebben. Het duurde even voor het kwartje viel. De afgelopen week had ik al het idee dat ze op het dakje boven mijn klapraam zitten. Ook de kat kijkt steeds verschrikt in die richting, en je hoort ze stommelen en kletsen.

Maar, zoals gewoonlijk dacht ik “het zal vast niet zo zijn”. Nu er ook ineens lekkage op die plek is, is het wel duidelijk! En dat zijn de buren weer. En weer slopen ze nu, en weer zorgen ze dat ik geen enkele privacy en rust heb. Dat het de buren zijn weet ik omdat ik hun stemmen heb gehoord, en zij zo vanuit hun raam het dakje op kunnen. Het valt nogal op als iemand een ladder naar de zijkant van mijn huis sleept. Bovendien zouden er dan afdrukken zijn van een ladder, en die zijn er niet. Dus maar weer aan de slag met wijkmeester en politie?

Later bedenk ik dat het raam van de buren er al gehavend uitziet, sinds de eerste keer dat ik het idee kreeg dat ze op het dakje zaten (Wel heel toevallig, het raam waar ze waarschijnlijk door het dak op komen):

Vanaf 7 uur klinkt er al luid geklets bij de buren en met regelmaat gestamp, het nadoen van geluiden die door mijn ziektes ontstaan en gebonk. Het wordt weer steeds erger met die mensen.

In de ochtend is de oudste dochter alleen thuis en die loopt steeds te stampen en hard te bonken. Tot ik besluit mijn schoenen aan te doen en ook eens de trap op te stampen en rond te blijven lopen op schoenen. Dan houdt dat op. Vermoeiend dat het zo moet.

Ze komen alleen niet meer bij als blijkt dat mijn schutting eruit ligt. Maar ze wisten waarschijnlijk niet dat dit door de woningstichting gemaakt moet worden, en het niet voor mijn rekening is.

Alleen om 23:00 komt er gebonk, omdat Kitty naar de kattenbak moest. Dat houdt op als ik hard zeg “Doe normaal”.

09-03-2020

Om 7:00 gestamp, maar daarna is het vrij rustig. Af en toe een hard geluid.

In de avond heb ik even visite. Als die weg is, beginnen de buren weer. Aan 1 stuk door gestamp, gebonk, gegil etc. Dat tot na 23:00.

08-03-2020

In de middag een poos gebonk en gegiechel.

Vanaf begin van de avond zijn de buren een paar uur vervelend bezig. Veel bonken, met meubels schuiven, geluiden nadoen en dan hard giechelen. Net alsof er allemaal 3-jarigen wonen. Dit gaat tot vrij laat regelmatig door.

Vroeg in de ochtend (ik werd om 04:40 wakker van mijn rug, en heb daarna niet zo goed meer geslapen), met regelmaat een hard geluid bij de buren (een harde bonk o.i.d.).

07-03-2020

In de middag even een poosje lawaai, maar daarna is het rustig.

De hele avond door hangen er mensen achter/opzij rond. Aangezien ze de geluiden nadoen die door mijn ziekte ontstaan, zijn dit de buurmeiden met hun vriendjes. Tevens valt het wel erg op dat het binnen stil is als ze buiten rondhangen, en als het buiten stil is, dat het binnen lawaaierig is. Bovendien gaan ze snel naar binnen als moeder in aantocht is, want die hoor je dan een paar minuten later met haar auto (altijd hele harde muziek) aankomen.

Van 23:00 tot ongeveer 00:30 wordt er heel hard Thunderdome gedraaid. Het leek van een auto buiten te komen. Dus dat zouden weer de stalkers geweest kunnen zijn, al waren de buren ook al de hele avond bezig. En beiden houden de blog waarschijnlijk bij, dus ze kunnen elkaar proberen na te doen. Dat schijnen dit soort mensen leuk te vinden.

Om 03:45 wordt er hiernaast op de trap gestampt en gaan ze weer naar buiten. Rond mijn huis hangen op dit soort tijden is ook niets nieuws voor de buurmeiden…. Eigenlijk zijn de buurmeiden en hun vriendjes ook stalkers, maar dan wordt het zo verwarrend in het stalk dagboek.

06-03-2020

Ook de buren zijn alweer vroeg actief. Zo te horen hangen ze vroeg buiten rond, voor 7 uur gaat de achterdeur al een aantal keer. Verder regelmatig gestamp. Niet gewoon stampen, maar echt met kracht de voeten neerzetten, zonder dat het echt een doel heeft.

Begin van de avond ook weer veel gestamp en gebonk. Als ik dan een keer voor Saartje de trap op moet, (op mijn sokken…) komt er ook gelijk weer gestamp van de buren.

Rond 23:15 zijn de jongens (stalkers) in de buurt met hun vuurwerk. Saartje herkent ze, en gaat op wacht zitten om te zien dat ze niet de tuin in komen.

05-03-2020

Vanaf 7 uur ’s morgens veel gestamp en gebonk. Tevens geschreeuw. Zo te horen gaat een van de dochters weer op oorlogspad. Het is jammer, maar de haat en boosheid stralen er vanaf met het agressieve gestamp en geschreeuw. Ik ben benieuwd hoever ze straks weer gaan. Gaan ze weer over op inbreken? Rond mijn huis hangen en vernielen? Die kant gaan we weer op zo te horen.

Om 13:30 blijkt wel dat het inderdaad weer de verkeerde kant op gaat. Als ik de deur uitga om een vriendin op te halen, bedenk ik me als ik in de auto stap dat het niet klopt. Ik zie ook de vegen op mijn raam zitten. Bij haar aangekomen bekijken we mijn auto, en blijkt dat het dak weer besmeurd is met verf. Niet echte verf, maar kassenwitsel, wat gebruikt wordt voor de ramen van kassen. Ik denk dat dit ondertussen de 4e keer is. Dit zijn waarschijnlijk het groepje stalkers met de 2 jongens (die hebben dat vaker gedaan) die me al lang lastig vallen. ze krijgen te weinig aandacht, en worden dan steeds extremer in acties.

Als we terugkomen bij mijn huis, zijn duidelijk de spetters rondom, en onder mijn auto te zien. Alsof ze met een emmertje bij mijn auto hebben gestaan wat spetterde. Verder, bij andere auto’s of parkeerplekken, zie je nergens wat. Ook is het, als we het eraf halen met een doekje, duidelijk chemisch qua geur.

*Het viel wel op dat ik ’s morgens een foto van mijn auto van de vorige keer had gepost op Facebook, en hij ’s middags als ik de deur uit ga weer onder zit met precies hetzelfde spul. Zou er een van mijn vrienden tussen zitten die informatie doorgeeft? Want de daders heb ik zover ik hun naam weet geblokkeerd, en de post was alleen voor vrienden.

Helaas wilden de foto’s buiten niet lukken met het licht, maar ik plaats er 1 waar het wel wat op te zien is.

Vanaf een uur of 19:00 tot 22:30 hangt er regelmatig een groepje achter rond. Ze komen aan de poort, maken achter geluiden (zoals ergens tegen aan tikken e.d.), zodat ik weet dat ze er zijn. Het zou kunnen dat een van de buurmeiden thuis is gebleven en dit doet met haar vrienden. Maar ik heb de buren laat thuis horen komen, en daarna hield het op. Dus het kunnen net zo goed ook weer de stalkers zijn. Sneu dat ze nu echt niets beters te doen hebben.

04-03-2020

Saartje probeert om 7:00 haar eten te begraven op de overloop (een gewoonte van haar zwervers leventje). Uit reactie wordt er hiernaast gelijk gestampt op hakken, terwijl ze zelf constant lawaai maken.

Begin van de middag weer gestamp en gebonk.

Van 17:00 tot ongeveer 19:00 veel gestamp, gebonk, gelach en het nadoen van geluiden.

In de avond rommelt mijn buik weer hard. Om 22:00 beginnen de buren daarom weer vervelend te doen voor een poosje.

03-03-2020

Vanaf een uur of 16:00 tot 19:30 gebonk, met deuren slaan en gestamp.

02-03-2020

Als mijn wekker gaat (die staat op trillen, omdat geluid in de laagste stand al problemen gaf met de buren), komt er een hoop gestamp en gebonk als reactie. Ik zet hem altijd zo snel mogelijk uit. En ik heb toch een wekker nodig?

Regelmatig wat gestamp en geluiden nadoen.

01-03-2020

Omdat ik niet nog meer problemen wil, heb ik de printer en alles wat ik nodig had maar meegesleept naar een andere plek, om daar te printen. Ik moet meer dan duizend pagina’s uitprinten, en dat maakt veel herrie.

In de avond veel lawaai met gebonk, gestamp en met deuren slaan. Rond 22:30 volgt een luide discussie waarom de dochters niet zoveel lawaai mogen maken van hun moeder. En daarna gaan ze nog even verder, tot na 23:00 met stampen ed.. Als ik rond 23:40 naar bed ga (en zachtjes probeer te doen) komt er weer een poos gebonk en gestamp.

Februari

29-02-2020

In de ochtend op alles wat ze van mij horen (douchen, ergens tegen aan stoten etc.) reactie van de buren met gestamp of gebonk. Terwijl zij tot in de nacht bezig waren afgelopen nacht.

De hele dag door regelmatig met meubels schuiven en gestampt, met deuren slaan, bonken.

In de avond ook weer regelmatig veel lawaai met meubels schuiven, bonken, stampen en mijn geluiden nadoen die veroorzaakt worden door mijn ziektes.

28-02-2020

In de middag weer muziek van de buren.

De hele avond stampen en bonken. Om 23:20 gaat de muziek nog weer hard. Ik hoor de buurvrouw zeggen, hou op, daar kan ze niet tegen rond een uur of 23:50. (Gok dat ze mij bedoelde. En terwijl ik op bijna alles een reactie krijg op wat ze van mij horen, kan ik niet tegen harde muziek in de nacht??).

Nog tot c.a. 00:30 gegil, lachen, stampen en bonken.

27-02-2020

Vanmorgen al heel vroeg wakker door de pijn in mijn rug. Ik heb een poos moeten hangen en strekken voor ik eindelijk op kon staan. Toen ik om 07:00 naar de keuken aan de voorkant kon strompelen, hingen de buurmeiden daar rond, waar ze riepen (geluiden nadoen die ik in mijn slaap maak) en raar stonden te doen.

Als ik in de woonkamer zit hoor ik ze nog aan de achterkant, maar daar durven ze blijkbaar niet zoveel lawaai te maken (dat valt nogal op). Een half uurtje later gaat de achterdeur hiernaast, en gaan ze binnen verder. Met geluiden nadoen, slaan met deuren, stampen etc. Heel fijn als mensen zo naar doen als je constant door je benen en rug zakt van de pijn!

Als een vriendin weg is ’s middags weer veel gebonk en gegiechel.

26-02-2020

Weer een rusteloze nacht vanwege de pijn. Ik ben eruit geweest, maar heel zachtjes. Helaas kraakt de bank nogal waar ik op slaap. Blijkbaar toch weer ten ongenoegen van de buren, want er wordt weer met regelmaat behoorlijk gestampt en met deuren geslagen.

Rond 17:30 hoor ik steeds flink gebonk. Na een poosje realiseer ik me dat het een reactie is op de kachelpijp die tikt bij het opwarmen. Als ik roep “Dat is een kachel hoor!” wordt het minder. Wel wordt er met regelmaat nog gedreund en gestamp.

Rond een uur of 23:30 flink gebonk en gestamp. Ook rond 00:15 weer een poosje, en een hoop gestamp.

25-02-2020

In de middag wel weer een poos muziek. Op zich zou dat niet zo erg zijn, als ze dit niet gelijk iedere middag uren doen.

24-03-2020

De afgelopen 1,5 week is alles een beetje chaotisch geweest, waardoor ik het dagboek niet echt heb bijgehouden. Wat wel opviel, was dat de buren tot nu toe voor hun doen erg rustig waren. En dat terwijl het bij mij juist bedrijvig was. Want ik had bijna iedere dag wel een vriendin over de vloer, en mijn kat ging regelmatig flink tekeer met grommen en blazen (omdat we een katje hebben opgevangen).

En als klap op de vuurpijl moest ik gisteravond gaan liggen (wat eigenlijk niet kan) vanwege het maagzuur, en werd ik vanmorgen rond 5:45 wakker van de pijn. Ik kon niet overeind komen, en moest me op handen en voeten tussen de bank en de tafel laten zakken. En toen weer terug op de bank wat ook niet echt soepel ging. Daardoor kraakte de bank ontzettend. Toen waren ze wel boos, en begonnen ze wat te stampen e.d..

Ze hebben een nieuw persoon over de vloer. Die mag in eerste instantie niet weten hoe de vork in de steel zit. Pas als blijkt dat hij ook wel mee wil doen, beginnen ze weer. Wel regelmatig muziek, maar niet super hard.

De stalkers (daarmee bedoel ik die jongens en meiden die me altijd stalken en lastig vallen) krijgen blijkbaar te weinig aandacht. Dan worden ze altijd wat extremer. Het is slecht weer, en ik zit gewoon thuis binnen. Dus ik zie ze niet. V

Van de week werd ik wakker dat de opsporingsapp van mijn telefoon geactiveerd was. Iemand probeerde zo waarschijnlijk mijn locatie te bepalen, of me te laten schrikken. Ook was een aantal keren de afgelopen week de schuif van mijn poort los. Dat is een roestige schuif die alleen met heel veel moeite open gaat. Gelukkig heb ik nog een zware bloempot aan de binnenkant van de poort staan, zodat de poort niet zomaar open kan. Dan moet het heel veel lawaai maken.

14-02-2020

Uiteraard weer op het moment dat ik rust, ongeveer een half uur vanaf 12:50, luid praten, gestamp, gebonk.

Als ze dan later mijn deurklink horen kraken, beginnen ze gelijk weer met gestamp en gebonk. Als ik in de keuken bezig ben rond 15:00 klinkt de bas. Tot 15:45, dan beginnen die jongens hierachter weer met die auto. (De hele tijd gas geven terwijl ze voor de deur staan) Daarna gaat de muziek weer verder.

13-02-2020

Om 06:30 wordt ik wakker van een hard geluid naast het huis. Ik hoor meiden kletsend weglopen. Ik heb ze alleen gehoord en niet gezien, dus kan niet zeker zeggen wie het waren. Maar het viel wel op dat de dames hiernaast 2 tellen later binnen actief waren. Zou het weer begonnen zijn, dat ze ’s morgens vroeg om mijn huis heen hangen? Al komen ze nu waarschijnlijk niet in mijn tuin omdat ik een camera heb staan, maar naast mijn huis is net zo vervelend.

Avond, af en toe gestamp, met deuren slaan en gebonk. Er was weinig anders te horen dan de jongens die hier in de buurt een tijd bezig waren met een auto.

12-02-2020

Het begint weer als ik in de badkamer sta. Gestamp en hard slaan met deuren hiernaast. Dit gaat zo met tussenpozen door. Ook als ze iets van mij horen (piepje van de magnetron), komt er weer reactie. Het zou nog wel eens een vervelende dag kunnen worden.

Rond 18:30 weer veel lawaai, schreeuwen, bonken en stampen. Daarna zit ik bijna 2 uur aan de telefoon en hoor ik niets meer. Rond 23:00 wat gerommel als ze naar bed gaan. Als ik om 23:20 naar bed ga, begint het gerommel daar weer als reactie.

11-02-2020

Behalve dat Saartje vanmorgen vroeg (06:45) moest spugen, en ik hoestte, en er gelijk een reactie in de vorm van gebonk van de buren kwam, was het een vrij rustige dag. Ik denk dat ik weinig kon horen door de storm buiten. Prima!

10-02-2020

Weer vanaf het moment dat ik rust, een poos gebonk, getik en gestamp. Ook weer reageren met gebonk of gestamp als ze iets van mij horen.

Rond het huis hangen als ik de afwas doe. Ik geloof dat de buurvrouw duidelijk wil  maken aan anderen dat ik ook lawaai maak.

Als ik per ongeluk een keukenkastje iets harder dicht doe, wordt er hiernaast gelijk 3 keer hard met een keukenkast deurtje geslagen. Ook als er om 23:30 binnen ergens hout werkt (waar je weinig tegen kunt doen) door temperatuurverschillen, komt er gelijk gebonk van de buren.

Ook al weten ze precies waar ze mee bezig zijn, het lijkt of ze niet willen snappen dat er dingen zijn die erbij horen, of waar je niets aan kunt doen. Zoals wat geluid maken in de keuken met koken en afwassen. En dat dat heel iets anders is dan steeds moedwillig treiteren en vervelend doen. Zoals uit volle macht met deuren slaan, geluiden die door ziekte komen na gaan doen en hard stampen. (Voorheen gebeurde het soms een paar keer per week dat ze 1, of meerdere uren, met een groep boven gingen zitten. Dan draaiden ze harde muziek, en gingen ze met zijn allen met harde schoenen op een harde laminaatvloer stampen. Soms zelfs tot in de nacht.)

09-02-2020

Mijn vader was 2 dagen te logeren. Als hij weg gaat rond 21:30, beginnen ze bij de buren weer wat vervelender te doen met bijvoorbeeld het nadoen van geluiden.

07-02-2020

Net dat ik naar de dokter moest, zag ik inderdaad dat ze naast het huis hebben rondgehangen. Gisteren eind van de middag was alles nog netjes (ze hadden die ochtend geschoffeld, waardoor de grond los en egaal was). Nu stonden er grote voetstappen in, langs de hele zijkant van mijn huis tussen de bosjes. Op de terug weg 20 minuten later had er een hond doorheen gelopen, en is het niet heel duidelijk meer op de video.

 

Het kunnen de buurmeiden zijn geweest want 1 is verkouden en ik hoorde wel regelmatig gehoest en het nadoen van geluiden, waar ze een sport van hebben gemaakt. Maar de voetafdrukken waren naar mijn idee wel erg groot, voor niet al te grote meiden.

In de ochtend regelmatig gebonk, slaan met deuren. Maar, vooral als ze bij mij ook maar iets horen, wordt daar weer op gereageerd met stampen en bonken. Ik heb besloten nu niet met schoonmaken op mijn tenen te lopen. Daar heb ik geen zin in na al dat gedoe. Dat zal een heleboel tijd schelen.

Nu kan ik wel zonder angst stofzuigen, want vanaf een uur of 12 mag ik weer meegenieten van de bas van de muziek van de buren. Al stopt de muziek verrassend genoeg zodra ik dit om 12:25 op de website zet.

Eind van de middag weer een hoop gebonk, gestamp en met deuren slaan.

De hele avond zijn ze bezig geweest, samen met een vriend of meerdere vrienden. Vooral met gebonk, gestamp, geluiden nadoen (en dan zo volwassen giechelen) en om een uur of 22:30 ging de muziek weer aan. Dit heeft tot na 00:00 geduurd.

06-02-2020

Eind van de middag gebonk, gestamp en met deuren slaan. Als Saartje wat later naar de kattenbak gaat (en graaft), beginnen ze weer.

Begin van de avond hangen ze zo te horen weer om het huis heen. Binnen weer regelmatig gebonk en gestamp, en reageren als ze ook maar iets van mij horen. Dat gaat met tussenpozen door tot na 23:30

05-02-2020

Vanaf 7 uur vanmorgen al een hoop lawaai. Waarschijnlijk uit boosheid omdat ik een slechte nacht had (en wel zachtjes probeerde te doen). Tot in ieder geval een uur of 9 gaat dat regelmatig door met stampen, bonken en met deuren slaan. Ook tot een uur of 10 gaat het verder.

Als ik aan de telefoon zit met de gemeente, klinkt de muziek alweer door, dat is om 11:00. Duurde tot 11:30.

Na de ochtend viel het mee.

04-02-2020

Af en toe in de middag en eind van de middag gestamp en met deuren slaan. Overdag was het relatief rustig. Maar begin van de avond hangen ze weer buiten met het nadoen van geluiden. Pas laat in de avond komt het echte kabaal. Om 22:20 stampen en geluiden nadoen. Dat een paar keer herhalen met gegiechel.

Omdat mijn buik zo borrelt en piept, en ik het zuur heb doen ze om 23:15 nog vervelend met stampen e.d.. Dat gaat nog even door tot na 00:00. Terwijl bij hen iemand verkouden is en regelmatig hoest.

03-02-2020

Om 06:50 even gebonk en gestamp.

Na 14:00 als ik rust steeds gebonk.

In de avond af en toe gebonk en gestamp, en het nadoen van geluiden. Tegen 22:00 weer veel lawaai (o.a. schuiven met meubels), geluiden nadoen en giechelen. Duurt niet lang.

02-02-2020

Het was rustig vandaag, tot (raad eens?) ik ga rusten. En dat was nu echt een heel andere tijd, pas om 15:00. Stampen, met deuren slaan, bonken en geluiden nadoen, en dan vooral als ze mijn buik horen borrelen en rommelen.

Vanaf ongeveer 18:00 hingen er weer mensen buiten rond. Ik kan niet met zekerheid zeggen wie omdat ik ze dan niet zie, maar aangezien daarna de voordeur ging bij de buren en ze daarna binnen verder gingen met vervelend doen… Bonken, stampen, hard met deuren slaan. Buiten tegen het huis kloppen (ik kon ze horen praten dat ik in de keuken bezig was). Dat heeft ongeveer 1,5 uur geduurd. Nee toch niet, het gaat nu nog regelmatig door.

Helaas. Ik heb een goed gelukte opname, maar krijg hem tot nu toe met geen mogelijkheid op de site toegevoegd. Dat is jammer.

Tussen 20:00 en 21:20 is het even rustig geweest. Daarna begint het weer met geschreeuw, gelach en gestamp. Dat gaat met tussenpozen door. Tegen 22:00 roept de buurvrouw iets vanuit de achtertuin naar mijn klapraam. Dat doet ze wel vaker als ze boos is. Misschien heeft ze nu door dat het op internet komt.

Al zou het toch bizar zijn als zij daar boos en beledigd over is, na 3 jaar constant getreiter en vervelend doen, terwijl er volgens haar niets aan de hand was en zij nooit wat hoorden. En mij mijn huis uit jagen en er allerlei vriendjes bij betrekken.

Vanaf 22:10 is het rustiger. Maar om 23:35 begint het gebonk weer even. Misschien omdat mijn bank kraakt?

01-02-2020

Als mijn visite begin van de middag weg gaat, worden de buren wat lawaaierig (bonken, stampen, kloppen etc.). En rond 2 uur weer.

Ook reageren ze weer met gestamp en gebonk  op de dagelijkse dingen, zoals hoesten en de piepjes van de magnetron.

In de avond wordt het wat vervelender. Weer begin van de avond rond het huis hangen. En regelmatig bonken en stampen (en dan giechelen als kleine kinderen) en het regelmatig nadoen van geluiden. En als ik later op de avond moet hoesten of mijn keel schraap, komt er ook weer gebonk. (dat gaat dus ook zo als ik echt verkouden ben, en dat kan lang aan dan…).

Wat ik me afvraag, is hoe het leven er voor deze mensen er over een paar jaar uitziet. Ze zijn 20+, werken niet volledig, hangen constant rond, zijn zeker de halve dag thuis en halen rottigheid uit. En ze zullen met hun gedrag ook absoluut niet aan de oudere buurvrouw aan de andere kant van ze denken. Toen wij begin 20 waren, waren we allang bezig om een leven op te bouwen, een toekomst. Hard werken, studeren, en proberen om op jezelf te gaan wonen.

Natuurlijk deden we ook aan ontspanning en sociale activiteiten, maar daarbij vielen we anderen nooit lastig. We gingen uit, of met een hele groep spelletjes doen of sporten. Maar zoals deze (jonge) mensen zich gedragen, wil straks niemand dat ze voor hen werken, of naast hen komen wonen. (Ik weet dat dit niet onder het stalken en lastig vallen valt, maar wilde het even kwijt. Het heet natuurlijk wel “dagboek”.)

Januari

31-01-2020

Overdag was het vrij rustig, maar de avond niet. Vanaf eind van de middag begint het weer met harde muziek. Er wordt met deuren geslagen, gestampt, gebonkt en daarbij gelachen. Dit gaat eigenlijk de hele avond wel door, tot een uur of 22:30. Ik heb mijn tv dus ook op een normaler volume gezet, wat ervoor zorgt dat als ze de muziek zachter doen, ze mijn tv horen, en de muziek gelijk weer harder zetten.

Als ik naar bed ga rond 23:45 en last krijg van maagzuur oprispingen en moet hoesten, beginnen ze weer met bonken. Dit gaat door tot ver na 00:00. Ook midden in de nacht wordt een aantal keren flink gebonkt.

30-01-2020

Wat een verassing. Weer dat mijn klapraampje dicht is, beginnen ze om 11:00 met bonken en harde muziek. Het bonken gaat regelmatig door, en als ik geluid maak wordt er ook nog even met deuren geslagen. De muziek gaat tot nu toe (12:45) door. Ik moet zelf weer gewoon het geluid van mijn tv aanzetten ’s avonds. Dat vindt moeders vervelend (want zij mogen alles en een ander niks), en als het meezit wordt het dan weer even wat rustiger. Maar anders zit ik weer iedere dag uren in hun harde muziek…

Eindelijk, 16:45 is de muziek van de buren uit. Normaal houdt dat op als ik visite heb, maar dat was nu niet zo.

’s Avonds ook weer regelmatig gestamp en geluiden nadoen, rond het huis hangen. En als ik hoest met het naar bed gaan, begint het weer even.

29-01-2020

Vanmorgen even voor zevenen werd er een deuntje gefloten vlakbij (zo gehorig is het huis dus). Daarna een aantal flinke bonken, maar ik weet niet of dat binnen, of buiten was.

Overdag verder rustig, maar begin van de avond (rond 18:00) hingen ze weer buiten rond met het nadoen van geluiden.

Verder in de avond ook regelmatig geluiden nadoen.

28-01-2020

Zodra mijn klapraampje begin van de middag dicht gaat (als ik ga rusten), komt er een poosje gebonk, gestamp en met deuren slaan.

Eind van de middag ook weer een poos met deuren slaan, gebonk en gestamp. En het nadoen van geluiden.

Het vervelende is, dat als ik besluit dat ik (na al dat gestamp, gepest etc.) eens niet op mijn tenen ga koken en afwassen, ik op elk geluid dat ik maak (bijvoorbeeld een pan neerzetten) reactie krijg in de vorm van gebonk en nog meer gestamp. Ik mag dus niks in mijn eigen huis, terwijl zij degene zijn die met opzet vervelend zijn.

Begin van de avond wordt er weer rond het huis gehangen, met gebonk tegen de zijkant. Ook worden met regelmaat geluiden na gedaan.

27-01-2020

Om 7:00 tot c.a. 07:20 begon het weer met rond stampen en het slaan met deuren.

8:25-8:50 (weer de tijd dat ik in de badkamer ben) constant gestamp en met deuren slaan.

Rond 12:30 als de buren thuis komen, een minuut of 20 gebonk, gestamp en met deuren slaan. En harde muziek. De muziek gaat nu (15:45) nog steeds door… Op het moment dat ik dit geschreven heb, houdt de muziek op.

Begin van de avond hangen er mensen rond aan de zijkant van mijn huis (in de gemeente tuin naast mijn huis, langs mijn zijmuur waar de gemeentetuin is). Tegen het huis aan tikken en geluiden nadoen. Ook hoor je ze kletsen. Dat houdt na ongeveer een half uurtje op. Ook is er overal muziek, binnen en buiten, tot ik mijn tv iets harder zet (visite klaagt altijd dat mijn tv op “fluister stand” staat). En natuurlijk doen de buren regelmatig de geluiden weer na. Later op de avond is het rustiger, gelukkig regent het behoorlijk.

26-01-2020

Begin van de middag begin ik met schoonmaken. Als reactie krijg ik gestamp en slaan de buren met deuren. Als ik uiteindelijk gestofzuigd heb, is het raak. Dan beginnen ze weer mijn geluiden na te doen met een hoop gegiechel, te stampen, muziek, en luid praten. Tot mijn visite er is.

Ik mag dus niets meer in mijn eigen huis. Ik loop al op mijn tenen, maar schoonmaken gaat nu eenmaal niet helemaal geluidloos. Ik stoot wel eens ergens tegen aan of zet iets per ongeluk te hard neer. Bovendien, is het toch nooit goed. En omdat ze vervelend zijn, stofzuig ik nog maar 1 keer per week/1,5 week. Wat eigenlijk niet kan met een huisdier.

In het begin dat ik hier woonde, klaagde de buurvrouw wel over mensen die in de buurt hun huis niet schoon hielden. Ook heeft ze van de zomer bij de woningstichting geklaagd over mijn tuin. Die ik niet bijhield omdat ik zoveel mogelijk weg was vanwege hun! Dus of ik nu wel of niet schoonmaak, het is toch niet goed. Ik krijg er problemen door met de buren.

Waarschijnlijk omdat ik (en ik schreeuw niet aan de telefoon) een telefoongesprek heb gevoerd tot 21:50, beginnen de buren ineens om 22:20 hard te kletsen en te doen. Dat duurt maar even.

Maar om 23:15 zijn ze duidelijk ergens boos om; Ze beginnen te schreeuwen, stampen, bonken en slaan met deuren. En waarom? Omdat ik een glas water pakte voor het slapen gaan? Of zachtjes tegen de kat praatte/fluisterde terwijl ik haar nog even met een spuitje voerde? Geen idee…

25-01-2020

In de ochtend maak ik om 10:15 de kattenbak schoon, wat weer gestamp van de buren oplevert.

In de middag af en toe stampen en het nadoen van mijn lichamelijke geluiden.

In de avond regelmatiger vervelend het nadoen van geluiden en stampen.

24-01-2020

Saartje is ’s morgens onrustig vanwege pijn in haar pootje. Ze springt in de vensterbank, die daardoor wat geluid maakt. En mijn buik gaat rommelen omdat ik van houding verander. Daardoor gaan de buren om 06:30 reageren met wat gerommel  e.d.. Maar niet zo lang.

In de middag wat gebonk, slaan met deuren en gestamp bij de buren, en muziek. Maar niet zo erg als normaal. En af en toe geluiden nadoen.

In de avond wordt er regelmatig gestampt, en rond 21:00 gaat de muziek hard. Dit duurt tot 21:20. Omdat ik later nog last heb van zuuroprispingen, gaan ze om 23:45 nog hard stampen, bonken en praten. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.

23-01-2020

Redelijk rustige dag. Ik geloof dat ze ervan op de hoogte zijn dat alles op de blog komt. Natuurlijk wel weer op het moment dat ik probeer te rusten, maken ze regelmatig harde geluiden (ik weet niet wat). Alleen laat in de avond nog, weer stampen, met deuren slaan en geluiden nadoen. Daarna beginnen ze te stampen vanwege mijn snurken (ok, dat is logisch, ik werd er zelf ook wakker van), maar gaan daarna nog even door rond 23:45.

22-01-2020

Tussen 08:00 en 08:40 gestamp op de trap e.d. bij de buren. Ze zijn waarschijnlijk geïrriteerd omdat ik al vroeg op was, en ietwat onhandig door de moeheid (lees; per ongeluk ergens tegenaan tikken als ik iets neerzet etc.).

Zoals altijd weer begin van de middag een hoop lawaai, zoals stampen, en iets wat ik niet thuis kon brengen. En zo af en toe geluiden nadoen. Dat blijft favoriet.

Rond 18:00 hangen de buurmeiden buiten, voor en achter. Met vriendjes en muziek en een paar keer geluiden nadoen.

Rond 22:00 hangen er jongens achter. Ik weet niet precies wie, maar die doen dat ook vaker en dan geluiden nadoen. Dat doen ze deze keer niet. Ze staan alleen een aantal minuten te schreeuwen en het houdt op als ik naar de achterdeur loopt.

Om 22:40 beginnen de buren weer. Stampen, bonken, met deuren slaan en af en toe geluiden nadoen. Als ik voor in de keuken ben gaan ze naar buiten, en als ik weer in de woonkamer ben gaan ze binnen verder.

Als reactie krijg ik dus zuuroprispingen en een flink borrelende buik. Rond 23:15 is het rustig en bonken ze alleen nog als ze mij horen (Bijvoorbeeld als ik het raampje dicht doe).

21-01-2019

(Buren)

07:40-08:15 Ongeveer een half uur gestamp op de trap en slaan met deuren.

Ook weer begin van de middag als mijn visite net weg is (en ik normaal gesproken ga rusten) en eind van de middag. Verder was het redelijk rustig.

Wel begin van de avond vuurwerk hier vlak achter, en een auto met harde muziek die een poosje blijft staan (Thunderdome o.i.d.). Zo begint de avond normaal gesproken bij het kamperen, als de jongens er zijn. Even getik tegen het huis, maar ze gaan al snel weg. Ze moesten waarschijnlijk even laten weten dat ze er nog wel zijn, nu ik thuis ben.

20-02-2020

(Buren)

Maandagochtend. Om 06:40 begint het alweer. Met bonken en stampen, en ondertussen hoor je ze kletsen. Vanaf een uur of 7 zijn ze weer rustig. 8:30 gaat het bonken, stampen en met deuren slaan weer verder. Voor de tijd dat ik in de badkamer bezig ben.

13:00. Heel voorspelbaar; ze weten dat ik in de middag probeer te rusten (en houden bijvoorbeeld in de gaten of mijn raam dicht zit, want die moet dan dicht zijn). Met regelmaat geluiden nadoen (En dan giechelen. Mensen vragen wel eens of ik kleine kinderen of gehandicapten naast me heb wonen), bonken, de trap op en af stampen. Tot ze horen dat ik weer op ben.

15:15 naar de dierenarts geweest. Gelukkig was het pootje niet gebroken, maar het zal wel altijd een gevoelige plek blijven. Nu moet Saartje een paar dagen binnen blijven (als dat lukt) met pijnstillers. En als het na een paar dagen niet beter is, weer terug naar de dierenarts. Dit kostte dus €52,-.

Verder regelmatig in de middag en avond hetzelfde, bonken, stampen en geluiden nadoen. Maar, in vergelijking met de dagen ervoor, een redelijk rustige dag.

19-01-2020

Werd zondagochtend waar wat mijn grootste vrees is? Dat ze mijn kat pijn deden? Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar voel me er niet prettig bij. Ik heb Saartje rond 7 uur naar buiten gelaten, dat wil ze altijd graag. Rond 9:00 hoorde ik bij de buren dat er met de afvalbakken geschud werd, alsof ze er iets achter vandaan wilden hebben. Dat weet ik nog, omdat ik het raar vond.

Toen kwam Saar binnen, heel verschrikt en met een dikke staart. Maar er viel me nog niets op. Omdat ik op haar zat te wachten om weg te kunnen, heb ik gekeken of ze zelf goed at (ze moet bijgevoerd worden met een spuitje), en ben gelijk weg gegaan.

Toen ik terug kwam 2 uur later, bleek ze mank te lopen. Ze houdt heel zielig 1 pootje in de lucht met lopen, en ook als ze zit. Samen met mijn vriendin Roos hebben we haar pootje onderzocht, maar niets kunnen vinden. Dus dat wordt maandag naar de dierenarts. Pas later realiseerde ik me, wat ik in de ochtend gehoord had. Zou Saartje achter die bakken hebben gezeten, dat ze haar nu toch pijn hebben gedaan? (Ze gaat vaak bij de buren zitten onder de overkapping, wachtend tot ze mij hoort. Jammer genoeg leert ze dat niet af. En ik  kan geen katten net om de tuin spannen, vanwege de kosten en de schutting die stuk is). Mijn andere kat (die nu een jaar overleden is) hebben ze ook wel eens binnen vast gehouden… En vuurwerk naar ze gegooid vanuit hun raam rond oud en nieuw.

In de middag regelmatig het stampen, geluiden nadoen en met deuren slaan. In de avond hebben ze er vriendjes bij. En tussen 23:00 en 00:00 doen ze nog even hun best met bonken en mijn geluiden nadoen.

2 Comments

 1. diane

  Zorg dat jij en het andere oudere buurvrouwtje zo snel mogelijk verhuizen. Dit is geen normaal manier van leven. Jullie verdienen Rust! Lijkt me een zeer ongezonde straat/buurt. Ik weet niet of dit een huur of koopwoning is, maar zoek hulp bij de gemeente, je hebt ook zoiets als de aso-wet. Dit gaat via de gemeente, zoek het online op. Doe iets aangezien de politie niet zijn werk wilt doen. Ga ook zo vaak mogelijk uit de woning om op adem te komen, als je ergens terecht kunt. Ik weet hoe het is met geluidsoverlast en pestende buren, ben ook zo vaak verhuisd. Maar bij de uwe situatie is het verschrikkelijk. Je komt wel sterk over, hopelijk kun je dit volhouden. Groetjes Diane.

 2. Linda

  Beste Diane, dank je wel voor je reactie. Wat erg dat jij het ook hebt meegemaakt. Helaas is verhuizen onmogelijk door de lange wachtlijsten, en heb al heel veel keren hulp gevraagd bij de politie, gemeente en wijkmeesters van de woningbouwvereniging. Zelfs met diverse getuigen en getuigenverklaringen. Maar er gebeurd niets. Daarbij komen ook nog de hoorbare klachten die ik heb, zoals o.a. de slaapstoornissen. Als ik verhuis naar een huis binnen mijn budget, krijg ik weer hetzelfde probleem. Lees deze maar eens als je wilt: https://eendubbelestrijd.nl/zo-ziet-het-leven-er-nu-uit/ en https://eendubbelestrijd.nl/het-stalken-en-lastigvallen/. De enige optie op nog een beetje een normaal leven, is de rechtszaak…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *