Menu Sluiten

Een week vol hindernissen

Het is nog maar donderdag, en deze week zit al vol hindernissen. Ze zeggen toch altijd “alles komt in drieën?”. Hopelijk is dat nu ook het geval, en verloopt de rest van de week iets soepeler.

Hindernis nummer 1 deze week, de buren

Afgelopen week zat er alweer verf op mijn auto. Door alles wat er gebeurd, is al te voorspellen dat het escaleert aan beide kanten (stakers, en de buren, die eigenlijk ook stalkers zijn). Begin van de week werd ik wakker van lekkage in de woonkamer. In eerste instantie vond ik het vreemd, maar maakte er niet veel van. Tot op een gegeven moment het kwartje viel…

De week ervoor had ik al een paar keer het vermoeden dat de buurmeiden en hun vriendjes op het dakje klommen, en dan bij mijn klapraam rondhingen. Door het gestommel op het dakje (dat is er later een keer aangebouwd door de woningbouwvereniging) en geklets en gegiechel bij het open raampje. Ook mijn kat zat er steeds verschrikt naar te kijken. Maar, ik dacht, dat ligt vast aan mij. Toch kwam de optelsom binnen: het gestommel en gegiechel, de lekkage, en de raambekleding bij hun, bij het raam waar ze vermoedelijk door op het dakje komen, is helemaal stuk.

Dit gaf weer even een klap. Ik ben zo kwaad! Totaal geen privacy, en het constant lastig gevallen worden en begluurd worden. Dat is teveel. Waarom zou je dat een ander aandoen?

Telefoongesprek met de deken

Afgelopen week heb ik voor beide advocaten die ik heb gehad, een klacht ingediend bij de betreffende Dekens. Om nog een kans te maken op een vergoeding van de Raad van Rechtsbijstand, moet er vastgesteld worden dat ze verwijtbaar nalatig zijn geweest. Bovendien, ze hebben zoveel kwalijke fouten gemaakt, dat daar iets mee gedaan moet worden. Want dat doen ze bij de volgende weer als het tegenzit.

Op dezelfde dag als dat ik het ontdekte van de buren, belde eind van de middag de Deken waar de klacht van de eerste advocaat ingediend was (Gelderland). Het is dat het niet letterlijk kan, maar de stoom had anders uit mijn oren gekomen!

Ze begon over het verjaren van de klachten, dat het kantoor de schuld had en niet de advocaat etc.. Het hele gesprek maakte duidelijk dat het weer het handje boven het hoofd houden is. Echt waar, niets gaat eerlijk. Ze vond alleen misschien de klacht terecht dat er nu nog een lening open staat die afbetaald had moeten worden. En toen ik vroeg hoe het met de rest zat, zoals te laat reageren, en bijvoorbeeld onvoorbereid een zitting vertegenwoordigen, terwijl je juist op je advocaat moet kunnen vertrouwen, had de Deken niets te zeggen.

Aan het eind van het gesprek, zou ze nog naar sommige dingen kijken… En dan maar per brief iets laten weten, want ik was te boos aan de telefoon. Gek hé? Mijn toekomst hangt af van die hele rechtszaak, en dan mogen anderen, die er enorm veel geld mee verdienen, het zo verprutsen? Zonder enige consequentie?

Schutting ingestort

Aan het eind van nog diezelfde dag, zat ik op de bank te eten, en ik hoor een klap… Ik dacht ik eet eerst mijn bord leeg, voor ik met het volgende probleem aan de gang moet! Eenmaal klaar met eten, maar eens naar buiten gekeken (vanwege de buren heb ik de hele dag bijna compleet mijn gordijnen dicht).

De schutting aan de achterkant van de tuin was volledig ingestort. Nu had ik daar vorige week al over gebeld met woningstichting (wat ook drie telefoontjes kostte met een wachttijd van gemiddeld 5 minuten per keer, omdat er weer zo’n onwetende medewerker aan de telefoon zat daar), omdat hij stuk was. Dus dit viel gelukkig mee. De kosten zijn niet voor mij, en de afspraak om hem te maken staat al.

Maar ik moest wel even met mijn zere rug en nek het grote deel de tuin in sjorren, omdat hij over de steeg hierachter was gevallen. En nu is mijn tuin dus open, een uitnodiging voor alle mensen die me lastig vallen… Gelukkig heb ik wel een camera op de tuin gericht.

Dit waren nog niet eens alle hindernissen van deze week, maar de rest komt een volgende keer.

Wel 1 positief puntje

Toch was er deze week ook een positief puntje; na veel hobbels en hindernissen is het verzoek aan de rechter de deur uit. Het zal een poos duren voordat ik wat hoor, want het schijnt dat ze achter open met werk. Bovendien zijn het zeker 1000 pagina’s die ik heb op moeten sturen. Maar, het was veel werk, en dat is nu gelukt!

Related Posts