Menu Sluiten

Een rechtszaak tegen de overheid

Zoals je kunt lezen op deze blog, ben ik al jaren aan het vechten. Tegen het UWV en tegen de medische missers van de huisarts. Omdat mijn opties op een eerlijk proces op zijn, verplaats ik mijn rechtszaak nu naar de overheid.

Een rechtszaak voor letselschade lukt niet

Als je het vergelijkt met de gemiddelde duur van een letselschade rechtszaak, ben ik met 5 jaar nog niet eens zo lang bezig. Terwijl ik wel al die tijd in een noodsituatie verkeer. Echter, de meeste letselschade zaken kunnen 10 tot 20 jaar duren. Maar, dat is niet de reden dat ik hem nu naar de overheid verplaats.

Doordat ik geen advocaat kan vinden die de zaak wil doen, en ik volgens de rechter niet als eigen advocaat mag functioneren, zijn mijn opties om de letselschade rechtszaak voort te zetten, op. Daarbij komt nog dat mijn toevoeging niet meer wordt open gezet, en ik kan echt niet zelf betalen voor een advocaat. Het is dus onmogelijk om de rechtszaak voort te zetten, terwijl dit nog mijn enige mogelijkheid is op een redelijk leven.

De overheid leeft diverse grondwetten niet na

Helaas, ben ik niet de enige persoon die in deze situatie zit. Ten eerste worden er tegenwoordig wel heel veel medische missers gemaakt, en ten tweede is een eerlijk proces hiervoor, onmogelijk. En dat allemaal omdat onze eigen overheid de Nederlandse grondwet niet respecteert en naleeft.

In deze rechtszaak wil ik de overheid dan ook aansprakelijk stellen voor de volgende punten;

1: Het niet nakomen van het recht op gezondheidszorg.

2: Het niet nakomen van de bescherming van de volksgezondheid en het bevorderen van de volksgezondheid.

3: Het niet nakomen van het recht “recht op een eerlijk proces”, en het recht toegang tot een rechter.

4: Het niet nakomen van het grondrecht recht op gelijkheid.

5: Overheidsinstanties doen hun werk niet, en zijn niet integer.

Het recht om als eigen advocaat te functioneren

Waarschijnlijk zal  de rechtbank in eerste instantie ook proberen deze rechtszaak tegen te houden, met het excuus dat ik niet als eigen advocaat mag functioneren. Er staat ook in de wet dat je geen advocaat nodig hebt, wanneer het schadebedrag niet boven de €25.000,- is.

Maar, in de grondwet staat dat “een ieder recht heeft op een eerlijk proces”, en dat “niemand van de rechter kan worden afgehouden die de wet hem toekent”. En de grondwet (en diverse internationale verdragen zoals de mensenrechten), staan boven de andere wetten. Er moet aan de wet gehouden worden, mits deze de grondrechten niet in de weg staat.

Dus, ondanks dat er in de wet staat dat ik niet als eigen advocaat mag functioneren, heb ik dit recht wel, omdat er geen andere mogelijkheid is.

Ook deze rechtszaak komt op de blog

Op dit moment ben ik bezig om de hele rechtszaak in elkaar te zetten. Ik moet nog een aantal dingen uitzoeken. Want, omdat ik geen advocaat ben, weet ik niet hoe alles werkt.

Tot nu toe heb ik de aansprakelijkheid bijna af. Deze moet ik dan aanvullen met alle bewijzen, en natuurlijk de eisen. De komende weken zal deel voor deel, net als de rechtszaak tegen de huisarts,ook deze rechtszaak op de blog worden gezet.

Related Posts