Menu Sluiten

Hoop op een eerlijke expertise

Ook vandaag is weer een dagje minder. Ten eerste is mijn kat mank sinds gisteren en moeten we vanmiddag naar de dierenarts. Daar moet ik het geld voor lenen, maar het moet nu eenmaal. Eigenlijk past een huisdier helemaal niet in mijn budget, maar ze is mijn steun en toeverlaat. Ten tweede heb ik een behoorlijke hoofdpijn, maar, omdat dat nogal vaak gebeurd, wil ik toch zoveel mogelijk doen vandaag.

Oneerlijke expertise

Voor een rechtszaak voor medische missers, heb je een expertise nodig. Een medische expertise, is een rapport van een arts die een arts beoordeeld. Vaak moet de arts in eenzelfde beroepsgroep zitten. Dus een huisarts die een huisarts beoordeeld. Ondanks dat je zelf alles al hebt uitgezocht, de advocaat ook, en beiden zijn geen artsen (dus begrijpen de materie), is er voor een rechter een expertise nodig. Omdat de rechter zegt geen arts te zijn, maar dat zijn wij ook niet… En we kunnen bijvoorbeeld best zien dat een bloeduitslag totaal niet overeenkomt met de standaard waarden die daarvoor opgesteld zijn.

3 jaar geleden heb ik zo’n expertise gehad. Van een arts die deskundig was in vitamine B12 tekort. Helaas is hij niet eerlijk geweest. Hij heeft alle fouten vastgesteld, behalve dat er eerder naar het B12 tekort gekeken had moeten worden. En juist die is zo belangrijk voor de schade vergoeding. En, ondanks dat hij geen andere oorzaak kon vinden, wilde hij ook niet vaststellen dat alle gezondheidsschade door het te laat en verkeerd behandelde tekort kwam.

Ik kan gelukkig wel aantonen dat deze arts zich niet aan zijn eigen informatie hield. (Dat doe ik hier nu niet, want dan zijn andere artsen hun privacy kwijt). Ook zijn er andere artsen en deskundigen, die dit wel hebben vastgesteld. (hier kun je wel de bewijzen van zien)

Maar, daar wil een rechter allemaal niet naar kijken. Die bouwt enkel wat er op dat papier van die expertise arts staat. Dus die expertise is van groot belang. Daarbij kost een expertise nogal wat.

Een nieuwe expertise nodig

Dus ondanks dat alles al onderbouwd is door andere artsen en deskundigen, heb ik toch een nieuwe expertise nodig. Ook moet ik (weer) opzoek naar een andere advocaat, die eerder de zaak zal aannemen als ik een goede expertise heb waar alles in staat. Dat was vorige keer 1 van de dingen die advocaten vroegen. En toen heb ik er al 50 aan moeten schrijven, voor ik een nieuwe had…

Ik had een goede arts die dit wilde doen, maar dat hebben tot 2 keer toe advocaten verpest, doordat ze niet meer reageerden naar de beste man. (Hier zal ik later over schrijven, want dat is ook een heel artikel waard).

Weinig hoop

Het zou nog wel eens kunnen , dat het niet meer lukt om een eerlijke expertise te krijgen van een arts die kennis heeft van B12 tekort. Ten eerste doet 97% van de artsen het fout (wat nog steeds niet betekend dat mijn huisarts toen niet goed hoefde op te letten!). Ze ontdekken een tekort te laat, en behandelen het verkeerd. Dus, een arts vinden met kennis, wordt al moeilijk.

Ten tweede is het in Nederland zo, dat artsen elkaar stilzwijgend een hand boven het hoofd houden. Het is dus heel moeilijk om een arts te vinden die en kennis heeft, en eerlijk zal zijn over de fouten van een ander (zie de vorige expertise arts, die had meegewerkt aan de juiste informatie over vitamine B12 tekort, maar weigerde eerlijk te oordelen).

Ten derde, de kosten… Een medische expertise kost gemiddeld tussen de €500,- en €1800,-. En dat heb ik natuurlijk niet. Ik heb per week gemiddeld €17-€20 om van te leven. En alle “extraatjes” gaan op aan de hoogst noodzakelijke dingen.

Toch een poging wagen

Ondanks alles,moet ik het toch proberen. De rechtszaak is voor mij de enige optie om uit mijn huidige situatie te komen, aangezien ik niet meer kan werken. Ik heb al 1 arts gevonden, die het misschien zou kunnen/willen doen. En die ga ik aanschrijven. Hopelijk vandaag, en anders morgen.

Het is alleen verschrikkelijk om weer op de knietjes te moeten met de vraag of iemand alsjeblieft wil helpen, en eerlijk wil zijn. En met de mogelijkheid dat het nooit betaald zal worden. Want ik kan alleen aanbieden dat ik kan betalen, als ik de rechtszaak win. En die kans is klein hier in Nederland.

 

Related Posts