Menu Sluiten

De huisarts maakte meer medische fouten

Naast eerdergenoemde medische fouten:

 • Diagnose over het hoofd zien
 • Te laat testen
 • Niet komen als een patiënt erg ziek is en het bed niet uit kan
 • Medicijnen voorschrijven zonder een patiënt te zien
 • Geen informatie (kunnen) geven over een ziekte en behandeling
 • Het dossier niet volledig bijhouden
 • Advies internist negeren
 • Diverse keren fout behandelen

Zijn er nog andere medische fouten waaraan te zien is dat de huisarts regelmatig niet goed oplet;

 • Het volgende staat niet in het dossier vermeld welke ik van dr. vd Berg heb ontvangen, maar wel in het dossier dat ik van mijn nieuwe huisarts heb ontvangen: Omdat ik begin 2015 steeds meer last kreeg van maagzuur/zuuroprispingen, werd de dosering Omeprazol steeds verhoogd door de huisarts. Waar hij niet naar heeft gekeken, is dat dit juist een van de bijwerkingen is van het medicijn. Omdat ik blijf klagen, pikt zijn collega dit op 05-06-2015 op. Zij laat me weer afbouwen omdat daar juist de klachten van kwamen, en schrijft een andere maagzuurremmer voor. Dit laatste is wel terug te vinden in het dossier.

 

 • Staat ook niet duidelijk in het dossier vermeld, maar een vriendin van mij was bij dit gesprek; Bij bloeduitslagen in maart 2015 blijkt de waarde van vitamine D 29 te zijn. Deze is vastgesteld in Nederland met een ondergrens van 50. De vitamine D was dus behoorlijk te laag. De huisarts meldde dat iedereen nu wel een winterdipje had. Toen ik boos werd omdat ook dit weer niet serieus werd genomen, werden op 31-03-2015 vitamine D tabletten voorgeschreven.

 

 • Een simpele verwijsbrief vol fouten, zie medisch dossier huisarts: Op 27-08-2015 geeft de huisarts een verwijzing voor een andere neuroloog. De eerste fout die de huisarts maakt, is vermelden dat ik eerder al bij een andere neuroloog is geweest. Het is niet terecht, want als een arts bekend is met het feit dat een patiënt niet tevreden is met een andere arts, is deze vaak niet bereid serieus te kijken naar de patiënt. Verder staan er in dezelfde briefde volgende fouten;

 

*In de omschrijving staat dat patiënte 3 keer een B12 injectie per week krijgt. Dit klopt niet, ik kreeg er 2 per week (zie huisartsen journaal).

*De actieve probleemlijst is wel hetzelfde als in het dossier, maar onvolledig. De PMS en Scoliose missen Maar ook de laatste bevinding van de vorige neuroloog die van belang kan zijn voor deze neuroloog, de versleten nek, mist.

*Bij de chronische medicatie staat dat patiënte Ranitidine en Pantoprazole neemt. Dit is onjuist, de Pantaprozole is vervangen door de Ranitidine. Ook missen de foliumzuur en vitamine D die de huisarts heeft voorgeschreven (zie huisartsen journaal). Deze laatste 2 kunnen ook van belang zijn bij neurologische klachten.

 

 • Te zien in het medische dossier bij de bloeduitslagen is dat de huisarts nog nooit heeft gekeken naar een ijzertekort of bloedarmoede bij mij. Terwijl ik wel regelmatig kwam met klachten die hieronder kunnen vallen, zoals moeheid, malaise, duizeligheid, hevige menstruaties etc. Dit zijn toch standaard zaken voor een huisarts om te (laten) onderzoeken. (Zie Standaard Anemie  en bloeduitslagen in dossier).

 

 • In 2009 heeft de reumatoloog aan de huisarts gemeld dat er een hartritmestoornis bij mij gemeten was. Ondanks dat ik al vaker (en later ook) hartkloppingen heeft gemeld (zie het medische dossier, al sinds 2003), doet de huisarts hier niets mee. In 2018 wordt vastgesteld bij mij dat ik behoorlijke chronische hartritmestoornissen heb, waar behandeling voor nodig is.

Als ik het goed heb geteld, zitten we ondertussen op 17! medische fouten. Bij dezelfde huisarts. Do I need to say more?

Ga verder met het onderdeel schade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *