Menu Sluiten

Het verzoek aan de rechter maken

Ruim een week geleden besloot ik dat ik een verzoek aan de rechter wil doen om mijn eigen advocaat te mogen zijn. Wettelijk gezien mag dat niet, maar in de grondwet staat ook dat ik recht heb op een eerlijk proces. Maar, het is niet zomaar gedaan. Natuurlijk zijn er weer de gebruikelijke hobbels in de weg ­čÖé

Het opstellen van het verzoek aan de rechter

Terwijl ik dacht dat dit het moeilijkste onderdeel was, had ik in 2 dagen het verzoek af. Een nette brief met daarin alle nodige informatie. En het verzoek zelf natuurlijk. Het is gek, want je hebt het recht om zelf een verzoek in te dienen. Maar bijna nergens is een goed voorbeeld te vinden, van hoe zo’n verzoek eruit moet zien.

Na de brief, moest ik nog bedenken hoe ik het ging onderbouwen. Aangezien het om het recht gaat, en ik voor de rechtszaak alles moet onderbouwen, ben ik er vanuit gegaan dat het met dit verzoek ook zo moest. Dus alles wat ik beweer, moet ik met bewijzen aantonen.

De eerste dagen was ik bezig om overal een samenvatting van te maken. Maar dan kwam ik weer iets anders tegen waarvoor ik bijvoorbeeld de verklaringen moest bijvoegen. Toen kwam mijn vader ook nog eens met de opmerking dat de rechter er de tegenpartij waarschijnlijk bij betrekt. Door de moeheid viel ik 2 dagen uit met behoorlijke hoofdpijn. Normaal ga ik dan wel redelijk door, maar ik kreeg het niet voor elkaar naar dat lichtgevende scherm met die kleine lettertjes te kijken. Of om mijn gedachten ergens bij te houden.

Na 2 dagen rust ging het weer, en ben ik opnieuw begonnen. Dit keer heb ik gewoon de complete rechtszaak bijgevoegd, zodat alles compleet is. Want vorig jaar heb ik al zelf de processtukken in elkaar gezet, inclusief bijbehorende bewijzen. Dat zijn stukken met de volledige informatie. Hopelijk is het zo wel goed, want het zijn tussen de 800 en 1000 pagina’s…

Het verzoek aan de rechter de deur uit krijgen

Het verzoek onderweg krijgen, blijkt een heel ander verhaal te zijn. Zondagochtend heb ik er hard aan gewerkt om alles in mapjes te doen, zodat ik het zo uit kon printen.

Omdat ik niet nog meer problemen wil met de buren (een printer maakt behoorlijk veel lawaai), heb ik de printer en alle andere dingen die ik nodig had, meegesleept om het ergens anders uit te printen. Eindelijk staat alles waar het staan moet, ik begin met printen, en ja hoor… Alles wat ik probeerde maakte niet uit. De printer bleef de teksten over elkaar heen printen.

Toch weer printen bij die vriendin

Dus de vriendin waar ik normaal ga printen, maar weer opgebeld. En gelukkig, als er nood aan de man is, kan ik altijd bij haar terecht. Het boeltje weer ingepakt, en naar haar gereden. In eerste instantie deed mijn oude laptop erg vervelend. Hij wilde de Word documenten niet openen, en dan printen. Na een hele poos kwamen we erachter dat ik de documenten dicht kon laten staan, en dan uitprinten.

Omdat ik al laat kwam, kon ik niet alles meer doen. De volgende dag dus weer heen, en verder. Op zich ging alles goed, tot halverwege de dag. Ineens was er geen verbinding meer mogelijk tussen de laptop en printer. Alles wat we deden, werkte niet. Dus maar weer naar huis.

Hopelijk lukt het deze week om het te versturen

Vandaag ging ik toch nog eer een poging wagen. Om het verzoek aan de rechter de deur uit te krijgen, zal ik het toch moeten printen. Nadat alles weer ge├»nstalleerd was, ging het een hele poos goed. Tot na zo’n 300 pagina’s er tekst met witte strepen en grijze vegen uitkwam. Ook nu hebben we alles weer geprobeerd, tot het reinigen van alle onderdelen van de printer toe. Maar helaas.

De komende dagen kan ik niet weer weg om het bij die vriendin te printen. Er moeten ook nog wat andere dingen gebeuren, en ik kan niet teveel op 1 dag doen. Als ik de tijd en energie heb, ga ik eerst tussendoor thuis proberen of ik mijn printer in orde kan krijgen. En dan hopelijk toch maar de rest thuis uitprinten. Er moeten naar schatting nog zo’n 350 pagina’s uitgeprint of gekopieerd worden.