Menu Sluiten

Ziek en weer ziek

Momenteel schrijf ik niet zoveel op de blog, omdat ik steeds ziek ben. Dit zal dan ook een korte update zijn.

Medicijnen die niet werkten

Ongeveer begin/half maart ben ik een paar weken ziek geweest. Nu, met het Coronavirus, ben je natuurlijk heel voorzichtig. Zeker als je ziek bent en niet weet wat het is. Dus, nergens heen, en thuisblijven.

En door de verschrikkelijke hoofdpijn die ik had, kon ik ook niet achter de computer. Uiteindelijk bleek dat het door de prikpil kwam…. Die krijg ik nu al een jaar of 3, omdat niets anders hielp. En met de PMS ben ik anders altijd een week in de maand heel ziek. Maar, deze blijkt dus nu al bij 9 weken uitgewerkt te zijn….

Doordat de huisarts nu gesloten is, kan ik ook niet kijken voor een andere oplossing. Dus wordt hij nu weer eerder gezet.

Weer beter en eindelijk starten op de moestuin

Na een aantal weken binnen, kon ik eindelijk starten op de moestuin. Want, eerst was het nog te koud, en daarna was ik ziek. Nu ziet mijn moestuin er niet echt netjes uit, vanwege alle beperkingen, maar ik vermaak me er wel. Ik doe gewoon alles aangepast (zittend op een matje me klein gereedschap), en krijg ook veel hulp van anderen als iets niet lukt.

Daar denken we ook om het Coronavirus. We houden afstand. En gelukkig kunnen we hier nog heen, omdat je je eigen stukje grond hebt. En toen begon er ongeveer een week geleden een kuchje op te spelen…

Ziek, nu toch het Coronavirus?

Soms, of eigenlijk altijd is het heel moeilijk te bepalen waar een klacht vandaan komt, als je al van alles mankeert. Mensen waren verkouden geweest, en ik rook ook, waardoor ik ook wel eens kuch. Maar goed, dus een paar dagen aan de gang op de moestuin, en toen begon dit.

Op woensdagochtend heb ik nog onder begeleiding van een vriendin die vroeger in de zorg heeft gewerkt, mijn vitamine B12 injectie kunnen zetten. Eigenlijk zou ik op de tuin eten, zodat ik nog wat langer  kon blijven. Het is nu toch weer langer licht. Maar eind van de middag werd ik helemaal niet lekker. Ik ben toen maar naar huis gegaan.

Donderdag had ik koorts en hoestte ik al behoorlijk… Nu dan toch het Coronavirus? Ik kon niemand die echt ziek was.

Op en weer af

Vrijdag leek het weer wat beter te gaan. Het hoesten bleef, maar de koorts was lager. Ook voelde ik me wel aardig. Maar, op zaterdag ging het weer achteruit. De koorts is sinds gisteren weer gestegen, en ik hou alleen een paar slokjes water binnen. De rest komt er weer uit.

Ondertussen voel ik me best belabberd. En gisteravond kreeg ik een aanval van geweldige buikpijn. Zo erg, dat het zweet van me af droop, en ik over de grond kroop van de pijn. Dit is helaas niets nieuws. Omdat ik verschillende maag-en darmaandoeningen heb, slaat een ziekte ook altijd daar op. Maar daar wordt ik nog zieker van.

Daardoor is mijn vader (die er in maart ook al was omdat ik ziek was), hierheen gekomen. Heel lief, maar ik hoop dat ik hem niet aansteek. As ik kijk naar het nieuws, heb ik nog geluk als dit het Coronavirus is. Maar ik gun het niemand. Wat een narigheid.

Omdat ik nog steeds niets binnen kan houden, ga ik straks maar overleggen met de huisartsenpost. Ik vermoed dat het zo wel een paar dagen kan, als ik maar wat water kan drinken. Want ik wil ook helemaal niet naar een ziekenhuis! Dat geeft met de klachten die ik heb, die thuis al problemen geven (zoals de verschillende slaapstoornissen) vast nog meer problemen….

Blijf veilig en denk om jezelf en anderen <3

Related Posts