Menu Sluiten

Plan de campagne

Plan de campagneOmdat de rechtszaak nu al een hele poos stil staat, en ik momenteel geen advocaat heb, heb ik nagedacht over hoe nu verder. Want mijn situatie wordt er niet beter op. Ik heb een plan uitgedacht, een plan de campagne. Hopelijk doe ik het goed, want ik heb nu niemand die me kan adviseren.

Een verzoek aan de rechter om eigen advocaat te mogen zijn

Zoals je hebt kunnen lezen, heb ik al 2 advocaten gehad, die veel fouten maakten. En daarbij veel van het werk niet deden. Dit heeft als nadeel dat de Raad van Rechtsbijstand waarschijnlijk geen andere advocaat meer vergoed. Sowieso moet een nieuwe advocaat eerst gaan kijken of die van mening is dat mijn vorige advocaten in gebreke zijn gebleven. Dat is heel veel werk, en zullen ze niet snel doen omdat ze er nog niet zeker van zijn dat ze betaald gaan worden.

Daarbij komt nog het probleem dat ik ondertussen bijna alle letselschade advocaten al heb aangeschreven toen ik de vorige keer opzoek was. In ieder geval heb ik de laatste keer al 50 verschillende advocaten(kantoren) aangeschreven, voor ik er 1 had die het wel wilde doen. En het moet perse een letselschade advocaat zijn.

Weinig andere opties?

Bovendien denken ze in hokjes. En ik heb niet de juiste medische expertise, waardoor ze het niet aandurven. Terwijl ik alles al in meervoud bevestigd heb gekregen van artsen en deskundige. Alleen niet allemaal op 1 papiertje.

Er is nog een optie. Ik kan de Deken van Advocaten vragen mij een advocaat toe te wijzen. Maar aangezien ik ze zeker in de buurt al allemaal gehad heb, krijg ik er dan waarschijnlijk weer een die er geen zin in heeft. Dus daar schiet ik niets mee op. Bovendien kwam ze de vorige keer met de tip voor een advocaat die een flink voorschot vroeg. Dat heb ik niet, en daar wordt dan geen rekening mee gehouden.

Wanneer het schadebedrag tot de €25.000,- zou zijn, zou ik het zelf mogen doen. Boven dat bedrag heb je wettelijk een advocaat nodig. Maar wat als die er niet is? Volgens de grondwet heb ik recht op een eerlijk proces. Dus ondanks dat de kans klein is dat het wordt toegekend, wil ik de vraag toch bij een rechter indienen.

Plan de campagne stap 2, de tegenpartij voorzien van informatie

Omdat ik nu niemand heb voor advies, weet ik niet zeker of deze stap goed is. Maar ik wil de tegenpartij alle tot nog toe bekende informatie sturen. Officieel moeten zij daar ook van op de hoogte zijn. Zij moeten in het bezit zijn van dezelfde medische stukken als ik.

Zo heb ik bijvoorbeeld nog op papier gekregen van meerdere kanten, dat er inderdaad te laat behandeld is, en fout behandeld is. Ook dat als er tijdig en juist was behandeld, dat ik dan niet ziek zou zijn. Mijn vorige 2 advocaten hebben dit nooit doorgezet naar de ASR.

Ook ben ik afgelopen zomer bezig geweest om alle punten, schade en fouten, overzichtelijk te verwerken tot processtukken. Dit omdat de 2e advocaat ook niets deed. En niks onthield. In die stukken staan alle punten per stuk, met daaronder de citaten uit bewijsstukken die relevant zijn. En verwijzingen naar de volledige bewijsstukken. En daaruit blijkt duidelijk, dat er eigenlijk niets tegenin te brengen valt.

Natuurlijk kunnen ze wel van alles zeggen. Dat doen ze steeds. Maar dan moet de rechter zien dat het helemaal niet juist is, en niet onderbouwd. Het zal wel valse hoop zijn, maar ik hoop eigenlijk dat als de ASR die stukken ontvangt, dat ze zien dat het wel degelijk zo is. En dat de zaak goed onderbouwd is. Heel misschien dat ze dan eens een stukje mijn kant opkomen. Het zal geen wereld van verschil maken, maar alles is beter dan waar ik nu in zit.

Expertise opties

Van een kennis die me altijd heel goed geholpen heeft, heb ik nog de namen van 2 artsen gehad die misschien een goede expertise uit zouden kunnen voeren. Ik moet eerst proberen uit te vinden wat voor reviews ze hebben, en hoe ze omschreven worden. Wat hun specialiteiten zijn.

Maar, de drempel is natuurlijk de kosten. Een expertise kost €500,- tot €1800,-. En dat heb ik niet. En om nu weer ergens te moeten bedelen om “gratis” hulp, en dan nee te horen… Ik denk dat ik daar nog wel eens een grote terugslag van zou kunnen krijgen. En dan weer depressief wordt en niks voor elkaar krijg. Voorlopig laat ik deze optie een open, en doe ik er niets mee.

Het lijkt me vreselijk om eigen advocaat te moeten zijn

Het is wel zo. Omdat het mijn zaak is, en ik alles uit heb moeten zoeken, weet ik er het meeste van. En ben ik het vergeten, weet ik wel waar ik het op moet zoeken. Maar…. Het lijkt me echt doodeng om mezelf in de rechtszaal te moeten verdedigen.

Des te meer omdat als ik zenuwachtig wordt, mijn “hoorbare” klachten ook meer gaan opspelen. Dan ben ik zo de hele tijd zuur aan het oprispen. Dat bemoeilijkt ook het spreken. En dan sta ik daar ook weer voor gek. Bovendien leidt dat erg af denk ik. Het liefst zou ik het vanuit huis via een scherm doen.

Ook zullen emoties hoog oplopen. Ik leef al jaren in een onmenselijke situatie. Dat doet me heel veel verdriet. Ook kan ik heel boos worden als de tegenpartij dingen beweerd die niet kloppen. Zeker omdat dit me is aangedaan, en zij vrolijk proberen te doen alsof het niet de fouten van de huisarts zijn. Of alsof het allemaal niet zo erg is. En als ik mezelf moet verdedigen, moet ik wel netjes en beleefd zien te blijven.

Maar ik zie geen andere optie meer dan dit. Er moet in ieder geval wat gebeuren, want zo kan het gewoon niet meer. Hopelijk doe ik het goed, en gaat deze “Plan de campagne” goed uitpakken.

Related Posts