Menu Sluiten

Rennen, vliegen en weer… crashen

Door de situaties waar ik in zit (daar zal ik later meer uitleg over geven), ben ik heel vaak bezig met regelen. Of eigenlijk, overleven. Maar, ik ben ook chronisch ziek door de medische missers van de huisarts.

Ik heb c.a. 19 of 20 diagnoses, met onder andere het chronische vermoeidheidssyndroom. Ik heb ongeveer de helft van de energie als een “gezond” persoon. En doe dan ook ongeveer de helft van wat een “gezond” persoon op een dag doet. Ik moet vaak kiezen wat ik op een dag doe.

De maandag

De planning van maandag was al redelijk vol. Maar, vrijdag belde er iemand van de GGD, dat ik maandag een afspraak had voor een intake bij de voedselbank. Ze was het vergeten door te geven. Ok, dat kan gebeuren. Maar nu moest ik het weekend wel even alle gegevens opzoeken en uitprinten. Ik ging bij een vriendin printen, maar, haar inkt bleek op. Kan natuurlijk ook gebeuren.

Alleen moest ik nu (wel fijn dat dat kon), nog even op stel en sprong dat de dame van de GGD tijd had, daar weer heen maandag om alsnog alles uit te printen. De maandag zag er zo uit; 09:40 dokter voor de B12 injectie, daarna boodschappen doen voor de hele week, thuis alles uitpakken en onverwachts direct door naar de GGD om alles uit te printen.

Eindelijk even iets eten, en rusten. En doordat ik in de ochtend zoveel gedaan had, viel ik dus keihard in slaap… Gelukkig net op tijd wakker om nog snel een kop koffie te nemen (om wakker te worden!), en daarna door naar het kantoor van de voedselbank (die in hetzelfde gebouw als de GGD zit, waar je nog een stuk voor moet lopen van de parkeerplaats naar het gebouw).

Oja, en tussendoor een aantal keer de bijstand aan de telefoon, want er was iets geks met mijn uitkering. Niet in mijn nadeel, maar voor de zekerheid maar even over gebeld. Eind van de middag belden ze terug, met de mededeling dat ze er de hele dag mee bezig waren geweest, maar voor een groot raadsel staan. Als het goed is bellen ze vandaag (dinsdag) terug).

De dinsdag

Eigenlijk had ik voor vandaag nog een aantal dingen op de planning. Zoals tanken, spullen ophalen, apotheek etc. Maar door gister, ben ik al heel moe opgestaan. Nee, ik ben gewoon compleet gecrasht! Maar goed, het moet toch allemaal gedaan worden. En toen kreeg ik net een telefoontje; De slaapkliniek waarvan ik morgen een videoconsult heb met een arts, belde om te zeggen dat ik vandaag alles voor het consult in orde moet hebben. Dus de app downloaden en testen, alle gegevens bij elkaar. Want, vandaag kunnen ze dan nog helpen als er iets niet lukt.

Ook bedacht ik me, dat de bijstand natuurlijk ook nog belt. En ik wilde graag deze blog schrijven 🙂 Omdat ik zo moe ben, heb ik maar besloten dat ik vandaag niet de deur uitga. Dan moet ik de rest wel in de andere dagen proppen, maar dan kan ik iets rustiger aan doen. Al moet ik dan wel vandaag het suddervlees klaar maken wat deze week op het menu staat (had ik nog gevonden in de diepvries 😀 ). Want dat duurt een paar uur, en kan weer niet als ik weg moet.

De rest van de week

Ook de rest van de week zal ik me niet vervelen. Gelukkig niet helemaal alleen met regelen, maar ook met een paar dingen die ik vrijwillig doe. Maar deze dingen moeten nog:

 • Naar de apotheek om medicijnen op te halen
 • Het videoconsult met de arts van de slaapkliniek (duurt ongeveer een uur)
 • De bijstand belt
 • De Raad van Rechtsbijstand (voor de zoveelste keer) bellen
 • Naar de voedselbank om de eerste boodschappen op te halen
 • Tanken
 • Naar de Zeeman (Ik had een broek gescoord, maar moet die weer omruilen. En hopelijk krijgen ze nog een lading met de goede binnen)
 • Nog een keer naar de dokter voor een B12 injectie
 • 2 keer op bezoek bij de schoonmoeder van een vriendin in het verzorgingstehuis
 • Spullen ophalen
 • Koffie zetten in een kantine voor een kleine 2 uur

En hopelijk is er nog energie over om iets met een vriendin te doen. En natuurlijk aan de blog te werken. En het huishouden..? Tja, dat staat nu op een lager pitje.

Gaat het lukken?

Het lijkt niet veel. Maar, als je chronisch ziek bent, kost juist het steeds van huis moeten zoveel moeite. En het regelen van allerlei moeilijke dingen ook. En naast alles wat er moet gebeuren om iets voor elkaar te krijgen (dingen regelen gaat tegenwoordig nooit in 1 keer), wordt ik ook nog constant lastig gevallen en gestalkt (ook daar zal ik later op terug komen). Iedere dag en avond. En dat kost ook een heleboel energie. Naast het ziek zijn.

Er zal nog wel een dag tussen zitten dat ik moet besluiten thuis te blijven. Een crash dag. Het voordeel is wel, dat ik dan met de laptop op schoot kan zitten en nog een beetje aan de blog kan doen. Als ik niet steeds in slaap val. En dan schuift er gewoon weer wat door naar de volgende week. Zo blijft er steeds een heleboel te doen!

Related Posts